Новий фронт: Угода Uniswap та CFTC

Новий фронт: Угода Uniswap та CFTC

Uniswap - наступний великий фронт у війні США проти криптовалют

Регулювання уряду США у сфері DeFi наближається до критичного пункту, а Uniswap стає наступним основним полем битви.

Наша галузь в цілому повинна захищати роль Uniswap у майбутньому фінансів, або ризикує втратити фундаментальну технологію, яка дозволяє розвиватися децентралізованим екосистемам.

Нью-Йоркська компанія за популярним DEX тільки що погодилася виплатити $ 175 000 CFTC за сприяння у роздрібній торгівлі набором пальних індексних токенів, які, відповідно до позначок у скаргу, були створені Index Coop.

Частина угоди з CFTC вимагає, щоб Uniswap Labs припинив надавати такі види токенів громадськості.

Пари для цих токенів більше не доступні через власний фронт-енд Uniswap Labs для DEX. На сайті написано `Не доступно. Ви не можете торгувати цим токеном, використовуючи додаток Uniswap`.

Uniswap Labs технічно може блокувати стільки токенів, скільки завгодно для резидентів США на своєму веб-додатку, але токени все одно будуть торговельними на технології самій по собі під ним, чи через інший веб-додаток, чи взаємодіючи зі смарт-контрактами безпосередньо за допомогою коду.

Очікуйте, що цей певний нюанс буде обговорюватися ад нудьзям, якщо Комісія з цінних паперів та бірж перейде до свого повідомлення Wells та дійсно подасть позов до Uniswap Labs.

Фірма сама є основою DeFi, на рівні з Maker (який нещодавно перейшов до бренду Sky). Обсяги Uniswap залишаються відносно стабільними протягом років, незважаючи на хвилі нових торгових платформ, які хочуть `зїсти її обід`.

З цим на увазі, коли і якщо Uniswap Labs піде до суду, вони зроблять це від імені всього DeFi. Це інша битва, ніж, скажімо, боротьба з тим, щоб довести, що біткоїн та ефір - `гроші`, або, принаймні, товари.

Гроші - лише одне з численних застосувань для блокчейнів. Проте поки що це, очевидно, найпопулярніше.

Біткоїн, можливо, є найчистішим виразом застосунку грошей у контексті блокчейну. І війна за біткоїни в основному вже відбулася й перемогли - CFTC вже давно вважає його товаром, а SEC навіть не мала шансів знайти Сатоші Накамото у будь-якому випадку.

Емітенти ETF та інші лобісти, на мою думку, встановили переможний прапор у війні за потенційність криптовалют як грошей.

ETH отримала свій власний класифікаційний позначок у зв`язку з перемогою біткоїну у цій боротьбі. І хоча класифікація як товар не автоматично робить або біткоїн, або ефір - `гроші`, вона ставить їх на рівень з більш давніми валютами з внутрішньою вартістю, такими як срібло та золото. Це так само добре.

Захист біткоїна в сфері політики сьогодні вже не так сильно про право взаємного перекладу цифрових грошей як про право розробки біткоїну, особливо в областях, які не були так прийнятними до галузі.

Так само як можна відокремити гроші (додаток) від блокчейну, так само можна відокремити Uniswap, фронт-ендний додаток, та Uniswap, технологія - пакет смарт-контрактів, які забезпечують його угоди, лістинги та надання ліквідності.

Принаймні, це імовірно буде потрібно довести Uniswap Labs знову і знову.

Vitalik (та інші прибічники розумних міст) можуть прагнути, щоб наші думки негайно спрямовувалися на інші випадки використання в разі блокчейнів. Токенізовані цифрові ідентичності, святкові реєстри та водійські посвідчення, а не торгівля мемами та фермами виходу.

У них може бути право. Цілком можливо, що в житті є більше, ніж перетворення традиційних фінансів на блокчейні.

Одного дня світ може працювати на смарт-контрактах та AI-агентах. Доти DeFi, безсумнівно, є найбільш живим користувацьким базисом криптовалют - і зараз важливо захищати його.

Змінений варіант цієї статті першим опублікований в щоденному бюлетені Empire. Підпишіться тут, щоб не пропустити завтрашнє видання.

Сделай ставку: выборы президента США 2024 года - SynFutures предлагает перпетуальные контракты
Сделай ставку: выборы президента США 2024 года - SynFutures предлагает перпетуальные контракты
СинФьючерс запустил перпетуальные контракты на выборы президента США 2024 с 10-кратной маржой. Ставки на Харрис и Трампа, прогнозируется победа Харрис. Обе пары торгуются выше $0, почти $366k на TRUMP и $105k на HARRIS. 🇺🇸🔮🚀
Просмотреть
Clearpool представила Oxygen: инновационный слой ликвидности RWA
Clearpool представила Oxygen: инновационный слой ликвидности RWA
Clearpool представила Oxygen - инновационный слой ликвидности RWA для Ozean. Разрешенные пулы заемщиков обеспечивают краткосрочный капитал с рыночными вознаграждениями. Oxygen (O2)поддерживает унифицированную корзину RWAs, токены и криптоактивы. Новый подход позволяет предприятиям получать доступ к ликвидности по низким ценам. 🚀🌊
Просмотреть
Три способа изменения финансовых услуг через DeFi
Три способа изменения финансовых услуг через DeFi
Обзор: DeFi изменит финансовые услуги. Токенизация, доступность 24/7, возможность стать своим банком. Будущее DeFi - цифровое, открытое, глобальное 🌐.
Просмотреть
AirSwap: децентрализованная платформа для торговли
AirSwap: децентрализованная платформа для торговли
AirSwap - платформа для торговли токенами ERC-20 и NFT. Децентрализована, без кастодии, контроля средств и рисков контрагентов. Использует смарт-контракты, сэкономив на депозитах и эскроу. Создатели - Овед и Моситес, с консультантами Новограцем и Лубином. Предотвращает манипуляции, поддерживая гибкие торговые протоколы и членские функции AST токена. 🚀🔒💱 #AirSwap #децентрализация
Просмотреть