Новий фронт: Угода Uniswap та CFTC

Новий фронт: Угода Uniswap та CFTC

Uniswap - наступний великий фронт у війні США проти криптовалют

Регулювання уряду США у сфері DeFi наближається до критичного пункту, а Uniswap стає наступним основним полем битви.

Наша галузь в цілому повинна захищати роль Uniswap у майбутньому фінансів, або ризикує втратити фундаментальну технологію, яка дозволяє розвиватися децентралізованим екосистемам.

Нью-Йоркська компанія за популярним DEX тільки що погодилася виплатити $ 175 000 CFTC за сприяння у роздрібній торгівлі набором пальних індексних токенів, які, відповідно до позначок у скаргу, були створені Index Coop.

Частина угоди з CFTC вимагає, щоб Uniswap Labs припинив надавати такі види токенів громадськості.

Пари для цих токенів більше не доступні через власний фронт-енд Uniswap Labs для DEX. На сайті написано `Не доступно. Ви не можете торгувати цим токеном, використовуючи додаток Uniswap`.

Uniswap Labs технічно може блокувати стільки токенів, скільки завгодно для резидентів США на своєму веб-додатку, але токени все одно будуть торговельними на технології самій по собі під ним, чи через інший веб-додаток, чи взаємодіючи зі смарт-контрактами безпосередньо за допомогою коду.

Очікуйте, що цей певний нюанс буде обговорюватися ад нудьзям, якщо Комісія з цінних паперів та бірж перейде до свого повідомлення Wells та дійсно подасть позов до Uniswap Labs.

Фірма сама є основою DeFi, на рівні з Maker (який нещодавно перейшов до бренду Sky). Обсяги Uniswap залишаються відносно стабільними протягом років, незважаючи на хвилі нових торгових платформ, які хочуть `зїсти її обід`.

З цим на увазі, коли і якщо Uniswap Labs піде до суду, вони зроблять це від імені всього DeFi. Це інша битва, ніж, скажімо, боротьба з тим, щоб довести, що біткоїн та ефір - `гроші`, або, принаймні, товари.

Гроші - лише одне з численних застосувань для блокчейнів. Проте поки що це, очевидно, найпопулярніше.

Біткоїн, можливо, є найчистішим виразом застосунку грошей у контексті блокчейну. І війна за біткоїни в основному вже відбулася й перемогли - CFTC вже давно вважає його товаром, а SEC навіть не мала шансів знайти Сатоші Накамото у будь-якому випадку.

Емітенти ETF та інші лобісти, на мою думку, встановили переможний прапор у війні за потенційність криптовалют як грошей.

ETH отримала свій власний класифікаційний позначок у зв`язку з перемогою біткоїну у цій боротьбі. І хоча класифікація як товар не автоматично робить або біткоїн, або ефір - `гроші`, вона ставить їх на рівень з більш давніми валютами з внутрішньою вартістю, такими як срібло та золото. Це так само добре.

Захист біткоїна в сфері політики сьогодні вже не так сильно про право взаємного перекладу цифрових грошей як про право розробки біткоїну, особливо в областях, які не були так прийнятними до галузі.

Так само як можна відокремити гроші (додаток) від блокчейну, так само можна відокремити Uniswap, фронт-ендний додаток, та Uniswap, технологія - пакет смарт-контрактів, які забезпечують його угоди, лістинги та надання ліквідності.

Принаймні, це імовірно буде потрібно довести Uniswap Labs знову і знову.

Vitalik (та інші прибічники розумних міст) можуть прагнути, щоб наші думки негайно спрямовувалися на інші випадки використання в разі блокчейнів. Токенізовані цифрові ідентичності, святкові реєстри та водійські посвідчення, а не торгівля мемами та фермами виходу.

У них може бути право. Цілком можливо, що в житті є більше, ніж перетворення традиційних фінансів на блокчейні.

Одного дня світ може працювати на смарт-контрактах та AI-агентах. Доти DeFi, безсумнівно, є найбільш живим користувацьким базисом криптовалют - і зараз важливо захищати його.

Змінений варіант цієї статті першим опублікований в щоденному бюлетені Empire. Підпишіться тут, щоб не пропустити завтрашнє видання.

Три способи, які змінять фінансові послуги за допомогою DeFi
Три способи, які змінять фінансові послуги за допомогою DeFi
DeFi несе потенціал змінити фінансові послуги: токенізація активів, постійні кредитні ринки та свій банк 🚀🌐.децентралізований фінансовий майбутній можливий! 💰🔒
Переглянути
AirSwap: децентралізована торгівля токенами EthereumERC-20та NFT
AirSwap: децентралізована торгівля токенами EthereumERC-20та NFT
AirSwap - децентралізована платформа для торгівлі токенами. Створена Оведом і Мосітесом. AST торгується на DEX. Підтримує різні функції для власників. ⚖️📈🔄🔒🤝
Переглянути
Нові можливості SingularityDAO з токенізованими RWAs
Нові можливості SingularityDAO з токенізованими RWAs
SingularityDAO та Cogito Finance партнерство для токенізації RWAs у DynaVaults v2, поєднуючи DeFi з TradFi. TFUND та GFUND від Cogito надають нові інвестиційні можливості з низьким до середнім ризиком. SingularityDAO використовує AI для управління активами, спільно з Cogito забезпечує нові шляхи отримання доходу від RWAs. 🌐🤖📈
Переглянути
DeFi Трампа: роль Bitcoin в фінансовій системі
DeFi Трампа: роль Bitcoin в фінансовій системі
Френк Спейзер розповів про DeFi проект Трампа та роль Bitcoin в фінансах. Трамп може бачити криптовалюту як спосіб боротьби з цензурою. 🚀🔥
Переглянути