Стратегії Sommelier DeFi на Arbitrum

Стратегії Sommelier DeFi на Arbitrum

Стратегії Sommelier DeFi вултів тепер доступні на Arbitrum

Малим інвесторам, вигнаним з Ethereum mainnet через високі газові комісії та переорієнтованим на layer-2 rollups, тепер є можливість використовувати вулти з потоком доходів на Arbitrum, завдяки Sommelier Finance.

Перші кроки на Arbitrum One будуть зроблені в реальний вульт Sommelier Real Yield ETH, який приносить дохід, надаючи ліквідність та укладаючи позиції з заставним етером (ETH).

DeFi протокол, побудований як Cosmos app-chain, технічно вже був багатоцільовим, оскільки його початкові вульти — так звані `підвали` — знаходяться на Ethereum mainnet, а керуються через власну app-chain. Запустившись в квітні 2023 року, Sommelier привернув близько 60 мільйонів депозитів по ростучому списку пропозицій вултів.

Заплановане розширення на Arbitrum було оголошено в травні 2023 року і означає два роки дослідницької та розробницької роботи, за словами співзасновника Sommelier Закі Маніана, яка розшириться, щоб охопити більше ланцюгів пізніше цього року.

“Ми мусили склеїти разом IBC, Axelar [загальне повідомлення], Chainlink [протокол взаємодії між ланцюжками], всі працюють разом в цій машині,” - сказав Маніан для Blockworks. “У кінцевому підсумку, це забезпечить вам досвід користувача, де ви можете відчувати себе частиною природного досвіду на layer-2, але насправді ви отримуєте найкращі в свому класі доходи практично з будь-якого місця.”

Читайте більше: DeFi Strategies Get a Multichain Boost From Sommelier and Axelar

Некастодіальні вульти з`єднують кілька DeFi протоколів відповідно до стратегій, розроблених Seven Seas Capital, командою з 5 осіб, яка вийшла з Sommelier на початковому етапі розвитку.

Seven Seas не лише розробляє стратегію вультів, але і незалежно аудитує обрані протоколи, спрямовані на зменшення фінансових та ризиків у smart contract для кінцевих користувачів, сказав голова правління Сан Рагупаті.

“Arbitrum, з точки зору економічного ризику DeFi, це трохи нижче, ніж робити речі на інших [layer-2s], оскільки там більше ліквідності,” - сказав Рагупаті для Blockworks.

Початковий вулт використовує тільки ETH та Lido stETH, в Uniswap та Aave, які Рагупаті називає “найбільш безвідмовними.”

“Очевидно, на Arbitrum є більш ризиковані протоколи,” - сказав він. “Ми поки не торкаємося їх, але я думаю, що є що сказати про те, що апетит до ризику вищий на L2s.”

Команда Seven Seas має досвід у сфері наукових досліджень, фінансового моделювання та розробки smart contract, а їх вульти привернули до себе протоколи DeFi, які прагнуть притягти TVL — особливо ті, що спеціалізуються в рідкісному заставницьому етері та повторному укладенні за допомогою Eigenlayer.

При використанні кредитної плечі команда випробовує стратегії за попереднім діапазоном історичної волатильності 6-12 місяців та вибирає параметри, щоб зберегти стратегію в безпеці. Завдяки поєднанню дизайну та активного управління, вони успішно уникнули втрат під час бурхливих періодів, таких як депег USDC у березні 2023 року та експлуатація Curve у липні 2023 року.

“Я думаю, це дуже підтверджує для Sommelier як системи, оскільки ми, як стратеги, були здатні споживати не тільки дані з ланцюгів, але навіть такі речі, як новини, настрій з Твіттера та таке інше, і виходити з-під цих подій, перш ніж вони сталися,” - сказав Рагупаті.

Маніан вважає, що інфраструктура, яку побудував Sommelier, готова розширити багатоланцюжкове майбутнє Ethereum.

“У нас є ця можливість мати вульти, які утримують позиції на декількох ланцюжках,” - сказав він. “Таким чином, це стає тим, що ми тепер можемо мати ці Arbitrum підвали, але вони можуть утримувати позиції на Base на Mantle, на будь-якому місці.”

Сделай ставку: выборы президента США 2024 года - SynFutures предлагает перпетуальные контракты
Сделай ставку: выборы президента США 2024 года - SynFutures предлагает перпетуальные контракты
СинФьючерс запустил перпетуальные контракты на выборы президента США 2024 с 10-кратной маржой. Ставки на Харрис и Трампа, прогнозируется победа Харрис. Обе пары торгуются выше $0, почти $366k на TRUMP и $105k на HARRIS. 🇺🇸🔮🚀
Просмотреть
Clearpool представила Oxygen: инновационный слой ликвидности RWA
Clearpool представила Oxygen: инновационный слой ликвидности RWA
Clearpool представила Oxygen - инновационный слой ликвидности RWA для Ozean. Разрешенные пулы заемщиков обеспечивают краткосрочный капитал с рыночными вознаграждениями. Oxygen (O2)поддерживает унифицированную корзину RWAs, токены и криптоактивы. Новый подход позволяет предприятиям получать доступ к ликвидности по низким ценам. 🚀🌊
Просмотреть
Три способа изменения финансовых услуг через DeFi
Три способа изменения финансовых услуг через DeFi
Обзор: DeFi изменит финансовые услуги. Токенизация, доступность 24/7, возможность стать своим банком. Будущее DeFi - цифровое, открытое, глобальное 🌐.
Просмотреть
AirSwap: децентрализованная платформа для торговли
AirSwap: децентрализованная платформа для торговли
AirSwap - платформа для торговли токенами ERC-20 и NFT. Децентрализована, без кастодии, контроля средств и рисков контрагентов. Использует смарт-контракты, сэкономив на депозитах и эскроу. Создатели - Овед и Моситес, с консультантами Новограцем и Лубином. Предотвращает манипуляции, поддерживая гибкие торговые протоколы и членские функции AST токена. 🚀🔒💱 #AirSwap #децентрализация
Просмотреть