Три способи, які змінять фінансові послуги за допомогою DeFi

Три способи, які змінять фінансові послуги за допомогою DeFi

Три способи, які змінять фінансові послуги за допомогою DeFi

Загалом визнано, що наша поточна банківська система має значні недоліки. Поза системними та геополітичними ризиками - такими як обмежені кордони, перешкоди часового поясу та залежності від центральних банків - існують проблеми з банківськими переказами, міжнародними розрахунками та нерівною доступністю кредитів. Фундаментальна проблема полягає в неузгодженості між балансами банків та їх плечем. Коли банк стикається з проблемами ліквідності чи неспроможності, як це було у First Republic та Silicon Valley Bank у березні 2023 року, вкладники ризикують стати кредиторами у банкрутстві, якщо уряд не втрутиться - залишаючи податників покривати наслідки.

Ця крихкість призвела до зростаючого інтересу до децентралізованих рішень як для роздрібних інвесторів, так і для установ. Вилучаючи людську помилку та погане прийняття рішень із рівняння, Децентралізовані фінанси (DeFi) пропонують вигідну альтернативу. Ми вважаємо, що DeFi має потенціал фундаментально змінити наше способи проведення транзакцій, банкінгу, позик та інвестування.

Ви читаєте Crypto Long & Short, нашу щотижневу розсилку з інсайтами, новинами та аналітикою для професійних інвесторів. Підпишіться тут, щоб отримувати її в свою скриньку кожної середи.

Тут є три новітні способи, які показують, що DeFi готовий створити майбутнє, де фінансові послуги є цифровими, відкритими, завжди доступними та безкордонними.

  • Токенізація Реальних Активів
  • Розкладання на токени реальних активів, таких як нерухомість, фіатні валюти або облігації, стає ключовим трендом. Ці токенізовані активи можуть діяти як застава в наступному поколінні ринків кредитування DeFi. Наприклад, Bitcoin та Ethereum вважаються першокласною заставою, оскільки їх використання може бути автоматично кероване смарт-контрактами без потреби у третій стороні, як суді, для вирішення суперечок.
  • Токенізація фізичних активів, таких як нерухомість або державні облігації, створює схожі можливості, хоча для цього потрібні оракули для надання цінових та фінансових даних реального світу. З появою цього екосистеми, як фізичні особи, так і установи все більше будуть використовувати широкий спектр токенізованих активів для доступу до послуг кредитування, відкриваючи ліквідність та розширюючи можливості позик у глобальних ринках.
  • Постійно активні ринки кредитування
  • Протоколи DeFi створюють цілодобові ринки для кредитування, позик та обміну активами. Ці платформи працюють безперервно, дозволяючи користувачам позичати активи, такі як Bitcoin, Ethereum та USDC, та отримувати дохід в обмін на це. У майбутньому ми очікуємо, що до цих пулів будуть додані токенізовані активи, такі як державні облігації та нерухомість.
  • У відміну від традиційних ринків, де прихований леверидж та рехіпотекація, ризикована банківська практика позичання ваших активів кілька разів, може створити системні ризики, прозорі смарт-контракти DeFi гарантують, що застава чітко керується, знижуючи контрагентні ризики. Зростаюча кількість власників Bitcoin використовує технології, такі як wBTC (завбіткоїний біткоїн), щоб позичати стейблкоїни на ринках, таких як Aave, не продаючи свої Bitcoin, зберігаючи експозицію на його ціну.
  • У цій конфігурації кредити забезпечені цифровою заставою, і якщо вартість застави знижується, позичальник відновлює належну суму застави або піддається ліквідації - забезпечуючи здорове кредитне середовище без неясних ризиків, притаманих традиційній фінансовій сфері.
  • Станьте своїм власним банком
  • Можливо, найбільш революційним аспектом DeFi є можливість для осіб стати власними банками. Протягом історії ми бачили кілька криз банків - від кризи збережень та кредитів до фінансового затишшя 2008 року, і найостанніше, кризи 2023 року, спричиненої зростанням відсоткових ставок. Історично, під час нестабільних періодів, накопичувачі переміщували своє багатство в фізичну готівку поза банківською системою.
  • Сьогодні DeFi пропонує сучасне рішення. Продумані карманні обчислення (MPC) дозволяють користувачам зберігати та управляти своїми активами безпечно, з перевіркою на ланцюжку блоків, що забезпечує, що вони залишаються під контролем. Індивіди можуть зберігати вартість у стейблкоїнах, інвестувати у цифрові активи та отримувати доступ до децентралізовних послуг кредитування та позик - все це без необхідності покладатися на традиційні банки.
  • З інструментами, такими як окремо управляється облікові записи (SMAs), користувачі можуть утримувати свої активи у власних цифрових сховищах, вільні від ризиків балансів банків. Цей рівень автономії віддзеркалює традиційні фінансові стратегії, але розширює їх у сферу криптовалюти, надаючи людям неперевершений контроль над своїм фінансовим майбутнім.

Висновок: Децентралізований майбутнє

У наступні десятиліття DeFi стане основою фінансових послуг. Термін `банки на основі DeFi` може зникнути, коли він стане стандартною інфраструктурою для фінансових послуг. У цьому світі токенізовані реальні активи відчинять нові можливості для позик та кредитування, децентралізовані платформи нададуть постійно активні банківські послуги, а особи матимуть можливість бути своїми власним банками - зберігаючи повну власність і контроль над своїми активами.

Якщо ми хочемо майбутнього, де фінансові послуги є прозорими, безпечними та демократизованими, ми повинні звертати увагу на інновації, які відбуваються в DeFi сьогодні.

Примітка: Погляди, висловлені в цьому стовпчику, належать автору і не обов`язково відображають точку зору CoinDesk, Inc. або її власників та афіліатів.

Сделай ставку: выборы президента США 2024 года - SynFutures предлагает перпетуальные контракты
Сделай ставку: выборы президента США 2024 года - SynFutures предлагает перпетуальные контракты
СинФьючерс запустил перпетуальные контракты на выборы президента США 2024 с 10-кратной маржой. Ставки на Харрис и Трампа, прогнозируется победа Харрис. Обе пары торгуются выше $0, почти $366k на TRUMP и $105k на HARRIS. 🇺🇸🔮🚀
Просмотреть
Clearpool представила Oxygen: инновационный слой ликвидности RWA
Clearpool представила Oxygen: инновационный слой ликвидности RWA
Clearpool представила Oxygen - инновационный слой ликвидности RWA для Ozean. Разрешенные пулы заемщиков обеспечивают краткосрочный капитал с рыночными вознаграждениями. Oxygen (O2)поддерживает унифицированную корзину RWAs, токены и криптоактивы. Новый подход позволяет предприятиям получать доступ к ликвидности по низким ценам. 🚀🌊
Просмотреть
Три способа изменения финансовых услуг через DeFi
Три способа изменения финансовых услуг через DeFi
Обзор: DeFi изменит финансовые услуги. Токенизация, доступность 24/7, возможность стать своим банком. Будущее DeFi - цифровое, открытое, глобальное 🌐.
Просмотреть
AirSwap: децентрализованная платформа для торговли
AirSwap: децентрализованная платформа для торговли
AirSwap - платформа для торговли токенами ERC-20 и NFT. Децентрализована, без кастодии, контроля средств и рисков контрагентов. Использует смарт-контракты, сэкономив на депозитах и эскроу. Создатели - Овед и Моситес, с консультантами Новограцем и Лубином. Предотвращает манипуляции, поддерживая гибкие торговые протоколы и членские функции AST токена. 🚀🔒💱 #AirSwap #децентрализация
Просмотреть