Перехід на Web3: Підготовка робочої сили

Перехід на Web3: Підготовка робочої сили

Переход на Web3: Підготовка робочої сили для майбутнього

Під час прагнення до масової уваги до Web3, був покладений значний акцент на навчання крипто-трейдерів. Хоча це був добрий старт, ми можемо мати більший вплив, якщо також зосередимося на навчанні через робочу силу.

У кінці 1990-х та на початку 2000-х років компанії почали відмовлятися від застарілої операційної технології та звертали увагу на переваги Всесвітньої павутини та електронної пошти. Переходячи від факсу до електронної пошти та з бірок для документів до хмарного сховища, ті, хто пережили цю технологічну революцію, пам`ятають непросте включення та недоліки змін. Останнім часом працівники у всіх галузях були в курсі раптових змін, таких як включення миттєвого обміну повідомленнями, генеративного штучного інтелекту, відстеження часу, багатофакторної аутентифікації — список безкінечний. Але ми так схильні забувати навчені уроки та нашу вражаючу гнучкість при застосуванні її до Web3, що іґорело знедолення зростаючого розриву між новачками та експертами в області Web3, а також між зацікавленими та сумнівними у цій перспективній галузі.

  • Ти читаєш Crypto Long & Short, нашу щотижневу розсилку, що містить інсайти, новини та аналіз для професійних інвесторів. Підпишись тут, щоб отримувати її в свою поштову скриньку кожної середи.

До недавнього часу Web3 виглядав як нішевий інтерес. Якщо ви не працювали для блоцнчейн-протоколу, вас досить непогано ізолювали від подій у галузі. Але тепер, коли масове використання технології Web3 стрімко наближається, воно стає менш вертикальним, розплющує свої крила у всі галузі, досягаючи всіх, хто має долучитися та набрати швидкість.

Головна мета полягає не тільки в фокусуванні на включенні клієнтів; також важливо успішно забезпечити працівників знаннями та інструментами, які їм необхідно для успіху у цій децентралізованій епосі. Компанії вже так багато інвестували в навчання з акцентом на торгівлю, але не приділяли увагу частині робочої сили, яка залишається незнайомою з технологією, відповідальною за створення, сприяння, комунікацію та експлуатацію продуктів та послуг Web3.

Зростаюча важливість Web3 в сучасній робочій силі

До 2030 року ринок блокчейну прогнозується досягти вражаючої суми в $1,4 трлн, що свідчить про те, що децентралізовані технології стрімко стають необхідною інфраструктурою у всіх галузях. Починаючи з наповненням ринку, як Web2 колись робив, компаніям потрібно почати ближче до дому, коли мова йде про навчання.

Згідно зі Звітом про роботу 2023 року в LinkedIn, попит на навички блокчейну зріс на 300% у порівнянні з попереднім роком. Однак пул талантів залишається спрямований на технічні посади, залишаючи значний розрив у посадах, що потребують не-технічних знань Web3, таких як продажі, маркетинг, управління людськими ресурсами, комунікації та бізнес-адміністрування.

  • Розгляньте різноманітні операційні зміни, які вимагає Web3. Наприклад, управління даними переходить від централізованих баз даних до блокчейн-основних децентралізованих лідерів, що вимагає від працівників розуміння розподілених сховищ та протоколів шифрування. Також перехід від традиційної цифрової перевірки особистості до самостійних ідентифікаторів вимагає переосмислення того, як компанії керують даними користувачів. Навіть маркетинг і комунікаційні техніки поступово віддаляються від соціальних та традиційних медіа.

Рішення на майбутнє

Ці зміни є необхідними, але багато компаній мають проблеми зі швидкістю змін або схильні вчинити перший крок, через відсутність поточних внутрішніх знань та знань у зовнішніх талантів.

Замість чекати на ідеального працівника, який занурений у Web3 з самого початку, компанії повинні інвестувати в підвищення кваліфікації своєї існуючої робочої сили. Опитування з дослідження 2023 року від Casper Labs показало, що понад 87% підприємств планують інвестувати та включити Web3-рішення в свої бізнес-моделі.

Для підтримки наступного покоління таланту та підготовки поточних співробітників до переходу, компаніям потрібно діяти якнайшвидше. В найближчі терміни створення внутрішніх посад для вчителів Web3 є одним із шляхів для компаній початку інтеграції. Це означає наймати людей, які вже мають конкретний досвід роботи з Web3 для навчання поточних співробітників або розрахунків на курси та сторонніх постачальників для цілей навчання по Web3.

Щодо тривалішої перспективи, ми повинні піти ще далі. Це може означати сприяння партнерствам із навчальними закладами для розробки навчальних планів університетів, які можуть прогнозувати відсів талантів, забезпечуючи стабільний потік кваліфікованих кандидатів. На великій шкалі доуніверситетське навчання у галузі блоцнчейн-індустрії також може бути цінним ресурсом, аналогічно тому, як основні класи коду стають стандартом у середніх школах по всьому світу.

Глибока попередня робота для перспективного майбутнього

З Web3 технологією, що впливає на всі галузи по різноманіттю ролей, компанії, які хочуть залишатися конкурентноздатними, повинні створювати внутрішні команди, які можуть мостити розрив між традиційними бізнес-функціями та екосферами Web3.

Перехід до Web3 на робочій силі відбувається в цей самий момент, але він не буде гладким без плідних зусиль від підприємств, навчальних закладів та законодавців. На нам як евангелістів Web3 лежить відповідальність запевнити, що всі нові та потенційні члени робочої сили оснащені відповідними інструментами та освітою для входу в цей простір. Разом ці зацікавлені сторони можуть побудувати міцну освітню планку Web3, забезпечуючи готовність робочої сили до децентралізованого майбутнього.

Примітка: Погляди, висловлені у цій колонці, належать авторові і не обов`язково відображають позицію CoinDesk, Inc. або її власників та афілійованих осіб.

Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget стал официальным криптопартнером ЛАЛИГИ, предоставляя решения Web3. Партнерство с ведущими футболистами. Bitget растет и расширяет сотрудничество в спорте, привлекая миллионы пользователей. 🔥🤝🌍🏆
Просмотреть
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп, сын экс-президента, торгует мем-койнами и, по мнению активиста, путешествует во времени. Это ставит его в центр криптовалютного движения MAGA. 🚀🔮
Просмотреть
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
📈 Артур Хейес сомневается в повышении ставки ФРС на 50 базисных пунктов, считая это ошибкой из-за сильной американской экономики и массовых правительственных расходов. Он предвидит увеличение инфляции и колебания на рынках, ссылка на интервью доступна.
Просмотреть
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Образование через рабочую силу - ключ к успеху в Web3. Рост спроса на навыки блокчейна требует подготовки персонала к новым реалиям. Компании должны инвестировать в обучение сотрудников, чтобы следовать за временем. 🚀🔗📚🏢 #Web3 #образование
Просмотреть