AirSwap: децентралізована торгівля токенами EthereumERC-20та NFT

AirSwap: децентралізована торгівля токенами EthereumERC-20та NFT

Що таке AirSwap? Децентралізована торгівельна платформа Peer-to-Peer

AirSwap є не кастодіальною платформою для безоплатної торгівлі між однорідними (OTC) та запит на цитату (RFQ) токенами Ethereum ERC-20 та невзаємозамінними токенами (NFT), що дозволяє фізичним особам та торговельним фірмам обмінюватися токенами безпосередньо один з одним.

Платформа є децентралізованою, тому що AirSwap не контролює кошти користувачів, а виконання торгівлі відбувається за допомогою смарт-контрактів.

Пір-до-пір обміни AirSwap є без кастодіальної та атомної, що, за словами платформи, допомагає уникнути ризику контрагентів та посередників, так як немає депозитів або ескроу.

Платформа має перевагу децентралізованої біржі (DEX) в тому, що користувачі повністю контролюють свої кошти до виконання угоди, тому обидві сторони отримують те, за що обмінювалися, або жодна з них. Хто винайшов AirSwap?

AirSwap був винайдений Майклом Оведом і Доном Мосітесом, які мають досвід у фінансах та технологіях відповідно.

Після публікації білого паперу Протоколу Swap в 2017 році, пара створила партнерство між своєю компанією Fluidity та ConsenSys, а перший варіант виконання був названий AirSwap. AirSwap запустив свою мережу та токен 10 жовтня 2017 року. Чи знали ви?

Криптовалютні інвестори Майк Новограц, генеральний директор Galaxy Digital, та Джозеф Лубін, генеральний директор ConsenSys, обидва є консультантами AirSwap. Що особливого в AirSwap?

Централізовані біржі потребують від користувачів довіри до біржі для безпечного зберігання їх грошей та уникнення взлому, порушення закону чи необдуманих рішень.

З іншого боку, децентралізовані біржі, на яких угоди відбуваються повністю на блокчейні, піддаються ризикам, таким як максимальна екстрагована вартість (MEV), коли майнери або валідатори перегруповують угоди, щоб витягти максимально можливу вартість з угоди.

За концепцією, виконання угод AirSwap відбувається безпосередньо з одного гаманця на інший одночасно, за що платформа стверджує, що це знижує ризик передтрейдінгу та MEV.

AirSwap також є самостійно устойчивою децентралізованою організацією (DAO), в якій комісійні з публічних обмінів автоматично маршрутизуються в пули, які підтримують управління та розвиток проекту. Що ще відрізняє AirSwap?

AirSwap відрізняється від повністю on-chain DEX, таких як Uniswap, кількома способами.

On-chain DEX зазвичай використовують автоматизовані системи узгоджування ринку для визначення ціни під час виконання на основі постійної формули продукту. Ці угоди відбуваються без посередників та залучають одну сторону, яка вносить `ліквідність` наперед та іншу сторону, яка бере її пізніше.

Це означає, що внесення коштів та обмін проти AMM простий та не потребує від наявності та доступності власників для визначення ціни. Однак AirSwap стверджує, що управління стратегіями ціноутворення на DEX обмежене та коштовне, а засилля on-chain логіки призводить до вищих витрат на газ, в той час як передтрейдінг та маніпулювання ринком є можливими.

AirSwap рекламує свої `гнучкі` протоколи, які можуть підтримувати кілька видів торгівлі, між двома особами чи між однією особою та декількома торговельними фірмами, торгівлю ERC-20, NFT та іншими цифровими активами. Продукти, які використовують ці протоколи, включають RFQ, LastLook, OTC та ринки NFT. Як виробляється AST?

У жовтні 2017 року AirSwap запустив токен AirSwap (AST). З 500 мільйонів загального обсягу AST, 150 мільйонів були продані під час запуску токена. На сьогодні близько 200 мільйонів знаходяться в обігу, а решта токенів утримуються в багатоадресному скарбниці, якою зараз управляє Consensys Mesh. Як отримати AST?

AST є токеном ERC-20, яким можна торгувати на AirSwap та інших DEX або на поважних централізованих біржах, таких як Coinbase та Binance. Що можна робити з AST?

AST є токеном членства, який дозволяє власникам виконувати кілька різних функцій. Серед них:

  • Бути створювачем: AST дозволяє створювачам оголошувати свою доступність в мережі AirSwap. Наразі вимоги до стейкінгу для створювачів на Ethereum становлять 100K AST для кожного сервера та 100 AST для кожного підтриманого токена. Ці вимоги відрізняються залежно від розгорнутої EVM-ланки.
  • Брати участь у управлінні: Зі створенням DAO в 2021 році AST тепер також дозволяє власникам стейкувати в децентралізовану систему управління та брати участь в голосуваннях за пропозиціями (AIP). Учасники голосувань отримують право на частину комісій, зборених за угодами на DEX.
  • Отримувати бонус за обмін: Члени зі стейкованими AST отримують бонус за обмін, який в основному направляє частину комісій безпосередньо в гаманець члена під час обміну.

Примітка редакції: Ця стаття була опублікована в жовтні 2019 року та оновлена в вересні 2024 року.

Сделай ставку: выборы президента США 2024 года - SynFutures предлагает перпетуальные контракты
Сделай ставку: выборы президента США 2024 года - SynFutures предлагает перпетуальные контракты
СинФьючерс запустил перпетуальные контракты на выборы президента США 2024 с 10-кратной маржой. Ставки на Харрис и Трампа, прогнозируется победа Харрис. Обе пары торгуются выше $0, почти $366k на TRUMP и $105k на HARRIS. 🇺🇸🔮🚀
Просмотреть
Clearpool представила Oxygen: инновационный слой ликвидности RWA
Clearpool представила Oxygen: инновационный слой ликвидности RWA
Clearpool представила Oxygen - инновационный слой ликвидности RWA для Ozean. Разрешенные пулы заемщиков обеспечивают краткосрочный капитал с рыночными вознаграждениями. Oxygen (O2)поддерживает унифицированную корзину RWAs, токены и криптоактивы. Новый подход позволяет предприятиям получать доступ к ликвидности по низким ценам. 🚀🌊
Просмотреть
Три способа изменения финансовых услуг через DeFi
Три способа изменения финансовых услуг через DeFi
Обзор: DeFi изменит финансовые услуги. Токенизация, доступность 24/7, возможность стать своим банком. Будущее DeFi - цифровое, открытое, глобальное 🌐.
Просмотреть
AirSwap: децентрализованная платформа для торговли
AirSwap: децентрализованная платформа для торговли
AirSwap - платформа для торговли токенами ERC-20 и NFT. Децентрализована, без кастодии, контроля средств и рисков контрагентов. Использует смарт-контракты, сэкономив на депозитах и эскроу. Создатели - Овед и Моситес, с консультантами Новограцем и Лубином. Предотвращает манипуляции, поддерживая гибкие торговые протоколы и членские функции AST токена. 🚀🔒💱 #AirSwap #децентрализация
Просмотреть