Криптокарти: проблеми та рішення

Криптокарти: проблеми та рішення

Від бітів до банків: обґрунтування бізнесу для криптокарт | Думка

Розкриття: Погляди та думки, висловлені тут, належать виключно автору і не відображають погляди та думки редакції crypto.news.

Від Crypto.com до Coinbase та зараз MetaMask, деякі з найвідоміших учасників криптосвіту випустили криптокарти. Але що пояснює цю проліферацію?

Відповідь лежить у програмному забезпеченні криптокошельків, або, правильніше, в його недоліках. Незалежно від того, чи це додатки чи розширення, криптокошельки важко монетизувати. Криптовалютні активи перебувають під контролем кінцевого користувача, тому не може бути жодних прихованих комісій. Програмні кишенькові криптокошельки можна зустріти на кожному кроці – немає ніякої придатності продукту, і користувачі можуть легко переходити з одного кишенькового криптошлюза до іншого.

Розпаковуючи самоконтроль

Є внутрішня проблема зображення самоконтролю в криптосвіті. Ідея самоконтролю була продана зі словами, що оскільки криптовалюта подібна до готівки, користувачі можуть її утримувати, не витрачаючи грошей. Вони платять своїм банкам, щоб ті тримали їхні гроші, але користувачі нічого не платять, тримаючи готівку.

Проте, цей погляд невірний на кількох рівнях. По-перше, самоконтроль не схожий на утримання готівки; це більше схоже на утримання золота у сховищі. Користувачам потрібно купувати сховище і платити за його обслуговування. По-друге, хоча утримання криптовалюти може бути безкоштовним, все одно існує надмірне управління (активами). З реальним золотом, в залежності від його вартості, утримувачам потрібне надійне місце, спостереження, страхування та інші безпекові заходи, такі як високоенергетичні лазери. Для криптовалюти накладні витрати набагато менше, але користувачам все одно потрібен хороший кишеньковий криптошлюз як мінімум.

На психологічному рівні люди більше схильні платити за фізичні товари. Коли кишеньковий криптошлюз є апаратним, це конкретний предмет з очевидною виробничою вартістю. Проте, як тільки користувач оплачує початкову вартість покупки, ми знову стикаємося з тією самою проблемою: як стягнути щомісячну плату з користувача? Відповідь полягає в додаткових послугах, що додають вартості.

Послуги, що додають вартість як генератор доходів

Це послуги, які виходять за межі основного набору послуг, що надається компанією. Для кишенькового криптошлюза це речі, які користувачі можуть робити, не виходячи з додатку кишенькового криптошлюза, такі як купівля криптовалюти, обмін криптовалюти на іншу криптовалюту, перетин криптовалютних активів з одного блокчейну в інший або стейкінг криптовалюти.

Це легітимні функції. Альтернативою є важке користувальницьке досвід, яке вражає користувачів пробілами в безпеці, які шахраї можуть легко використовувати. Використовуючи ці послуги або функції, кінцевий користувач отримує надійний користувацький досвід, який легко використовувати і в певній мірі конфіденційний.

Але як поставити ціну на це? Постачальники кишенькових криптошлюзів зазвичай одержують доход від просічини або валютних комісій, або, у деяких випадках, шляхом фармінгу MEV. Це справедливий обмін, оскільки постачальник кишенькового криптошлюза робить додаткову роботу: забезпечує безпеку користувачів і надає їм простий спосіб швидко виконати бажану операцію.

Проте стягування комісій за послуги, що додають вартість, недостатнє для стимулювання зростання, яке потребують постачальники кишенькових криптошлюзів, щоб повернути інвесторам їхні вкладення. Найкращий спосіб розвитку цього сегменту, що приносить дохід, полягає в тому, щоб зробити легким для людей отримання продукту, який легко використовувати і може постійно приносити прибуток компанії-емітента.

І ось де стають у пригоді криптокарти. Криптокарти як засіб збільшення доходів

Криптокарти дозволяють користувачам витрачати свої криптовалютні активи в місцевих магазинах, вони виконують дві функції: завантаження та витрачання криптовалюти. Навколо цих двох функцій криптокарти приносять дохід для емітента. Навіть якщо емітент відмовляється від цієї можливості, він все одно скористається трансфертними комісіями.

Прийняття криптокарт стрімко зростає. Клієнти Visa здійснили платежі на 2,5 мільярда доларів за допомогою своїх криптовалютних карт у першому кварталі фінансового року 2022 року.

Це прийняття не відбувається через те, що криптокарти відповідають основним принципам криптосвіту. Скоріше, це тому, що криптокарти відповідають основним принципам фінансового продукту – відповідні існуючим регуляціям, легкі для розуміння і, що найважливіше, прості у використанні.

Хоча є безліч перешкод для реалізації можливості щоденного транзакційного обігу з сировою криптовалутою, криптокарти є непоганим кроком у цьому напрямку. Транзакції не виконуються на блокчейні, і конвертація валюти також не відбувається на ланцюжку блоків.

Проте криптокарти дають можливість користувачам витрачати свої криптовалютні активи так, як вони могли б витрачати свої фіатні валюти. Вони також дотримуються всіх правильних практик, що накладаються регуляторами, щоб захиститися від відмивання грошей та фінансування тероризму.

Криптокарти не є ідеальним рішенням, але вони є практичними. І цього більш ніж достатньо для всіх стейкхолдерів, задіяних на цьому етапі.

Автор статті, Мантан Дейв, є співзасновником компанії Palisade, кастодіанта цифрових активів, що підтримується Ripple, і надає підприємствам комплексне рішення для безпечного управління цифровими активами. Мантан очолює місію Palisade з покращення безпечного управління цифровими активами, напередодні надає підприємствам неперевершених рішень для збереження їхніх цифрових активів. До того, як стати співзасновником Palisade, Мантан був старшим інженером-програмістом в Ava Labs, де він розробляв інноваційні рішення в галузі блокчейну та EVM. Перед цим Мантан був старшим інженером-програмістом в Ripple, вносячи внесок у розвиток передових систем, таких як оркестрація врегулювання платежів On Demand Liquidity та алгоритмічне виконання угод.

Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget стал официальным криптопартнером ЛАЛИГИ, предоставляя решения Web3. Партнерство с ведущими футболистами. Bitget растет и расширяет сотрудничество в спорте, привлекая миллионы пользователей. 🔥🤝🌍🏆
Просмотреть
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп, сын экс-президента, торгует мем-койнами и, по мнению активиста, путешествует во времени. Это ставит его в центр криптовалютного движения MAGA. 🚀🔮
Просмотреть
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
📈 Артур Хейес сомневается в повышении ставки ФРС на 50 базисных пунктов, считая это ошибкой из-за сильной американской экономики и массовых правительственных расходов. Он предвидит увеличение инфляции и колебания на рынках, ссылка на интервью доступна.
Просмотреть
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Образование через рабочую силу - ключ к успеху в Web3. Рост спроса на навыки блокчейна требует подготовки персонала к новым реалиям. Компании должны инвестировать в обучение сотрудников, чтобы следовать за временем. 🚀🔗📚🏢 #Web3 #образование
Просмотреть