Нове голосування Sky щодо відмови від Wrapped Bitcoin

Нове голосування Sky щодо відмови від Wrapped Bitcoin

DeFi Lending Giant Sky Sets Vote to Offload Wrapped Bitcoin as Justin Sun Concerns Linger

Sky, децентралізований позичальник, раніше відомий як MakerDAO, проголосує за повне відмовлення від обгортаного біткоїна (wBTC) у своєму екосистемі, згідно з постиром управління, опублікованому у четвер, це може стати значною подією в DeFi, оскільки платформа має $200 мільйонів позик, які забезпечені цим токеном.

wBTC - це токен, який дозволяє інвесторам використовувати біткоїн (BTC) на інших блокчейнах, і відіграє ключову роль в кредитуванні DeFi як застава, із капіталізацією ринку $9 мільярдів.

Компанія з управління ризиками в DeFi BA Labs, впливовий голос у управлінні протоколом Sky, раніше запропонувала зменшити експозицію до wBTC через сприйняті ризики від участі засновника Tron Джастіна Сана в кастоді узгоджених активів. Sky - один із найбільших проектів DeFi та емітент $5 мільярдів децентралізованої стейблкоїна DAI, тому цей розвиток був уважно відстежуваний криптоаналітиками та спостерігачами індустрії блокчейн.

У четвер BA Labs запропонувало поступово припинити використання всіх активів wBTC у якості застави на п`ять кроків, перший з яких розпочнеся 26 вересня. Кожен крок буде проголосований.

`Ми прийшли до висновку, що правова перевірка не надасть відповідного рівня гарантії,` - сказано в їх пропозиції BA Labs.

BA Labs рекомендували включати альтернативні продукти на платформу у разі прийняття пропозиції.

Представник Tron не негайно повернув запит на коментар.

Конкуренти активізувалися

На даний момент на платформі Sky-пов`язаній з позиками SparkLend є приблизно $73 мільйони позик, забезпечених wBTC, та близько $127 мільйонів боргу, захищеного wBTC в сховищах по системі Sky, згідно з постьом BA Labs.

Напруга навколо wBTC зросла після анонсу криптогроші BitGo заявила раніше цього місяця, що планує передати контроль над активом спільній операції з платформою кастоді BiT Global.

Угода, яка розподілила контроль над кастодією проекту між трьома суб`єктами глобально, а не лише одним, була визначена як спосіб допомогти децентралізувати операцію.

Згідно з прес-релізом від 9 серпня, BiT Global є глобальною платформою кастодії з регульованими операціями, що базується в Гонконзі, зареєстрованою як постачальник довірчих та корпоративних послуг (TCSP), та є `стратегічним партнерством між BitGo, Джастіном Саном та екосистемою Tron.`

Директор BitGo Майк Белш раніше цього місяця захищав автономію спільної фірми від Сана та Tron.

Драма навколо обгортаного біткоїна підштовхнула конкурентів, що пропонують альтернативні версії токена, включаючи dlcBTC, tBTC від Threshold та FBTC, який має підтримку від Mantle Network.

Зокрема, криптовалютна біржа та великий кастодіан Coinbase представилі свою власну альтернативу обгортаному біткоїну раніше у четвер.

Сделай ставку: выборы президента США 2024 года - SynFutures предлагает перпетуальные контракты
Сделай ставку: выборы президента США 2024 года - SynFutures предлагает перпетуальные контракты
СинФьючерс запустил перпетуальные контракты на выборы президента США 2024 с 10-кратной маржой. Ставки на Харрис и Трампа, прогнозируется победа Харрис. Обе пары торгуются выше $0, почти $366k на TRUMP и $105k на HARRIS. 🇺🇸🔮🚀
Просмотреть
Clearpool представила Oxygen: инновационный слой ликвидности RWA
Clearpool представила Oxygen: инновационный слой ликвидности RWA
Clearpool представила Oxygen - инновационный слой ликвидности RWA для Ozean. Разрешенные пулы заемщиков обеспечивают краткосрочный капитал с рыночными вознаграждениями. Oxygen (O2)поддерживает унифицированную корзину RWAs, токены и криптоактивы. Новый подход позволяет предприятиям получать доступ к ликвидности по низким ценам. 🚀🌊
Просмотреть
Три способа изменения финансовых услуг через DeFi
Три способа изменения финансовых услуг через DeFi
Обзор: DeFi изменит финансовые услуги. Токенизация, доступность 24/7, возможность стать своим банком. Будущее DeFi - цифровое, открытое, глобальное 🌐.
Просмотреть
AirSwap: децентрализованная платформа для торговли
AirSwap: децентрализованная платформа для торговли
AirSwap - платформа для торговли токенами ERC-20 и NFT. Децентрализована, без кастодии, контроля средств и рисков контрагентов. Использует смарт-контракты, сэкономив на депозитах и эскроу. Создатели - Овед и Моситес, с консультантами Новограцем и Лубином. Предотвращает манипуляции, поддерживая гибкие торговые протоколы и членские функции AST токена. 🚀🔒💱 #AirSwap #децентрализация
Просмотреть