Smartfoni zі штучним інтелектом: революція в користуванні

Smartfoni zі штучним інтелектом: революція в користуванні

Цей iPhone Challenger може перетворити смартфони, замінивши додатки на штучний інтелект

Британський виробник електроніки Nothing хоче революціонізувати смартфони, відмовляючись від традиційних додатків на користь повністю керованого штучного інтерфейсу.

`Спосіб використання смартфонів повинен бути переглянутий`, - заявив у Twitter CEO Nothing Карл Пей. `Поточний досвід користувача не змінювався протягом більш як десяти років ... наступна ера потребує високоперсоналізованого, динамічного та крос-пристроєвого інтерфейсу.` Є багато шуму навколо штучного інтелекту. Деяке чудове, деяке нерозбірливе. Приємно бачити, як нові компанії переосмислюють досвід користувача та форм-фактори. Проте смартфони без сумніву залишаться основним форм-фактором споживача у перспективі. З більш ніж 4…

Пей робить ставку на штучний інтелект як найкращий спосіб досягнення цієї мети, який, на його думку, принесе інтерфейс користувача смартфону, що є повністю відмінним від того, який ми знаємо сьогодні. Він показав попередній перегляд того, як може виглядати наступний смартфон Nothing, відходячи від типової сітки додатків та віджетів.

`Ми досліджували способи глибокої інтеграції штучного інтелекту в операційну систему`, - сказав Уалід, дизайнер в Nothing, показаний у відео, опублікованому Пей. `Ми намагалися переосмислити початковий екран - ми хотіли, щоб він став більше не лише лончером, але став більше центром контекстної, актуальної інформації.`

У `світі після додатків` Nothing пропонує користувачам просто взаємодіяти з штучним інтелектом, просивши його зробити все. Потім штучний інтелект буде координувати будь-які необхідні додатки в фоновому режимі для виконання запитів без вимог подальшої взаємодії від користувача.

Ідея від Nothing, його словами, полягає в тому, щоб кожен користувач мав `високоперсоналізованого співакомпаньйона, який майже відчувається як найкращий друг`.

Уалід продемонстрував налаштування штучного інтелекту, де система попросила його вказати риси характеру, які він цінує в співакомпаньйоні. Сказавши, що він любить людей, які є веселими, розсудливими та мають чуткий почуття гумору, співакомпаньйон представився як Олівер.

`Ми всі вже деякий час грали з цим прототипом внутрішньо`, - повідомив він. `Ми всі змогли отримати різних співакомпаньйонів, які, здається, унікально влаштовані для кожного з нас.`

Пей підкреслив, що його компанія готова конкурувати в гарячому просторі штучного інтелекту.

За останні 3,5 роки ми працювали над встановленням наших можливостей з початку до кінця... і як ми досягли стабільності та з консистентними планами зростання, ми готові змінити швидкості,` - сказав він. `Розглядайте це як кидок нашого капелюха в гонку за споживчим штучним інтелектом.`

Співакомпаньйон від Nothing здався досить схожим на голосовий чат-бот ChatGPT - принаймні за попереднім переглядом: плаский кружок на чорному фоні з приємним, близьким до людського голосу. Однак Nothing не розкривав, чи буде цей асистент працювати локально чи в хмарі. Однак, з огляду на потужність обчислень, необхідну для роботи подібних інструментів штучного інтелекту, ймовірніше, що це буде функція, яка залежить від хмари.

Пей заснував Nothing у 2021 році після виходу з китайського виробника електроніки OnePlus, який увійшов на ринок смартфонів у 2014 році з OnePlus One за $300. Перший телефон від Nothing був випущений у 2022 році, коштував менше 500 доларів і працював на модифікованій версії операційної системи Android від Google.

Телефон Nothing (2) рішуче рухався в напрямку високотехнологічного ринку смартфонів, стріляючи в Apple, Google та Samsung з флагманським пристроєм за 600 доларів, який отримав відмінні відгуки. Минулого місяця простіший за конфігурацією телефон Nothing (2a) вийшов у продаж за 350 доларів.

Невідомо, чи цей переосмислений інтерфейс, який сьогодні поділився Пей, буде частиною ще неоголошеного телефону Nothing (3), але він сказав, що він буде випущений у 2025 році.

Пей не поділився жодними додатковими подробицями про майбутній пристрій, тому його дизайн, технічні характеристики та функції залишаються невідомими. Сайти для ентузіастів апаратного забезпечення і форуми передбачають, що він може взяти на озброєння модернізований процесор Snapdragon 8, разом із покращеннями модуля камери та більшим акумулятором. Але ключем до пропозиції Пея є переглянутий інтерфейс користувача.

Між тим, інші компанії смартфонів вже впроваджують функції штучного інтелекту на свої пристрої. Лінійка Google Pixel - з новими чіпами Google Tensor - впроваджує вбудовані моделі великих мов (LLM), тоді як Samsung Galaxy S24 Ultra, зі своїм Galaxy AI, пропонує функції, такі як живий переклад та Circle to Search.

Смартфони з новим процесором Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, такі як Xiaomi 14 та нові моделі Motorola, також пропонують функції, які працюють на основі штучного інтелекту.

Остаточно найкращим способом носити штучний інтелект може бути, можливо, всюдисущий смартфон, а не спеціалізований пристрій. Проект Humane AI був скритикований за відсутність практичності, великої затримки та низької точності. Краще прийнятий Rabbit R1 виявився в основному працюючим на застосунку, який виконує скрипти в хмарі. А обіцяний обмежений AI-подвійний пендент ще не довів свою цінність.

Відредаговано Раяном Озавою.

Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget стал официальным криптопартнером ЛАЛИГИ, предоставляя решения Web3. Партнерство с ведущими футболистами. Bitget растет и расширяет сотрудничество в спорте, привлекая миллионы пользователей. 🔥🤝🌍🏆
Просмотреть
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп, сын экс-президента, торгует мем-койнами и, по мнению активиста, путешествует во времени. Это ставит его в центр криптовалютного движения MAGA. 🚀🔮
Просмотреть
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
📈 Артур Хейес сомневается в повышении ставки ФРС на 50 базисных пунктов, считая это ошибкой из-за сильной американской экономики и массовых правительственных расходов. Он предвидит увеличение инфляции и колебания на рынках, ссылка на интервью доступна.
Просмотреть
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Образование через рабочую силу - ключ к успеху в Web3. Рост спроса на навыки блокчейна требует подготовки персонала к новым реалиям. Компании должны инвестировать в обучение сотрудников, чтобы следовать за временем. 🚀🔗📚🏢 #Web3 #образование
Просмотреть