Smartfoni zі штучним інтелектом: революція в користуванні

Smartfoni zі штучним інтелектом: революція в користуванні

Цей iPhone Challenger може перетворити смартфони, замінивши додатки на штучний інтелект

Британський виробник електроніки Nothing хоче революціонізувати смартфони, відмовляючись від традиційних додатків на користь повністю керованого штучного інтерфейсу.

`Спосіб використання смартфонів повинен бути переглянутий`, - заявив у Twitter CEO Nothing Карл Пей. `Поточний досвід користувача не змінювався протягом більш як десяти років ... наступна ера потребує високоперсоналізованого, динамічного та крос-пристроєвого інтерфейсу.` Є багато шуму навколо штучного інтелекту. Деяке чудове, деяке нерозбірливе. Приємно бачити, як нові компанії переосмислюють досвід користувача та форм-фактори. Проте смартфони без сумніву залишаться основним форм-фактором споживача у перспективі. З більш ніж 4…

Пей робить ставку на штучний інтелект як найкращий спосіб досягнення цієї мети, який, на його думку, принесе інтерфейс користувача смартфону, що є повністю відмінним від того, який ми знаємо сьогодні. Він показав попередній перегляд того, як може виглядати наступний смартфон Nothing, відходячи від типової сітки додатків та віджетів.

`Ми досліджували способи глибокої інтеграції штучного інтелекту в операційну систему`, - сказав Уалід, дизайнер в Nothing, показаний у відео, опублікованому Пей. `Ми намагалися переосмислити початковий екран - ми хотіли, щоб він став більше не лише лончером, але став більше центром контекстної, актуальної інформації.`

У `світі після додатків` Nothing пропонує користувачам просто взаємодіяти з штучним інтелектом, просивши його зробити все. Потім штучний інтелект буде координувати будь-які необхідні додатки в фоновому режимі для виконання запитів без вимог подальшої взаємодії від користувача.

Ідея від Nothing, його словами, полягає в тому, щоб кожен користувач мав `високоперсоналізованого співакомпаньйона, який майже відчувається як найкращий друг`.

Уалід продемонстрував налаштування штучного інтелекту, де система попросила його вказати риси характеру, які він цінує в співакомпаньйоні. Сказавши, що він любить людей, які є веселими, розсудливими та мають чуткий почуття гумору, співакомпаньйон представився як Олівер.

`Ми всі вже деякий час грали з цим прототипом внутрішньо`, - повідомив він. `Ми всі змогли отримати різних співакомпаньйонів, які, здається, унікально влаштовані для кожного з нас.`

Пей підкреслив, що його компанія готова конкурувати в гарячому просторі штучного інтелекту.

За останні 3,5 роки ми працювали над встановленням наших можливостей з початку до кінця... і як ми досягли стабільності та з консистентними планами зростання, ми готові змінити швидкості,` - сказав він. `Розглядайте це як кидок нашого капелюха в гонку за споживчим штучним інтелектом.`

Співакомпаньйон від Nothing здався досить схожим на голосовий чат-бот ChatGPT - принаймні за попереднім переглядом: плаский кружок на чорному фоні з приємним, близьким до людського голосу. Однак Nothing не розкривав, чи буде цей асистент працювати локально чи в хмарі. Однак, з огляду на потужність обчислень, необхідну для роботи подібних інструментів штучного інтелекту, ймовірніше, що це буде функція, яка залежить від хмари.

Пей заснував Nothing у 2021 році після виходу з китайського виробника електроніки OnePlus, який увійшов на ринок смартфонів у 2014 році з OnePlus One за $300. Перший телефон від Nothing був випущений у 2022 році, коштував менше 500 доларів і працював на модифікованій версії операційної системи Android від Google.

Телефон Nothing (2) рішуче рухався в напрямку високотехнологічного ринку смартфонів, стріляючи в Apple, Google та Samsung з флагманським пристроєм за 600 доларів, який отримав відмінні відгуки. Минулого місяця простіший за конфігурацією телефон Nothing (2a) вийшов у продаж за 350 доларів.

Невідомо, чи цей переосмислений інтерфейс, який сьогодні поділився Пей, буде частиною ще неоголошеного телефону Nothing (3), але він сказав, що він буде випущений у 2025 році.

Пей не поділився жодними додатковими подробицями про майбутній пристрій, тому його дизайн, технічні характеристики та функції залишаються невідомими. Сайти для ентузіастів апаратного забезпечення і форуми передбачають, що він може взяти на озброєння модернізований процесор Snapdragon 8, разом із покращеннями модуля камери та більшим акумулятором. Але ключем до пропозиції Пея є переглянутий інтерфейс користувача.

Між тим, інші компанії смартфонів вже впроваджують функції штучного інтелекту на свої пристрої. Лінійка Google Pixel - з новими чіпами Google Tensor - впроваджує вбудовані моделі великих мов (LLM), тоді як Samsung Galaxy S24 Ultra, зі своїм Galaxy AI, пропонує функції, такі як живий переклад та Circle to Search.

Смартфони з новим процесором Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, такі як Xiaomi 14 та нові моделі Motorola, також пропонують функції, які працюють на основі штучного інтелекту.

Остаточно найкращим способом носити штучний інтелект може бути, можливо, всюдисущий смартфон, а не спеціалізований пристрій. Проект Humane AI був скритикований за відсутність практичності, великої затримки та низької точності. Краще прийнятий Rabbit R1 виявився в основному працюючим на застосунку, який виконує скрипти в хмарі. А обіцяний обмежений AI-подвійний пендент ще не довів свою цінність.

Відредаговано Раяном Озавою.

Партнерство Bitget і LALIGA: Криптовалюта у світі спорту
Партнерство Bitget і LALIGA: Криптовалюта у світі спорту
Bitget стає спонсором футбольної ліги LALIGA з Мбаппе та Левандовскі. Рух у спортивний сектор на нових ринках через партнерство з широкою аудиторією. Біржа відзначає свою шосту річницю з понад 45 мільйонами користувачів. Грейсі Чен підкреслює важливість співпраці з LALIGA. 🚀🎉
Переглянути
Нові відкриття про Баррона Трампа: крипто, час та містифікація
Нові відкриття про Баррона Трампа: крипто, час та містифікація
Огляд: Баррон Трамп торгує крипто й подорожує у часі, зауважили активісти. Його звязок з мем-койнами вразив спільноту. Також закидують родині Трампів звязки з подорожуванням у часі через романи та інновації. 🕰📈
Переглянути
Фінансові турботи: вплив ставок Феду на ринки
Фінансові турботи: вплив ставок Феду на ринки
Crypto журналіст Артур Гейс попереджає про можливу ядерну катастрофу для фінансових ринків при зниженні ставки Феду на 50 базисних пунктів. Досліджує вплив цього на біткоїн та фіатні валюти. 📉🔥 #Crypto #фінанси
Переглянути
Перехід на Web3: Підготовка робочої сили
Перехід на Web3: Підготовка робочої сили
🚀 Web3 готує майбутню робочу силу до $1,4 трлн ринку блокчейну. Підготовка співробітників — ключ до успіху у децентралізації. Компанії повинні інвестувати в навчання, щоб забезпечити стабільність у цьому інноваційному просторі. 🌐📈
Переглянути