Трансформація світу криптовалют: від офшорів до регульованих ринків.

Трансформація світу криптовалют: від офшорів до регульованих ринків.

Перехід криптовалют: приходження капіталу на материк

Світ криптовалют та цифрових активів наразі перебуває у перехідному стані від в сутності нерегульованого світу інновацій до набагато більш регульованого та структурованого світу великих компаній та організованих пропозицій продуктів.

Можливість для цифрових активів на блокчейні величезна, оскільки, хоч і здається великою, за масштабами офшорних активів становить доволі невелику частку від загальної глобальної маси активів.

Пол Броді є глобальним лідером у блокчейні в EY та колумністом CoinDesk.

Припускається, що на планеті Земля є приблизно $700 трильйонів глобальних фінансових та бізнесових активів. До них входить приблизно $100 трильйонів у глобальних фондових ринках, інших $100 трильйонів у облігаціях, ще $100 трильйонів у банківських вкладах та понад $350 трильйонів у нерухомості, і це лише те, що вам потрібно, щоб купити двокімнатну квартиру в Сан-Франциско. З цього, екосистема блокчейну становить близько $2 трильйонів загалом, і ще приблизно $20 трильйонів в товарах.

З цих приблизно $700 трильйонів, приблизно $685 трильйонів вважаються “материковими” активами - то є, їх утримують люди та юридичні особи, які є офіційно та відповідально резидентами країн, в яких вони функціонують чи існують. Оцінки Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) ставлять всі офшорні активи на рівні приблизно $12 трильйонів. Це багато грошей, але на фоні глобальних активів це крапля в океані, менше ніж 2% від загальної маси. Зараз ці 2% відносно слабо, або зовсім не регулюються, і значна частина з них - криптовалюти.

Як би це не було багато грошей, це не є велика проблема порівняно з величезними сумами, які перебувають на материку в структурованих, регульованих ринках. Багато зі світових ліквідних активів управляються регульованими установами. CalPERS, пенсійний фонд державних службовців Каліфорнії, має практично $500 мільярдів під керівництвом тільки. TIAA-CREF, яка представляє приблизно 5 мільйонів активних та виходців на пенсію вчителів в США, має ще $1,3 трильйонів активів. Це більше, ніж увесь ринок криптовалюти сьогодні, і жодна з цих фірм не може вкладати значні суми, які не є високо регульованими.

Після того, як світ цифрових активів на блокчейні стане структурованим та регульованим, відкривається потік капіталу і перетворить галузь. На основі доступних даних, ми слідкуємо за тим, що ми все ще чітко знаходимось на початкових етапах цієї трансформації. Серед десятки кращих криптовалютних бірж, сім базуються в офшорних середовищах, таких як Сейшельські острови чи Британські Віргінські острови, і вони покладають 80% поточного обсягу криптовалют (на 21 лютого за даними CoinGecko).

Якщо ви перейдете і прочитаєте звіти про розподіл активів, ви навіть не знайдете категорію, яка орієнтована на криптовалюту. Кілька європейських пенсійних фондів мають явні асигнування для товарів та дорогоцінних металів, проте переважна більшість управляємих активів все ще впадають у деякі базові категорії, такі як акції, облігації та нерухомість. Іншими словами, ми здебільшого лише зчепилися з поверхнею ймовірних майбутніх асигнувань на цифрові активи та криптовалюту.

Щоб уникнути непорозумінь, неслухнянство або офшорні гроші з кримінальною діяльністю. Вони не одне й те ж, хоча деякі можуть прагнути змішати це. Однак ми можемо очікувати, що з ростом обсягів регуляції більшість нового чистого зростання транзакцій і обсягів вірогідно прийде від компаній на материку, що ведуть бізнес з регульованими партнерами в пенсійних фондах, банках і частковому еквіті.

Це не означає, що офшорна складова бізнесу зникне чи ймовірно зазнає невдачу, але це означає, що на материку, регульовані фірми ймовірніше всього будуть головними бенефіціарами наступної хвилі зростання. А для компаній у цьому секторі ніколи ще не було настільки важливо брати участь в місцевих ринках з місцевими регуляторами.

Тут існує виклик для більшості найбільших криптовалютних бірж у світі: майже всі вони базуються на офшорних ринках, таких як Сейшельські острови, Багами чи Віргінські острови, наприклад. Сьогодні офшорні фірми домінують у списку найбільших криптовалютних бірж. Я припускаю, що це не триватиме.

Із зростанням регуляції, центр тяжіння для бірж буде переходити з офшору на материк. Зараз практично немає перетину між цими офшорними та материковими екосистемами - те, про що я маю на увазі, це що майже жодна фірма, яка пропонує офшорні послуги, успішно не пройшла материкові регулятивні правила та не заснувалася на цих ринках.

Попереду передбачується, що перехід буде не просто посередником, а також те, куди зорієнтовані головні гравці галузі. Для фірм, які зараз займають лідерство, виклик очевидний: увійдіть на структуровані, регульовані ринки, або бачте, як ваша актуальність зменшується у майбутньому.

Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget стал официальным криптопартнером ЛАЛИГИ, предоставляя решения Web3. Партнерство с ведущими футболистами. Bitget растет и расширяет сотрудничество в спорте, привлекая миллионы пользователей. 🔥🤝🌍🏆
Просмотреть
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп, сын экс-президента, торгует мем-койнами и, по мнению активиста, путешествует во времени. Это ставит его в центр криптовалютного движения MAGA. 🚀🔮
Просмотреть
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
📈 Артур Хейес сомневается в повышении ставки ФРС на 50 базисных пунктов, считая это ошибкой из-за сильной американской экономики и массовых правительственных расходов. Он предвидит увеличение инфляции и колебания на рынках, ссылка на интервью доступна.
Просмотреть
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Образование через рабочую силу - ключ к успеху в Web3. Рост спроса на навыки блокчейна требует подготовки персонала к новым реалиям. Компании должны инвестировать в обучение сотрудников, чтобы следовать за временем. 🚀🔗📚🏢 #Web3 #образование
Просмотреть