ПанкейкСвап: детальний огляд та функціонал

ПанкейкСвап: детальний огляд та функціонал

PancakeSwap: як працює відомий криптовалютний DEX?

У цьому керівництві ми дослідимо крок за кроком відомий криптовалютний DEX PancakeSwap.

Наразі він посідає 3 місце в рейтингу найбільших платформ обміну криптовалют, завдяки своєму сильному бренду та різноманіттю пропонованих продуктів.

Давайте подивимося, як отримати доступ до біржі та як здійснювати децентралізовані угоди, а потім дізнаємося про всі більш складні додаткові функції.

Усі деталі нижче

Резюме

Історія децентралізованої біржі PancakeSwap

Як торгувати криптовалютою на платформі?

Додаткові функції криптовалютного DEX PancakeSwap: TVL та аналіз on-chain

Історія децентралізованої біржі PancakeSwap

PancakeSwap - це DEX (децентралізована біржа), яка дозволяє обмінювати криптовалюту на кількох блокчейнах із можливістю довіри, без необхідності фідуціарного посередника.

Зародилася влітку 2020 року як форк Uniswap під час ентузіазму `DeFi Summer`, вона швидко стала провідною біржею екосистеми BNB Chain.

Інфраструктура фактів була розроблена під керівництвом Binance саме з метою надання своїм клієнтам платформу для торгівлі за допомогою смарт-контрактів.

З плином часу PancakeSwap відкрився для інших криптографічних мереж, і сьогодні він має цілих 9 підтримуваних ланцюгів, включаючи Ethereum, Aptos, Arbitrum та інші.

З часом DEX розвивався, додавши нові функції від простого інтерфейсу для купівлі та продажу цифрових токенів.

Декілька місяців після свого створення він залучив багатьох інвесторів та постачальників ліквідності завдяки відмінним інцентивам, що пропонувалися на фронті `роздобутку ліквідності`.

Користувачі в основному позичали свої криптовалюти платформі для полегшення ліквідності для торгівлі, і взамін вони отримували винагороду.

Ця практика досі працює добре, але втратила FOMO перших років, коли практично всі операціювали на DEX.

У центрі PancakeSwap ми бачимо утилітний токен CAKE, із функціями управління та стакінгу. Багато з прибутків, що пропонуються платформою, виплачуються в CAKE, і кілька ліквіднісних пулів прив`язані до цієї монети.

На даний момент, CAKE має капіталізацію ринку в розмірі 430 мільйонів доларів, хоча в минулому воно сягало 7 мільярдів.

Джерело: https://pancakeswap.finance/

Як торгувати криптовалютою на платформі?

Після початкової презентації давайте тепер подивимося, як використовувати криптовалютний DEX PancakeSwap для торгівлі цифровими монетами.

По-перше, перша річ, яку потрібно зробити - зайти на домашню сторінку платформи та підключити свій некастодіальний гаманець.

Ми знайдемо широкий вибір підтримуваних децентралізованих гаманців, включаючи Metamask, Trust Wallet, Coinbase Wallet, Binance Web3 Wallet, Opera та багато інших.

Джерело: https://pancakeswap.finance/

Після підключення ми можемо почати торгувати криптовалютою, перейшовши до опції `торгівля` та вибравши одну з доступних пар на DEX.

На відміну від централізованих бірж, які працюють за допомогою книги замовлень, децентралізовані платформи, такі як PancakeSwap, використовують `Автоматизованого маркет-мейкера` (AMM).

Це означає, що різні угоди не управляються книгою замовлень купівлі та продажу, а регулюються рівнянням Y*X=K, де Y і X - це ціни токенів у пулі, а K - константа ліквідності.

Якщо з технічного боку це питання може здатися складним для менш досвідчених, на практичному боці децентралізована торгівля насправді дуже проста.

Вибравши, наприклад, мережу Ethereum та обравши пул ETH-CAKE, ми помічаємо, як інтерфейс торгівлі дуже інтуїтивно зрозумілий.

Просто вкажіть кількість ETH, яку ви хочете продати на CAKE (або навпаки), і PancakeSwap вкаже вам кількість токенів, які ви отримаєте, та пов`язані з ними комісії.

Клацніть `обмін` (попереднє схвалення, якщо потрібно) та підтвердіть угоду у підключеному децентралізованому гаманці.

Увага: залежно від посилання ви повинні оплатити відповідні витрати на газ (наприклад: на Ethereum ви платите ETH; на BNB Chain - з BNB тощо).

Рекомендуємо початківцям випробувати платформу з невеликими сумами капіталу перед тим, як розпочати операції з великими сумами грошей.

Також рекомендується приділити увагу ліквідності в менших пулах та уникати торгівлі з великим зношенням.

Джерело: https://pancakeswap.finance/swap

Додаткові функції криптовалютного DEX

Як вже зазначалося, DEX PancakeSwap не тільки дозволяє вам купувати та продавати криптовалюту, але пропонує широкий спектр додаткових функцій.

За допомогою платформи ми, наприклад, можемо отримувати доходи зі своїх активів, ставлячи їх у різні ліквіднісні пули, які визначені під пунктом `пули`.

На CAKE, наприклад, в даний момент діє пропозиція, яка пропонує до 25,81% річного відсотку доходу, який виплачується в тому ж токені депозиту.

Якщо ви хочете отримувати доходи від CAKE, ви також можете розглянути розділ `ферми`, де, додавши пару ліквідності, ви отримаєте економічний стимул.

Те саме стосується функції `менеджера позицій`, яка була недавно введена, де менеджери LP роблять ставку на більш ефективне автоматизоване управління.

Серед інших цікавих можливостей, які пропонує PancakeSwap, є зона, у якій цілком присвячена криптовалютному геймінгу. В ній ми знаходимо лотерею, де користувачі можуть купувати квитки та сподіватися виграти призи розіграшу. Або розділ прогнозування, де можна зробити ставку на короткостроковий тренд (бик або ведмідь) певних токенів.

Дуже цікаво також розділ `квесту`, де просто виконуючи завдання ви заробляєте винагороду в криптовалюті.

Джерело: https://pancakeswap.finance/lottery

Не забувайте про наявність моста для міжланцюжкових переказів криптовалют та платформи для постійних ф`ючерсів або торгівлі опціонами.

Від простих функцій, таких як `обмін`, PancakeSwap інтегрує велику кількість інших більш або менш складних продуктів для використання.

Це робить DEX децентралізованою платформою повною, де можна здійснювати будь-яку криптографічну діяльність в DeFi.

Джерело: https://pancakeswap.finance/

PancakeSwap: TVL та аналіз on-chain

PancakeSwap представляє третю за розміром DEX у криптосекторі за `Total Value Locked` (TVL), позаду лише Curve та Uniswap.

Загалом, згідно з даними DefilLama, на платформі знаходяться активи на суму 1,59 мільярда доларів, що становить 9% загальної частки усіх DEX.

У 2021 році вона майже досягла значення в 8 мільярдів доларів, але потім побачила втрату позицій через зростання цього сектору та все більшу конкуренцію.

У будь-якому разі, незважаючи на втрати ринкової частки протягом років, вона підтримує хороший рівень прибутку. У минулому місяці вона зібрала 6,5 мільйона доларів комісій, тоді як в березні досягнула річного рекорду в 15,5 мільйона доларів.

Також обсяги торгів цікаві, з приблизно 19 мільярдів доларів, обмінених в липні, і понад 43 мільярдів у березні.

Джерел

Безстрокові контракти SynFutures на вибори 2024 в США з важінням 10x
Безстрокові контракти SynFutures на вибори 2024 в США з важінням 10x
SynFutures запускає безстрокові контракти на вибори в США 2024 з важінням 10x. Трейдери ставлять на переможця між Гарріс і Трампом. СинФьючерс дозволяє спекулювати на майбутній курс без обмежень. Пара TRUMP-USDC торгується за $0.47661, а HARRIS-USDC - за $0.52453. Прогнози вказують на перемогу Гарріс з ймовірністю 52%. 👍📈
Переглянути
Oxygen (O2) - Інноваційний ліквідний шар для RWA
Oxygen (O2) - Інноваційний ліквідний шар для RWA
Clearpool представила Oxygen (O2) - інноваційний шар ліквідності для RWA. O2 дозволяє легку інтеграцію реальних активів в DeFi, підвищуючи ліквідність на мережі Ozean. Це забезпечує нові можливості для учасників ринку. 😊🌊 #Clearpool #Oxygen #DeFi #Ozean #RWA #ліквідність
Переглянути
Три способи, які змінять фінансові послуги за допомогою DeFi
Три способи, які змінять фінансові послуги за допомогою DeFi
DeFi несе потенціал змінити фінансові послуги: токенізація активів, постійні кредитні ринки та свій банк 🚀🌐.децентралізований фінансовий майбутній можливий! 💰🔒
Переглянути
AirSwap: децентралізована торгівля токенами EthereumERC-20та NFT
AirSwap: децентралізована торгівля токенами EthereumERC-20та NFT
AirSwap - децентралізована платформа для торгівлі токенами. Створена Оведом і Мосітесом. AST торгується на DEX. Підтримує різні функції для власників. ⚖️📈🔄🔒🤝
Переглянути