Негативний вплив аірдропу EIGEN на криптосистему points

Негативний вплив аірдропу EIGEN на криптосистему points

Відомий криптовиплатний проект EigenLayer відмітив своє аірдропом EIGEN може стати сигналом про зникнення популярної криптовалютної системи `points`.

Платформа EigenLayer на Ethereum зібрала криптовкладення на суму $16 мільярдів протягом першого року після відкриття для користувачів, навіть до свого офіційного запуску минулого місяця. Більшість коштів, що надійшли, поповнювали годинник блокчейну на ефірі Ethereum - неготову функціональну скриньку, яка пропонувала можливість майбутніх винагород, але ще не мала жодних фактичних функцій. (Хоча проект насправді `запустив` свою послугу з пулінгу безпеки в квітні, багато важливих функцій залишаються відсутніми).

Проте деталі навколо розподілу токенів викликали багато критики на X та інших платформах соціальних медіа. Тон користувачів став настільки негативним, що деякі представники галузі почали питати себе, чи призведе це до загибелі дуже популярної криптовалютної системи інцентивів, відомої як `points` rewards.

Більше інформації: У той час, як зростає `points` farming, зростає також ризик вагних обіцянок.

Аірдроп EIGEN

Основним стимулюючим моделлю для вкладників в EigenLayer були points - показники, що відслідковувалися самою EigenLayer та іншими третіми сторонами, що накопичувались відповідно до того, скільки людина внесла в проект та на який термін. Сами по собі points не були криптовими токенами, але більшість вкладників сподівались, що вони врешті-решт стануть конвертованими в них - очікування, що випливають з місяців схожих програм інших молодих проєктів у криптосвіті.

Окрім заробітку points за внески в EigenLayer, деякі люди почали торгувати ними прямо на платформах, таких як Pendle, які пропонували `40-кратне плече` на торгівлю points.

Програма points EigenLayer допомогла залучити користувачів та привабити мільярди доларів, але коли аірдроп токена EIGEN був остаточно оголошений на минулому тижні, спільнота проєкту вибухнула гнівом.

По-перше, стало відомо, що токени будуть непередавальними до якої-небудь майбутньої дати - що означає, що користувачам доведеться ще довше чекати, щоб зняти свої інвестиції.

`Хоча спеціально не було ніякого сповіщення про те, що токен буде передачальним в перший день, той факт, що програма points EigenLayer діяла протягом майже року, безперечно, призвело до очікування, що вкладники зможуть отримати свої токени в перший день,` - сказав Люкс Оутумуро, який керує дослідженнями в IntoTheBlock, фірмі-розуму ринку блокчейну. `Розуміють, що вони хочуть децентралізувати свій токен більше, але це було погіршенням очікувань, які не були належним чином врегульовані.`

Далі поривали навколо рішення EigenLayer обмежити своє аірдроп до користувачів з окремих регіонів - навіть коли проект не накладав географічних обмежень на вкладників та користувачів points взагалі. Користувачам з понад десятка країн, включаючи США, Канаду та Китай, буде заборонено брати участь у аірдропі.

`Навколо points і як вони створюють нескінченну суму гри та всі виграють та все це дерьмо було настільки багато підморгувань, а потім вони взагалі відсікли дві треті можливих користувачів та реципієнтів аірдропу,` - сказав один з інвесторів EigenLayer, який погодився говорити на умові анонімності. `Я думаю, що це зовсім дозволено відключити США від аірдропу, але потім не дозволяйте їм використовувати його взагалі.`

Інші критики стосувалися плану розподілу `Сезон 1` токенів, який розмістить токени EIGEN в руках деяких заробітчан points, але змусить інших чекати на аірдроп `Сезон 2`, який не був конкретизований. Це означає, що користувачі, які вносили кошти в EigenLayer через деякі рідкісні служби відпочинку та інші платформи третіх сторін, ще не знають, скільки токенів EIGEN вони отримають - навіть з огляду на те, що ці служби відповідають за більшу частку загальних внесків в EigenLayer.

`EigenLayer вибрав дозволити іншим, якби, регенерувати та грати всі ці божевільні ігри. Вони могли сказати, `Ні, не робіть цього. Ми не даємо жодної зобов`язаності, що ми будемо дотримуватися цих points,`` - сказав Майк Сілгадзе, засновник платформи рідкісного відпочинку Ether.Fi.

EigenLayer переглянув свої плани токенів у відповідь на критику спільноти, але ймовірно, що зміни не будуть достатніми, щоб повернути EigenLayer в добру гальмо криптоспільності.

Проблема з points

EigenLayer не є єдиним останнім проектом, який мав проблеми з відповідностю очікуванням, що встановлені програмою points.

Renzo, протокол рідкісного відпочинку на EigenLayer, зіткнувся з подібною критикою минулого місяця, коли його система points не відповідала очікуванням інвесторів. Blur, один із учасників криптопунктів, отримав критику, оскільки декілька разів продовжував термін points та змінював правила до того, яким чином та коли токени будуть розподілені через аірдроп.

Деякі програми points конвертувалися у аірдропи без особливих суперечок, але все більше й більше їх - особливо великі проекти, такі як EigenLayer - викликали розчарування.

Багато інвесторів починають думати, що ця практика, яка стала загальною серед криптостартапів, може остаточно йти на спад.

Сілгадзе пояснює, що points були способом `поохороняти активність протоколу завчасно до запуску токену.` Це покращило стару систему, де користувачі `фермитили` для аірдропу, взаємодіючи з блокчейн протоколом, але не знали точно, які види діяльності врештірешт приведуть до аірдропів. Системи на основі points `дозволяють людям гораздо більше зрозуміти, що протокол бажає від вас робити,` - сказав Сілгадзе.

Хоча системи на основі points є чудовим способом залучати потенційних користувачів, вони також існують як результаті регуляторного захисту. Криптокомпанії неохоче продають токени прямим продажом (ICO)-стайлу, оскільки це може поставити їх під приціл регуляторів.

Але коли мова йде про захист інвесторів та надання прозорості, Роберт Лешнер, засновник Compound та Robot Ventures, інвестор в розробника EigenLayer Eigen Labs, вважає, що points - це найгірше з усіх світів. `Увесь корінь захисту інвесторів полягає в тому, щоб забезпечити те, щоб між інвесторами та спонсорами не було асиметрії інформації. А points створюють найбільшу асиметрію інформації, яка існує у криптосвіті,` - сказав він. `Все залежить від усуд держави, а користувачі та інвестори просто моляться, що команда правильно відноситься до них.`

Лешнер вважає, що чимало провалів points за останній рік підведе до зникнення практики.

`Коли ви бачите, що один з найбільших, найістотніших, найбільше правдивих проєктів у всьому криптосвіті, EigenLayer, зробив провал з points - Якщо EigenLayer не може зробити це правильно, хто може? Ніхто,` - він сказав.

Безстрокові контракти SynFutures на вибори 2024 в США з важінням 10x
Безстрокові контракти SynFutures на вибори 2024 в США з важінням 10x
SynFutures запускає безстрокові контракти на вибори в США 2024 з важінням 10x. Трейдери ставлять на переможця між Гарріс і Трампом. СинФьючерс дозволяє спекулювати на майбутній курс без обмежень. Пара TRUMP-USDC торгується за $0.47661, а HARRIS-USDC - за $0.52453. Прогнози вказують на перемогу Гарріс з ймовірністю 52%. 👍📈
Переглянути
Oxygen (O2) - Інноваційний ліквідний шар для RWA
Oxygen (O2) - Інноваційний ліквідний шар для RWA
Clearpool представила Oxygen (O2) - інноваційний шар ліквідності для RWA. O2 дозволяє легку інтеграцію реальних активів в DeFi, підвищуючи ліквідність на мережі Ozean. Це забезпечує нові можливості для учасників ринку. 😊🌊 #Clearpool #Oxygen #DeFi #Ozean #RWA #ліквідність
Переглянути
Три способи, які змінять фінансові послуги за допомогою DeFi
Три способи, які змінять фінансові послуги за допомогою DeFi
DeFi несе потенціал змінити фінансові послуги: токенізація активів, постійні кредитні ринки та свій банк 🚀🌐.децентралізований фінансовий майбутній можливий! 💰🔒
Переглянути
AirSwap: децентралізована торгівля токенами EthereumERC-20та NFT
AirSwap: децентралізована торгівля токенами EthereumERC-20та NFT
AirSwap - децентралізована платформа для торгівлі токенами. Створена Оведом і Мосітесом. AST торгується на DEX. Підтримує різні функції для власників. ⚖️📈🔄🔒🤝
Переглянути