DeFi: відродження і ріст

DeFi: відродження і ріст

DeFi Resurgence? Ape Terminal Founder Hassan Hatu Sheikh говорить `Yes,` воно відбувається

Хоча манія по меметичних монетах є лідером у криптосекторі, ширший ринок, включаючи сегмент децентралізованих фінансів (DeFi), також не дуже відстає, оскільки він також переживає значний ріст.

Якщо ми подивимося на ціни, топ-100 монет DeFi досягли ринкової столичності в розмірі 100,59 мільярда доларів, що вище від понад 43 мільярда доларів у жовтні 2023 року, за даними CoinGecko. Останній раз, коли ми були близько цих цифр, було під час ринкового спаду квітня-травня 2022 року. Тепер, після майже півтора року, сектор DeFi нарешті свідчить про відродження інтересу.

Це також можна побачити в загальній заблокованій вартості (TVL) у секторі, яка перевищила позначку у 100 мільярдів доларів, що вище від низького показника в 38,4 мільйона доларів понад п`ять місяців тому. Це представляє собою притікання приблизно 62 млрд доларів, за даними DeFi Llama.

Це живленофу експертами, з Lido на чолі. Lido Staked Ether (STEH) займає значне положення, з домінуванням у 30,2% в капіталізації ринку DeFi. За TVL Lido протокол займає перше місце з 33,63 мільярда доларів, за ним слідує EigenLayer з 13,56 мільярда доларів.

Хоча Lido було засновано в 2021 році, провайдер послуг по знову заставі EigenLayer запустив свою головну мережу тільки на цьому тижні. Незважаючи на це, EigenLayer привертала капітал добре ще до свого запуску, завдяки своїй системі балів для потенційного майбутнього токенного роздачі. Фактично, вона отримала чималих 100 мільйонів доларів від a16z тільки в минулому році.

Більше того, EigenLayer не обмежує знову заставне ETH виключно на рідно заставних жетонах; вона також підтримує інші ліквідні заставні токени, такі як stETH, rETH, cbETH, і LsETH, які, за її словами, можуть бути використані як безпека для інших протоколів.

У середу Сам Паділья, продуктовий менеджер Web3 в Google Cloud, також анонсував, що вони тепер запускають головний вузол на EigenLayer. Цей крок підкреслює ростучу популярність EigenLayer, яка спровокувала зростання інших ліквідних протоколів знову заставки, таких як Ether.fi.

Ефективно, Ether.fi наближається до позначки в один мільйон у знов заставленому ETH, за даними Dune. Одним словом, ця манія знов застави дійсно набирає обертів на зразок Gearbox, який пропонує левередж знов заставлення EigenLayer.

Фактично, ще тільки на минулому тижні, Coinbase Research заявила у своєму звіті, що `знов застава стала другим за розміром сектором DeFi на Ethereum.` Проте, водночас вона може будувати основу для нового класу продуктів DeFi, її `не тривіальні` складності не можуть бути ігнорованими.

Моментум не припиняється, адже децентралізовані біржі також насолоджуються підвищенням активності. Вони зафіксували 269 млрд доларів обсягу щомісяця у березні 2024 року, перевищивши попередній максимум бикового ринку практично 235 млрд доларів у листопаді 2021 року. Це означає масштабне відновлення для сектору, який заробив 4,66 мільярда доларів прибутку в вересні 2023 року.

Вже в квітні DEX колективно обробили понад 63 млрд доларів обсягу. Домінування DEX проти CEX, однак, все ще низьке, всього 27,15%, з Uniswap на чолі, за якою слідує PancakeSwap. Щось готується

Щодо відродження DeFi, загальні інституції також очікують тренд на зростання, з JPMorgan, яка бачить позитивні ринкові настрої, спричинені схваленням першого Bitcoin Spot ETF, які підштовхнуть моментум, стверджуючи, що `найгірше може бути позаду` для сектору.

Bernstein також очікує, що DeFi матиме `велике відродження`, вказуючи на топ-протоколи, які генерують доходи на DeFi додатки, більшу ясність в регулюванні та реальний дохід на цей раз.

Останнім часом, дивідентні ставки зростають, з Lido наразі пропонує 3,22%, RocketPool - 2,94%, Frax Ether понад 5%, Coinbase - 3% на знов заставленому ETH, а Binance - 3,65%. MakerDAO, з іншого боку, виділяється своїми вражаючими 13% APR на своїй стабільній монеті DAI, тоді як Pendle пропонує аж 40%.

Ці дивідентні ставки без сумніву є привабливими порівняно з традиційним сектором, і з увагою поверненими до криптовалют здатними привернути більше консервативних інвесторів, що має велике значення в цей час у зв`язку з зростаючим інтересом інституцій до простору. Більше того, традиційні фінансові компанії, такі як Fidelity, Blackrock і Franklin Templeton, активно досліджують токенізацію реального світу (RWA), що ще раз підтверджує зміщення крипто-рідних продуктів DeFi.

Раніше цього року, управлінці активами Fidelity ввели, що очікуваний зниження ставок Фед може фактично підбадьорити відновлений інтерес від головних установ до DeFi та стабільних монет.

За більшим інтересом і капіталом, які подаються до сектору, DeFi зробило безліч проривів. Наприклад, новий проект Ethena запустив синтетичний долар USDe, який набув ринкову столичність в розмірі 2,3 мільярда доларів за кілька місяців.

Ми також бачили, як децентралізований протокол позики Aave розглядає можливість розподілу комісій своїм власникам, а DEX Sushi запустив Sushi Bonds, які описують як `економічну альтернативу традиційному майнінгу ліквідності,` зроблюючи DeFi більш стійким.

Все це, прориви, `зростаючі обсяги DEX, вибуховий інтерес до ставок, і збільшене дивідентні ставки, все вказує на позитивні речі вперед для сектору DeFi,` сказав засновник Ape Terminal Hassan Hatu Sheikh.

`Проте, ми далеко не близько до безумств росту, побаченого під час Літа DeFi 2020 року, і ми можлимо ніколи не будемо,` попередив Шейх перед тим як додати, `Але це добре, DeFi повинні надавати більше сталих рішень, ніж одноразові дива. Це все ще малий сектор, який становить менше 5% від загального крипторинку, тому є багато місця для росту, і з інституціями тут і зацікавленими у ставках, дивідентах та токенізації, DeFi стане свідком інновації, зростання та стійкості.` Відомості: Ця стаття надана виключно для освітніх цілей. Вона не відображає думки NewsBTC щодо того, купувати, продавати чи утримувати будь-які інвестиції, і, очевидно, інвестування пов`язано з ризиками. Рекомендується провести власні дослідження перед здійсненням будь-яких інвестиційних рішень. Використовуйте інформацію, надану на цьому веб-сайті, виключно на ваш ризик.

Безстрокові контракти SynFutures на вибори 2024 в США з важінням 10x
Безстрокові контракти SynFutures на вибори 2024 в США з важінням 10x
SynFutures запускає безстрокові контракти на вибори в США 2024 з важінням 10x. Трейдери ставлять на переможця між Гарріс і Трампом. СинФьючерс дозволяє спекулювати на майбутній курс без обмежень. Пара TRUMP-USDC торгується за $0.47661, а HARRIS-USDC - за $0.52453. Прогнози вказують на перемогу Гарріс з ймовірністю 52%. 👍📈
Переглянути
Oxygen (O2) - Інноваційний ліквідний шар для RWA
Oxygen (O2) - Інноваційний ліквідний шар для RWA
Clearpool представила Oxygen (O2) - інноваційний шар ліквідності для RWA. O2 дозволяє легку інтеграцію реальних активів в DeFi, підвищуючи ліквідність на мережі Ozean. Це забезпечує нові можливості для учасників ринку. 😊🌊 #Clearpool #Oxygen #DeFi #Ozean #RWA #ліквідність
Переглянути
Три способи, які змінять фінансові послуги за допомогою DeFi
Три способи, які змінять фінансові послуги за допомогою DeFi
DeFi несе потенціал змінити фінансові послуги: токенізація активів, постійні кредитні ринки та свій банк 🚀🌐.децентралізований фінансовий майбутній можливий! 💰🔒
Переглянути
AirSwap: децентралізована торгівля токенами EthereumERC-20та NFT
AirSwap: децентралізована торгівля токенами EthereumERC-20та NFT
AirSwap - децентралізована платформа для торгівлі токенами. Створена Оведом і Мосітесом. AST торгується на DEX. Підтримує різні функції для власників. ⚖️📈🔄🔒🤝
Переглянути