Пілотний проект токенізації активів на ринку Австралії.

Пілотний проект токенізації активів на ринку Австралії.

Консорціум, що складається з Digital Finance CFC (DFCRC) та Imperium Markets, оголосив про запуск пілотного проекту для дослідження потенційних переваг токенізації активів на грошових та капіталовій ринках Австралії.

Цей пілотний проект виник після попереднього дослідження центрального банку Австралії щодо експериментів зі своєю цифровою валютою (CBDC) 2023 року. Тоді в рамках тесту використовували CBDC для розрахунків на грошовому ринку, в якому приймали участь Imperium Markets, Commonwealth Bank і Westpac.

Пілотний проект DFCRC та Imperium Markets планується на період до 2026 року і спрямований на зменшення ризиків галузі за допомогою використання технології блокчейн.

Грошовий ринок Австралії, щороку обробляючи понад 1 трлн доларів, описують як аналоговий через його залежність від ручного введення даних, які підлягають людським помилкам. Крім помилок, у екосистемі є інші операційні та ризики розрахунків, здатні спричинити непотрібні збитки для інвесторів.

`Технологія блокчейн та розподіленого реєстру по-справжньому спрощує ринки`, - зазначив голова Imperium Markets Род Льюїс. `Поточні процеси повільні і складні - залежать від застарілої технології, телефонних дзвінків, електронної пошти, ручних замовлень і електронних таблиць`.

За допомогою блокчейну консорціум буде намагатися забезпечити прозорість для зацікавлених сторін та регуляторів, а також збирати дані для зменшення вроджених ризиків галузі. В рамках пілотного проекту планується дослідити концепцію передачі в обмін (DvP) і залучити комерційних та інших інвесторів для участі в дослідженнях.

`Цей проект дає нам можливість спільно тестувати та розробляти перетворювальні цифрові фінансові рішення, спрямовані на покращення ефективності процесу очищення та розрахунків між оптовими учасниками, що, наша недавня дослідницька робота оцінює, приносить мільярдні долари щорічно лише в Австралії`, - сказав Генеральний директор DFCRC Андреас Фурше.

Токенізація грошових ринків набирає обертів

У всьому світі тривають кілька спроб токенізації грошових ринків, зокрема JPMorgan та Broadridge, які у 2020 році пропонували рішення для блокчейн репо-операцій.

Резервний банк Індії (RBI) експериментував з цією концепцією в 2023 році в рамках свого пілотного проекту гуртової центральної банківської цифрової валюти (CBDC). Однак версія Індії зосереджувалась на програмованості та досліджувала випадки використання токенізації на ринку вкликних коштів для надання фінансовим установам доступу до короткострокових кредитів.

`Ми розпочали пілотний проект CBDC у гуртовому ринку вкликних коштів, і вже відбулися деякі угоди`, - сказав неіменований джерело RBI. на той час.

Безстрокові контракти SynFutures на вибори 2024 в США з важінням 10x
Безстрокові контракти SynFutures на вибори 2024 в США з важінням 10x
SynFutures запускає безстрокові контракти на вибори в США 2024 з важінням 10x. Трейдери ставлять на переможця між Гарріс і Трампом. СинФьючерс дозволяє спекулювати на майбутній курс без обмежень. Пара TRUMP-USDC торгується за $0.47661, а HARRIS-USDC - за $0.52453. Прогнози вказують на перемогу Гарріс з ймовірністю 52%. 👍📈
Переглянути
Oxygen (O2) - Інноваційний ліквідний шар для RWA
Oxygen (O2) - Інноваційний ліквідний шар для RWA
Clearpool представила Oxygen (O2) - інноваційний шар ліквідності для RWA. O2 дозволяє легку інтеграцію реальних активів в DeFi, підвищуючи ліквідність на мережі Ozean. Це забезпечує нові можливості для учасників ринку. 😊🌊 #Clearpool #Oxygen #DeFi #Ozean #RWA #ліквідність
Переглянути
Три способи, які змінять фінансові послуги за допомогою DeFi
Три способи, які змінять фінансові послуги за допомогою DeFi
DeFi несе потенціал змінити фінансові послуги: токенізація активів, постійні кредитні ринки та свій банк 🚀🌐.децентралізований фінансовий майбутній можливий! 💰🔒
Переглянути
AirSwap: децентралізована торгівля токенами EthereumERC-20та NFT
AirSwap: децентралізована торгівля токенами EthereumERC-20та NFT
AirSwap - децентралізована платформа для торгівлі токенами. Створена Оведом і Мосітесом. AST торгується на DEX. Підтримує різні функції для власників. ⚖️📈🔄🔒🤝
Переглянути