Manta Network: Шар 2 в українському DeFi

Manta Network: Шар 2 в українському DeFi

Manta Pacific, власна шар 2 Manta Network, замінив Base від Coinbase як четверта найбільша масштабна рішення, зазначено у джерелі даних L2Beat.

На момент написання загальна заблокована вартість (TVL) на Manta Pacific склала 845 мільйонів доларів, вище за 753 мільйони доларів на Base. TVL відноситься до нотіональної вартості токенів, внесених у протокол децентралізованого фінансування. Цей показник широко використовується для оцінки популярності протоколів DeFi.

Шар 2 - це вторинні блокчейни, побудовані поверх первинного/власного блокчейна для зменшення вузлів і покращення швидкості. В минулому році Manta Pacific зробив крок, щоб стати zero-knowledge rollup.

Zero-knowledge rollup - це вторинна мережа, яка покликана на zero-knowledge proofs, тип криптографії, який став одним з найпопулярніших трендів блокчейну у 2023 році, частково завдяки здатності технології надавати швидку `кінцевість` або врегулювання транзакцій.

L2Beat`s TVL включає доларову вартість токенів, з`єднаних через most аканонічно, зовнішньо та внутрішньо монетами, тоді як промінь DeFiLlama, інше провідне джерело, вважає активами тільки ті, які активно залучені у децентралізовані додатки. За даними DeFiLlama, Manta і Base сперечаються за дев`яте місце, кожен з наявністю TVL приблизно 420 мільйонів доларів.

Програма bridge Manta, яка запрацювала у грудні, здається, сприяла швидкому зростанню загальної заблокованої вартості. Bridge означає перенос активів з одного блокчейна на інший. Програма пропонує користувачам винагороди за перенесення ether (ETH) та USDC у мережу.

Шар 2 використовує ігрову книгу, подібну до Ethereum шару 2 Blast, за словами Майкла Надо, засновника DeFi. Ether та USDC, перенесені в Manta, заробляють стейкінгові виплати від 4% до 5%, і монети залишаються заблокованими на 69 днів, при цьому депозитори мають право на майбутню роздачу токенів MANTA, зазначив Надо на X. Також депозитори отримують частинки коробки NFT і можуть знову ставити ETH, внесене в депозит, на слой Eigen.

Blast пропонував прибуток з активів, перенесених на його платформу через протокол ліквідного стейкінгу Lido та протокол позику MakerDAO, при цьому користувачі отримують винагороди за реферали, які можна буде обміняти на майбутні роздачі токенів.

У понеділок Binance оголосив Manta 44-м проектом на Binance Launchpool, дозволяючи користувачам заробляти токени MANTA, стейкуючи свої токени BNB та FDUSD. Криптообмін також включить кілька торговельних пар Manta 18 січня.

Безстрокові контракти SynFutures на вибори 2024 в США з важінням 10x
Безстрокові контракти SynFutures на вибори 2024 в США з важінням 10x
SynFutures запускає безстрокові контракти на вибори в США 2024 з важінням 10x. Трейдери ставлять на переможця між Гарріс і Трампом. СинФьючерс дозволяє спекулювати на майбутній курс без обмежень. Пара TRUMP-USDC торгується за $0.47661, а HARRIS-USDC - за $0.52453. Прогнози вказують на перемогу Гарріс з ймовірністю 52%. 👍📈
Переглянути
Oxygen (O2) - Інноваційний ліквідний шар для RWA
Oxygen (O2) - Інноваційний ліквідний шар для RWA
Clearpool представила Oxygen (O2) - інноваційний шар ліквідності для RWA. O2 дозволяє легку інтеграцію реальних активів в DeFi, підвищуючи ліквідність на мережі Ozean. Це забезпечує нові можливості для учасників ринку. 😊🌊 #Clearpool #Oxygen #DeFi #Ozean #RWA #ліквідність
Переглянути
Три способи, які змінять фінансові послуги за допомогою DeFi
Три способи, які змінять фінансові послуги за допомогою DeFi
DeFi несе потенціал змінити фінансові послуги: токенізація активів, постійні кредитні ринки та свій банк 🚀🌐.децентралізований фінансовий майбутній можливий! 💰🔒
Переглянути
AirSwap: децентралізована торгівля токенами EthereumERC-20та NFT
AirSwap: децентралізована торгівля токенами EthereumERC-20та NFT
AirSwap - децентралізована платформа для торгівлі токенами. Створена Оведом і Мосітесом. AST торгується на DEX. Підтримує різні функції для власників. ⚖️📈🔄🔒🤝
Переглянути