Криптовалютні компанії отримали штрафи у розмірі $6 млрд за порушення антивідмивального законодавства.

Криптовалютні компанії отримали штрафи у розмірі $6 млрд за порушення антивідмивального законодавства.

Криптовалютні компанії зіткнулися з понад $6 млрд штрафів у 2023 році за порушення антивідмивального законодавства

Криптовалютні компанії зазнали значних регулятивних заходів, спільно сплачуючи майже $6 млрд штрафів, переважно через порушення антивідмивального законодавства та недоліки в перевірці клієнтів минулого року.

Це є значним розвитком, оскільки крипто та фінтех-групи вперше зазнали вищих штрафів за недостатні контрольні заходи, ніж весь традиційний фінансовий сектор. Зростання штрафів, пов`язаних з крипто

Загальна сума штрафів в розмірі $5,8 млрд у 2023 році, включаючи значний штраф у розмірі $4,3 млрд проти криптобіржі Binance, була охарактеризована прокурорами США як попередження. Ця сума значно перевищила $835 млн, сплачених традиційними фінансовими службами, що є найнижчим рівнем за десять років.

Денніс Келлехер, генеральний директор вашингтонської організації Better Markets, яка підтримує більш жорстке регулювання, зауважив, що ці цифри відображають більше проблеми в нових фінансових секторах, аніж покращення у традиційних банках.

Він підкреслив, що широко поширений шахрайство і кримінальна діяльність у видатній криптоіндустрії змусили регуляторів та прокурорів спрямовувати ресурси на обмеження такої поведінки та запобігання її ескалації.

Дані, скомпільовані компанією-постачальником програмного забезпечення Fenergo, показали, що штрафи за відмивання грошей та інші порушення фінансової злочинності зросли на понад 30% до $6,6 млрд. Проте вони залишалися нижче піку у $11,3 млрд, досягнутого в 2015 році.

У минулому році був помітний приріст штрафів проти крипто та платіжних провайдерів. Криптовалютні компанії отримали 11 штрафів, що значно перевищує середню кількість менше, ніж два штрафи на рік за попередні п`ять років.

Девід Льюїс, колишній глава Групи фінансових дій проти відмивання грошей та поточний голова антивідмивального відділу Kroll, висловив занепокоєння щодо нагляду криптокомпаній в різних юрисдикціях. Він наголосив на зростаючих ризиках та підтримав створення глобальних стандартів для запобігання злочинній експлуатації регуляторними прогалинами. Штрафи у крипто можуть ще зрости

Ендрю Барбер, партнер компанії Pinsent Masons, передбачає, що штрафи проти крипто та платіжних груп можуть подальше зростати в наступні роки з впровадженням нових регуляторних режимів урядами.

Компанії, які раніше діяли без значного регулятивного контролю, можливо, знадобиться час, щоб адаптуватися, і нагляд над їх контролем антивідмивання грошей (AML) очікується зростати.

Чарльз Керріган, спеціаліст з криптовалюти та партнер юридичної фірми CMS, вважає, що штрафи можуть зменшитися в наступні роки, оскільки криптоіндустрія зараз більш тісно контролюється порівняно з початковими етапами. Керріган також вказує на те, що глобальна ринкова капіталізація крипто складає $1,8 трлн, що значно менше, ніж сотні трільйонів активів у традиційній фінансовій системі. Незважаючи на це, він визнає, що штрафи все ще можуть ставатися, оскільки регулятори намагаються донести свою позицію щодо крипто.

Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Гендиректор GameStop согласился на штраф в $985 320 за незаконное приобретение ценных бумаг. ФТС обвинила его в нарушении Закона Харт-Скотт-Родино. Коэн стремился повлиять на бизнес Wells Fargo. Акции GameStop упали на 3%. 🕵️‍♂️🔍
Просмотреть