Компанія Jia забезпечила $2 млн мікрофінансування в Кенії та Філіппінах

Компанія Jia забезпечила $2 млн мікрофінансування в Кенії та Філіппінах

Компанія Jia, заснована на технології блокчейн, оголосила, що її сумарний обсяг мікрофінансування досяг $2 мільйонів. Також було зазначено, що на платформі Jia вже працюють понад 2000 власників малого бізнесу в Філіппінах та Кенії.

За словами Заха Маркса, співзасновника та генерального директора Jia, цей успіх відображає реальний вплив компанії на життя малого бізнесу в розвиваються ринках.

«Це велика віха для Jia на шляху розширення фінансового доступу на розвиваються ринках», - сказав Маркс. «Звісно, $2 мільйони - це тільки початок. Ми маємо далекий шлях попереду, щоб зменшити борг в розмірі $5 трильйонів для малих бізнесів та мікропідприємств на розвиваються ринках, яким заважають зростанню та обслуговуванню своїх спільнот через відсутність справедливих фінансових можливостей».

У своєму блог-пості Jia написала, що їй знадобилося 11 місяців від моменту запуску в січні 2023 року долати позначку в $1 мільйон, після чого за два наступні місяці було досягнуто позначки в $2 мільйони.

«Звісно, справжнім показником успіху є вплив на наших клієнтів - власників малих бізнесів на розвиваються ринках. $2 мільйони фінансування означають, що більше підприємців отримали доступ до фінансових ресурсів, які вони потребують для зростання та процвітання», - зазначив Маркс.

Роль блокчейну в мікрофінансуванні

У грудні компанія Jia запустила свій пул позик на блокчейні Celo через свого партнера Huma Finance, платформу кредитування на ланцюжку блоків, з фінансуванням у розмірі 100 000 доларів Celo (cUSD) від Credit Collective. Маркс поділився, що Jia також використовує блокчейн Polygon.

«Блокчейн відіграє ключову роль в успіху нашої моделі мікрофінансування, забезпечуючи прозорість, безпеку та ефективність, а також виступаючи стратегічним інструментом на капіталові ринки та глобальну фінансову інклюзію», - заявив Маркс.

Пул позик, відомий також як Jia Pioneer Fund Pool, видавав позики власникам малого бізнесу, які в основному складалися з фінансування запасів, факторингу дебіторської заборгованості та фінансування ланцюжка поставок для роздрібних торговців товарів споживання, виробників харчової продукції, медичних клінік, таксистів у секторі корпоративних пасажирів, агентів з грошовими переказами та ринкових продавців, які приймають платежі з мобільними грошима.

Фінансовий доступ для малих бізнесів

Згідно зі статтею Всесвітнього банку, МСП грають значну роль у більшості економік, особливо у розвиваються країнах. Відзначається, що МСП становлять близько 90% підприємств і понад 50% зайнятості у всьому світі.

Всесвітній банк також визнав, що доступ до фінансування є основною перешкодою для зростання МСП; це друга найпоширеніша перешкода, з якою зіткнулися МСП в розвиваються ринках та країнах.

За словами Маркса, Jia прагне заповнити цей розрив та скоротити кредитний прогалина, з якими стикаються підприємці на розвиваються ринках, що оцінюється в трильйонах.

«В довгостроковій перспективі наше використання блокчейну сприяє створенню фінансової даних малих бізнесів. Ці дані є цінним активом, який дозволяє цим підприємствам легше отримувати доступ до світової фінансової системи. Забезпечуючи безпечну та прозору фінансову історію за допомогою технології блокчейн, ми дозволяємо малим бізнесам брати участь в ширшому фінансовому ландшафті та розкривати можливості для зростання на глобальному рівні», - додав він.

Вплив мікрофінансування на розвиваються ринки

В інтерв`ю CoinGeek Джимсен Ігуан, торговець фруктами та овочами з Макаті, Філіппіни, сказав, що він звернувся до Jia після того, як дізнався про труднощі позичання з традиційних банків.

«З Jia, строк погашення такий самий, як і з традиційними банками - щомісячно, але я можу сказати, що процес заявки набагато кращий. Вони також пропонують кращі умови погашення порівняно зі звичайними платіжними додатками», - сказав Ігуан.

За словами Марка Антоніо Ся Кімся, директора Jia у Філіппінах, компанія пристосовує свої продукти, щоб зробити їх доступними та ефективними.

«Дивно, але ви бачите високий рівень відшкодування від малих гравців», - сказав Кімся. «Взаємовідносини, які ми маємо, будують відданість, а відданість будує ваш рівень відшкодування. Тому низький ризик, високий рівень відшкодування».

Тим часом Френсіс Нджороге, торговець спеціями в Кенії, зазначив, що блокчейн-фінансова компанія відкрила йому дорогу до зростання його бізнесу.

«Проблемою, з якою я зіткнувся, були фінансові проблеми, оскільки покупка цих продуктів [спецій] є дуже дорогим. Це була проблема для мене», - сказав Нджороге у відеоінтерв`ю.

«Оскільки я зміг отримати позику, я перемістив товари», - сказав він. «У нас є багато мікрофінансових установ, які зазвичай надають позики, але тут справа не в позиках, а в процентній ставці».

Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Акции криптовалют на NYSE выросли после снижения ставок ФРС. Биткоин вырос на 4%, выгоды от низких процентных ставок. Riot Platforms и другие выросли на 5-6%. Ожидания положительной отраслевой динамики. 📈🪙
Просмотреть
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Обзор: ФРС снизила процентные ставки на 50 базисных пунктов, Пауэлл говорит о крепкой экономике и стратегии поддержания сильного роста. Действия направлены на смягчение последствий пандемии и поддержку домашних хозяйств и предприятий. 📉🌐🏦
Просмотреть
Прогнозы BofA, Ebury и TD Securities по процентным ставкам ФРС
Прогнозы BofA, Ebury и TD Securities по процентным ставкам ФРС
Обзор: Ebury предполагает снижение ставок на 25 базисных пунктов. TD Securities ждет точечную диаграмму Фед. BofA ожидает осторожность и предпочтение постепенному смягчению. Рынок спекулирует - 55% вероятности снижения на 50 базисных пунктов, 45% - на 25. 📉🏦🔍
Просмотреть
Ожидания по процентным ставкам ФРС: спор между экспертами
Ожидания по процентным ставкам ФРС: спор между экспертами
Бывшие чиновники ФРС противоречатся: Местер за снижение на 25 пунктов, а Буллард - на 50. Рынок реагирует волатильно. Рост S&P 500 может продолжиться. 📉📈
Просмотреть