Компанія Jia забезпечила $2 млн мікрофінансування в Кенії та Філіппінах

Компанія Jia забезпечила $2 млн мікрофінансування в Кенії та Філіппінах

Компанія Jia, заснована на технології блокчейн, оголосила, що її сумарний обсяг мікрофінансування досяг $2 мільйонів. Також було зазначено, що на платформі Jia вже працюють понад 2000 власників малого бізнесу в Філіппінах та Кенії.

За словами Заха Маркса, співзасновника та генерального директора Jia, цей успіх відображає реальний вплив компанії на життя малого бізнесу в розвиваються ринках.

«Це велика віха для Jia на шляху розширення фінансового доступу на розвиваються ринках», - сказав Маркс. «Звісно, $2 мільйони - це тільки початок. Ми маємо далекий шлях попереду, щоб зменшити борг в розмірі $5 трильйонів для малих бізнесів та мікропідприємств на розвиваються ринках, яким заважають зростанню та обслуговуванню своїх спільнот через відсутність справедливих фінансових можливостей».

У своєму блог-пості Jia написала, що їй знадобилося 11 місяців від моменту запуску в січні 2023 року долати позначку в $1 мільйон, після чого за два наступні місяці було досягнуто позначки в $2 мільйони.

«Звісно, справжнім показником успіху є вплив на наших клієнтів - власників малих бізнесів на розвиваються ринках. $2 мільйони фінансування означають, що більше підприємців отримали доступ до фінансових ресурсів, які вони потребують для зростання та процвітання», - зазначив Маркс.

Роль блокчейну в мікрофінансуванні

У грудні компанія Jia запустила свій пул позик на блокчейні Celo через свого партнера Huma Finance, платформу кредитування на ланцюжку блоків, з фінансуванням у розмірі 100 000 доларів Celo (cUSD) від Credit Collective. Маркс поділився, що Jia також використовує блокчейн Polygon.

«Блокчейн відіграє ключову роль в успіху нашої моделі мікрофінансування, забезпечуючи прозорість, безпеку та ефективність, а також виступаючи стратегічним інструментом на капіталові ринки та глобальну фінансову інклюзію», - заявив Маркс.

Пул позик, відомий також як Jia Pioneer Fund Pool, видавав позики власникам малого бізнесу, які в основному складалися з фінансування запасів, факторингу дебіторської заборгованості та фінансування ланцюжка поставок для роздрібних торговців товарів споживання, виробників харчової продукції, медичних клінік, таксистів у секторі корпоративних пасажирів, агентів з грошовими переказами та ринкових продавців, які приймають платежі з мобільними грошима.

Фінансовий доступ для малих бізнесів

Згідно зі статтею Всесвітнього банку, МСП грають значну роль у більшості економік, особливо у розвиваються країнах. Відзначається, що МСП становлять близько 90% підприємств і понад 50% зайнятості у всьому світі.

Всесвітній банк також визнав, що доступ до фінансування є основною перешкодою для зростання МСП; це друга найпоширеніша перешкода, з якою зіткнулися МСП в розвиваються ринках та країнах.

За словами Маркса, Jia прагне заповнити цей розрив та скоротити кредитний прогалина, з якими стикаються підприємці на розвиваються ринках, що оцінюється в трильйонах.

«В довгостроковій перспективі наше використання блокчейну сприяє створенню фінансової даних малих бізнесів. Ці дані є цінним активом, який дозволяє цим підприємствам легше отримувати доступ до світової фінансової системи. Забезпечуючи безпечну та прозору фінансову історію за допомогою технології блокчейн, ми дозволяємо малим бізнесам брати участь в ширшому фінансовому ландшафті та розкривати можливості для зростання на глобальному рівні», - додав він.

Вплив мікрофінансування на розвиваються ринки

В інтерв`ю CoinGeek Джимсен Ігуан, торговець фруктами та овочами з Макаті, Філіппіни, сказав, що він звернувся до Jia після того, як дізнався про труднощі позичання з традиційних банків.

«З Jia, строк погашення такий самий, як і з традиційними банками - щомісячно, але я можу сказати, що процес заявки набагато кращий. Вони також пропонують кращі умови погашення порівняно зі звичайними платіжними додатками», - сказав Ігуан.

За словами Марка Антоніо Ся Кімся, директора Jia у Філіппінах, компанія пристосовує свої продукти, щоб зробити їх доступними та ефективними.

«Дивно, але ви бачите високий рівень відшкодування від малих гравців», - сказав Кімся. «Взаємовідносини, які ми маємо, будують відданість, а відданість будує ваш рівень відшкодування. Тому низький ризик, високий рівень відшкодування».

Тим часом Френсіс Нджороге, торговець спеціями в Кенії, зазначив, що блокчейн-фінансова компанія відкрила йому дорогу до зростання його бізнесу.

«Проблемою, з якою я зіткнувся, були фінансові проблеми, оскільки покупка цих продуктів [спецій] є дуже дорогим. Це була проблема для мене», - сказав Нджороге у відеоінтерв`ю.

«Оскільки я зміг отримати позику, я перемістив товари», - сказав він. «У нас є багато мікрофінансових установ, які зазвичай надають позики, але тут справа не в позиках, а в процентній ставці».

Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Криптовалютні акції стрімко зросли після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи. Це додало імпульсу для ринку. Інтерес до біткоіна може відродитися. Акції криптокомпаній зросли. Вибори вплинули на динаміку ринку, але криптовалюти все одно залишаються актуальними. 📈🪙📉
Переглянути
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
ФРС знизила відсоткову ставку на 50 пунктів. Пауелл підкреслив стійкий економічний зріст та інфляцію. Домогосподарства отримають полегшення завдяки зниженню витрат на кредитування. Ринок очікує нормалізації інфляції. Найбільш очікувана зустріч року. 🔻📈
Переглянути
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Фінансові установи очікують зниження ставки від Федерального резерву. Ebury - 25 базисних пунктів, TD Securities - важливість графіку Джерома Пауелла, BofA очікує лагідний підхід. Ринок вважає ймовірність зниження від 25 до 50 базисних пунктів. 📉🏦
Переглянути
Прогноз процентних ставок Федерального резерву: розділення думок.
Прогноз процентних ставок Федерального резерву: розділення думок.
Фед розглядає зниження процентної ставки, дискусія колишніх посадовців розбурхала ринок. Очікується зниження на 25 базисних пунктів, але думки поділені. Волатильність на ринку збільшується, S&P 500 росте. Інші аналітики бачать можливість нових рекордів. 📉📈🔥
Переглянути