Боротьба з ризиками віртуальних активів на Сейшельських островах

Боротьба з ризиками віртуальних активів на Сейшельських островах

Сейшельський національний збори схвалив проект закону щодо регулювання постачальників послуг віртуальних активів (VASP). Закон потребує від постачальників послуг, які шукають ліцензію, встановлювати значний присутнійсть на Сейшельських островах, такий як наявність резидентного директора та офісу з компетентним персоналом. Закон спрямований на балансування інновацій зі зусиллями по боротьбі з відмиванням грошей, одночасно дотримуючись рекомендацій Фінансової дії Групи з боротьби з відмиванням грошей (FATF).

Боротьба з Ризиками Віртуальних Активів

Сейшельський національний збори нещодавно схвалив проект закону щодо регулювання постачальників послуг віртуальних активів (VASP). Згідно з звітом, закон, який був представлений міністром фінансів Надіром Хасаном, спрямований на доповнення стратегії Сейшельських островів по боротьбі з ризиками, пов`язаними з віртуальними активами та постачальниками послуг VASPs.

Після набуття чинності цей захід гарантує, що постачальники послуг VASPs працюють відповідально та перешкоджають поганим акторам використовувати віртуальні активи для злочинних дій. Перш ніж закон буде прийнятий, Хасан заявив, що для отримання ліцензії постачальники послуг повинні створити компанії згідно з Законом про компанії або Законом про міжнародні бізнес-компанії.

Балансування Інновацій та Ризику Відмивання Грошей

Він вказав, однак, що фізичні особи, які шукають ліцензію, не будуть розглядатися, тоді як суб`єкти, що регулюються Центральним банком Сейшельських островів, потребуватимуть затвердження від банку. Крім того, заявники повинні пройти процес оцінки перед початком діяльності як VASPs.

За словами міністра фінансів, для отримання ліцензії потрібні оператори або потенційні постачальники послуг гаманця, віртуальні обмінні пункти, брокери та постачальники віртуальних активів.

Міністр Сейшельських островів наголосив, що запропонований закон спрямований на баланс між підтримкою інновацій та пом`якшенням ризиків відмивання грошей. Він додав, що Сейшельські острови мають це досягти, дотримуючись рекомендацій Фінансової дії Групи з боротьби з відмиванням грошей.

За звітом, Сейшельський орган фінансових послуг (FSA) буде відповідальний за реалізацію закону. Окрім визначення регуляторного каркасу для управління VASPs, закон, здається, закликає про навчання споживачів та регульованих суб`єктів про шахрайство та неадекватне використання віртуальних активів.

Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Гендиректор GameStop согласился на штраф в $985 320 за незаконное приобретение ценных бумаг. ФТС обвинила его в нарушении Закона Харт-Скотт-Родино. Коэн стремился повлиять на бизнес Wells Fargo. Акции GameStop упали на 3%. 🕵️‍♂️🔍
Просмотреть