Мінеральні права: майбутнє цифрових грошей

Мінеральні права: майбутнє цифрових грошей

Bitcoin: Цифрові мінеральні права на майбутнє

У Техасі спадщина прав власності на мінеральні права є наративом, витканим у саму основу історії штату. Передані через покоління, як цінна родинна спадщина, володіння мінеральними правами - це не лише юридичне претензію, це культурний символ, символ стійкості та цінна спадщина. Багатство та процвітання, створені власниками мінеральних прав в Техасі, завдяки видобутку та виробництву вуглеводневих мінералів, величезні, але вони також пов`язані з важкою відповідальністю. Ця відповідальність вимагає дальновидної фінансової перспективи та зобов`язання етичного та екологічного стюардства для забезпечення добробуту майбутніх поколінь, які успадкують мінеральну власність. Для місцевих жителів Техасу загальновідомо, що ніколи не слід ризикувати своїми правами власності на мінерали. `Ніколи не продавайте свої мінеральні права` - часто чутні слова серед місцевих жителів Техасу.

Завдяки володінню мінеральними правами, ви володієте основним первинним матеріалом, який дозволяє виробляти та розподіляти майже всі товари та послуги, які наша цивілізація насолоджується. У майбутньому світове економічне виробництво також буде залежати від Біткойна для координації великих операцій між виробниками та промисловими компаніями. Мінеральні права Техасу

Мінеральні права представляють власність на підземні матеріали та право їх продажу, розробки та виробництва. Техаські жителі мають щастя мати право на доступ до цінного мінерального та вуглеводневого резерву, розташованого під їх власністю, вже понад 150 років. Власники мінеральних прав можуть відстежувати володіння за допомогою правових записів, які сягають 1866 року, коли була ухвалена конституція штату Техас, щоб задовольнити вимоги повернення в Сполучені Штати після більш, ніж п`ятирічної сепаратистської стихії. Ця конституція чітко засвідчила особисті мінеральні права.

Важливо розуміти, що мінеральні права в Техасі можуть бути відокремлені, і, переважно, наразі розділені від прав на власність над поверхнею землі. Ці два різні права власності часто називають мінеральним благом та поверхневим благом. Крім можливості виділення мінерального блага з поверхневого блага, мінеральне благо може бути поділене на частки власності. У Техасі звичайне явище, коли мінеральні блага розділяються на дрібні фракційні частки власності. Незалежно від того, чи один і той же власник володіє мінеральними правами та правами власності над поверхнею або вони були відокремлені колись у минулому, відповідно до закону Техасу мінеральне благо має перевагу над благом на поверхні. Ця влада надає власнику мінеральних прав змогу використовувати поверхню землі для дослідження, розробки та виробництва нафти та газу під власністю. Власник мінеральних прав зазвичай досягає цього, уклавши контракт (угоду оренди мінералів) з спеціалізованою компанією для дослідження та видобутку ресурсів з власності в обмін на одноразовий платіж, а потім регулярні роялті, що випливають з продажу ресурсів на ринку. Чотири стовпи сучасного суспільства

Рівень життя в нашому сучасному суспільстві був би неможливий без масових використання ВК, видобутих з недр землі. У своїй книзі `Як насправді працює світ`, автор Вацлав Сміл майстерно досліджує нашу повну залежність від ВК для надання чотирьох невід`ємних матеріалів, від яких залежить наша цивілізація. Ці головні матеріали - це цемент, сталь, пластик та аміак.

Приблизно 17% світового енергопостачання необхідно для виробництва цих чотирьох критичних матеріалів. Ваша здатність використовувати інтернет та будь-який зв`язаний пристрій в кінцевому рахунку залежить від вуглеводнів ВК. Інфраструктура та технології сучасного світу можливі тільки завдяки їхньому використанню, і вони є єдиним засобом забезпечення їжі для 4 мільярдів людей. У своїй книзі Сміл пояснює важливу роль, яку відіграють ці матеріали у функціонуванні нашої світової економіки. Їхнє виробництво сильно залежить від вуглеводнів, інших енергетичних альтернатив немає. Сміл звітує, що щорічне глобальне виробництво цементу становить 4,5 мільярда тонн, сталі - 1,8 мільярда тонн, пластику - майже 400 мільйонів тонн, а аміаку - 180 мільйонів тонн.

Наразі не існує реальних альтернатив використанню сталі чи цементу для будівництва світової інфраструктури. Їх комбінація міцності, стійкості та пристосованості неперевершена жодними іншими матеріалами. Виробництво цементу та сталі вимагає високої температури, яке наразі можливе тільки завдяки спалюванню вуглеводнів. Заміна застарілої інфраструктури розвинених країн та будівництво нової інфраструктури в країнах, що розвиваються, потребуватиме постійних великих обсягів нового виробництва цементу та сталі.

Не тільки виробництво аміаку та пластику вимагає значної енергії, але вони також формуються за допомогою вуглеводеньових ввідних даних. 50% світового виробництва їжі ґрунтується на аміачному добриві, виробленому з водню, який отримується з природного газу. Природний газ також є джерелом енергії, яке забезпечує високий тиск та температуру, необхідні для процесу.

Понад 99% пластику отримується з перегонки вуглеводеньних виробів нафти. Жоден альтернативний матеріал не пропонує таких значних переваг легкості, гнучкості, стійкості та корисності, як пластик. У світі існує безліч продуктів, які містять пластик, такі як автомобільні та побутові деталі, споживча електроніка, упаковка їжі, меблі та життєво важливе медичне обладнання, яке знаходиться в лікарнях. Рефінінг нафти також надає важливі елементи, такі як клеї, мастила для двигунів, миючі засоби, охолоджувачі, фарби, фармацевтичні препарати, покриття та текстиль.

Усунення вуглеводнів з глобальних постачань енергії протягом кількох десятиліть є нереалістичною метою, коли ми чесно розглядаємо наявні дані. З огляду на наші фізичні та реальні обмеження, перехід до вуглецевого, відновлювально-енергетичного економіки становить майже непереборну грань.

Вуглеводневі мінерали відіграють видатну роль на етапах початкового масштабування сучасного виробництва, а транспортування кінцевих товарів галузей економіки практично повністю залежить від палива на основі вуглеводнів. Простежуючи етапи процесу виробництва від кінцевого етапу споживчих товарів та послуг до початкового введення вуглеводнів сировини земних надр, ми будемо бачити, що володіння мінеральними правами на першому етапі виробництва означають критичне положення впливу на економічну ландшафт. Це положення надає власникам мінеральних прав надзвичайну силу для формування та диктування економічної долі кожного окремого індивіда, бізнесу та народу. Наша глобальна економіка ґрунтується на волі власників мінеральних прав дозволити використовувати їх власність.

Щось на зразок володіння мінеральними правами - це володіння базовим матеріалом, на якому ґрунтується робота цілої світової економіки, володіння Bitcoin сьогодні - це володіння мінеральними правами на майбутню економіку. Світова економіка колись буде функціонувати через обмін Bitcoin між продуктивними суб`єктами. Ті, хто володіє Bitcoin, будуть власниками фінансового забезпечення, яке дозволяє функціонувати і провадити економіку. Биткойни та мінеральні права

Bitcoin та мінеральні права можуть здаватися різними концепціями, але вони мають деякі спільні риси. Обидва підпадають під концепцію обмеженого запасу. У випадку Bitcoin буде існувати тільки 21 мільйон монет через його програмовану рідкість. Так само мінеральні права стосуються володіння обмеженими мінеральними ресурсами, які знаходяться під землею. Як Bitcoin, так і мінеральні права мають форми власності, тобто можуть бути куплені, продані або передані іншим. Вартість кожного активу визначається динамікою попиту та пропозиції на ринку, і кожен з них зазнав значних коливань цін протягом часу. Біткойни та мінеральні права також мають рису децентралізації. Bitcoin працює на децентралізованій мережі, без жодного централізованого суб`єкта, що контролює його випуск або трансакції. Так само мінеральні права представляють власність на актив, що знаходиться по всьому світу без централізованого емітента. Кожен актив також має значні витрати на його видобуток та вводиться в економічну сферу. Видобуток нафти та газу з підземелях вимагає значних інвестицій фінансового капіталу, праці та енергії. Генерація нового запасу в мережі Bitcoin також вимагає значних витрат енергії та капіталовкладень у фізичне обладнання та інфраструктуру.

Рідкість Bitcoin походить від його програмованого накопичення в 21 мільйону монет, але рідкість Bitcoin також розвивається через його відношення до всіх товарів та послуг у світі. З ростом номінальної суми товарів та послуг з кожним роком швидше, ніж темп постачання нових Bitcoin, Bitcoin стає більш рідким у порівнянні з цими товарами та послугами, оскільки він зростає повільніше. Цей відносний аспект Bitcoin до нашої економіки створює другий рівень рідкості, що перевищує заданий ліміт постачання в 21 мільйон. З поступальним розвитком цього другого рівня рідкості через наслідки мережевих ефектів розширяючої економіки, інші методи зберігання цінності стають завжди інферіорними до цього кращого зберігання цінності.

Вартість усього у термінах Bitcoin завжди рухається вниз, що робить його кращим способом збереження капіталу порівняно з іншими формами. Наприклад, вартість нової індустріальної будівлі збільшилася на 46% за останні п`ять років, що означає, що промисловий капітальний проект, що коштував 100 мільйонів доларів п`ять років тому, може коштувати 146 мільйонів доларів сьогодні. Однак, визначено в термінах Bitcoin, вартість цього проекту знизилася на майже 90%, з 26253 BTC п`ять років тому до 3395 BTC сьогодні. По мірі того, як світ продовжує ставати більш продуктивним, значення цих нарощувань продуктивності зберігається в найпотужнішому способі збереження цінності. Цим засобом збереження цінності є Bitcoin, і зростання попиту на нього буде тривати назавжди.

У межах сучасних коментарів про Bitcoin часто чути або читати про майбутнє, коли купці будуть продавати свої товари в обмін на оплату у Bitcoin або інші відповідні додатки, що функціонують на основі мережі Bitcoin. Відсутність багатом і простими словами, це означатиме збільшення попиту на Bitcoin та поступовий ріст вартості мережі. Проте, найбільш значний вплив на зростання попиту на Bitcoin прийде, коли власники факторів виробництва у світі почнуть вимагати Bitcoin як сплату за свої товари. Біткойн і виробництво

Компанії, що беруть участь в різних етапах виробничих процесів, почнуть розуміти економічне явище збільшення наявних грошових балансів, просто тримаючи їх, і, отже, почнуть вимагати Bitcoin. Грошові баланси, що зростають вартість при простому триманні їх, спрощують фінансове планування для великих капіталовкладень. В значних капітальних інвестиціях у нові проекти стає легше фінансувати. Бізнес може ефективніше фінансувати капітальні проекти, використовуючи свої грошові резерви, вкладені в Bitcoin, ніж покладаючись на борги або фінансування акціонерного капіталу, що розбавлює частку власників. Фінансові службовці, що керують системою капіталовкладення компанії, перейдуть в нову епоху корпоративних фінансів, коли почнуть обчислювати чисту поточну вартість інвестиції, зробленої грошима, які зростають вартість з плином часу, а не знецінюючи.

Коли фірма обирає вкладатися в виробничі діяльності, вона робить це в очікуванні отримати більш вартісний результат. Коли компанія використовує накопичений Bitcoin для фінансування капітального проекту, вона відтак тільки приймає Bitcoin як віддачу від вкладення. Прийняти нижчий рівень грошей відповідно - неприпустимо. По мірі того, як виробничі та промислові компанії все більше приймають Bitcoin як засіб координації обмінів цінності в виробничих процесах, Bitcoin мережа поглине значні обсяги цінності від існуючої грошової системи. Цей процес створить циркулярний обмін, зміцнюючи характеристику Bitcoin як засобу збереження цінності та збільшуючи попит серед компаній, що постачають фактори виробництва на всіх етапах ланцюгів поставок.

Коли використання Bitcoin для сполучення великих обмінів цінності між бізнесами стане поширеним, доступність Bitcoin на ринку стане обмеженою. У цей момент єдиним способом отримання Bitcoin буде надання якогось цінності в обміні. Придбати Bitcoin з інших форм валюти через грошовий обмін буде рідкісним, і ті, хто бажають отримати Bitcoin, замість цього повинні будуть заробити його. Bitcoin почне стають недоступним для покупки за традиційними засобами.

Наступить день, коли виробники капіталоємних товарів і рідкісних природних ресурсів припинять приймати гроші, які намірено й впертісно демонетизуються, на свої товари. В майбутньому, коли великі платежі вартістю між виробниками та промисловими компаніями будуть здійснюватися за допомогою Bitcoin, світова економіка буде залежати від нього для свого функціонування. Ті, хто накопичив Bitcoin до цього моменту, знайдуть себе в положенні гегемонії. Як власники мінеральних прав на підземні ресурси сьогодні отримують прибуток за дозволом використання своєї власності для приведення в рух світової економіки, власники Bitcoin одного дня отримають прибуток за управління грошима, що координує світове виробництво цінності.

Володіння Bitcoin сьогодні - це володінням мінеральними правами майбутнього.

Це гостьовий пост Аарона Робертіса. Виражені думки повністю їхні та не обов`язково відображають думку БТЦ Інк або Біткойн Магазину.

Ошибка в Bitcoin Core: 17% полных узлов под угрозой
Ошибка в Bitcoin Core: 17% полных узлов под угрозой
Обнаружена серьезная ошибка в Bitcoin Core, затрагивающая 17% узлов сети. Уязвимость исправлена в версии 24.0.1 и обнародована 12 декабря 2022 года. Важно обновиться до версии 27.1 для безопасности. ⚠️🔒
Просмотреть
Прорыв Биткоина: курс готовится к $65 тыс.?
Прорыв Биткоина: курс готовится к $65 тыс.?
📈 Биткоин достигает максимума за 25 дней в $64 133, увеличившись на 10,3% благодаря бычьему настроению на фоне снижения процентной ставки ФРС и отчета BlackRock. Вопрос: преодоление отметки в $65 тыс.? 🚀
Просмотреть
Сжатие коротких позиций в крипто-шортах: $147 млн ликвидаций
Сжатие коротких позиций в крипто-шортах: $147 млн ликвидаций
Крипто-шортс теряют $147 млн. Криптовалютный рынок ликвидаций из-за возврата биткоина к $63 000. Биткоин позитивно реагирует на действия ФРС США. Это вызвало сжатие и ликвидацию на $201 млн, преимущественно короткие контракты.📉📈🚀
Просмотреть
Растущая корреляция биткоина с S&P 500
Растущая корреляция биткоина с S&P 500
Биткоин и S&P 500 демонстрируют растущую корреляцию, вызванную входом институциональных игроков и снижением ставок ФРС. Биткоин превзошел большинство альткоинов, достигнув $63,000. Ожидается увеличение корреляции из-за ETF и снижения ставок. 🔗📈🚀
Просмотреть