HyperVerse звинувачують у понзі-схемі на $2 млрд з фальшивим гендиректором

HyperVerse звинувачують у понзі-схемі на $2 млрд з фальшивим гендиректором

HyperVerse's Заявлена понзі-схема приносила майже $2 млрд, Вантажили актора як фальшивого гендиректора

За позовом і кримінальними обвинуваченнями, Американська Комісія з Цінних Паперів та Бірж (SEC) і велика суддівська колегія звинувачують HyperVerse у шахрайській криптовалютній інвестиційній схемі розміром практично в $2 млрд з фальшивим гендиректором на борту.

Онлайн-інвестиційний бізнес, який представлявся під різними брендами, включаючи HyperFund, HyperCapital і HyperTech, відривав від людей по всьому світу понад $1,89 млрд, обіцяючи швидке збагачення. Бізнес почався близько червня 2020 року.

Позов SEC звинувачує Сема Лі, австралійського засновника, який живе в Об`єднаних Арабських Еміратах, і Бренду `Bitcoin Beutee` Чунго, промоутера бізнесу з Меріленду, у тому, що вони шахрайсько підвели інвесторів за такою `пірамідою та понзі-схемою`.

ХайперФанд навіть найняв актора, щоб він претендував на посаду нового гендиректора, коли HyperVerse був запущений

Стверджується, що Стівен Ріс Льюїс, який у день запуску виступав з промовою, є телеведучим, який живе в Таїланді.

`Оскільки немає видимих законних джерел доходів, виведення коштів інвесторів було здійснено за рахунок внесків нових інвесторів`, - зазначається в позові SEC.

Запит на коментар, надісланий компанії, не отримав негайної відповіді.

SEC заявила, що Чунга особисто одержала близько $3,7 млн і витратила їх на BMW, дизайнерський одяг, будинок в Меріленді вартістю $1,2 млн та квартиру в Дубаї вартістю $1,1 млн. Згідно з позовом, Лі витратив $140 000 на цифрові кошти на своїй електронній гаманці.

В обвинуваченні від 25 січня у окружному суді округу Меріленда Лі і Чунга звинувачуються в змові з метою здійснення обману через дротовий шахрайство. SEC також звинувачує їх в пропозиції незареєстрованих цінних паперів та вимагає повернути будь-який неправедно здобутий дохід.

Раніше цього місяця американські правоохоронні органи заарештували Родні Бертона за підозрою в шахрайстві на суму понад $7 млн через ту саму фальшиву інвестиційну схему, згідно з звинуваченнями від Податкової Служби США.

Засновники HyperTech, Лі та його партнер по бізнесу Раян Цзу, також заснували провалену австралійську біткойн-компанію Blockchain Global, яка має борги перед кредиторами в розмірі $58 млн.

Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Гендиректор GameStop согласился на штраф в $985 320 за незаконное приобретение ценных бумаг. ФТС обвинила его в нарушении Закона Харт-Скотт-Родино. Коэн стремился повлиять на бизнес Wells Fargo. Акции GameStop упали на 3%. 🕵️‍♂️🔍
Просмотреть