Активи ETF на BTC та ETH затвердили в Гонконзі

Активи ETF на BTC та ETH затвердили в Гонконзі

Гонконг прагне стати центром цифрових активів, що проявляється у затвердженні біржових фондів з обміну цифровими активами (ETF) кількома компаніями, такими як China Asset Management, Harvest Global, Bosera і HashKey.

Лідер фінансового сектора Гонконгу затвердив додатки на кілька фондів ETF на можливість обміну spot BTC та ETH у понеділок, коли територія продовжує свою намагання стати центром цифрових активів для регіону.

China Asset Management, відомий китайський управляючий активами, оголосив, що отримав затвердження від Комісії з цінних паперів та фьючерсів (SFC) Гонконгу, регулятора цінних паперів та ф`ючерсів території, на надання послуг управління цифровими активами інвесторам.

“Є плани щодо випуску продуктів ETF, які можуть інвестувати в spot Bitcoin та spot Ether,” - заявив компанія.

ETF на spot BTC та ETH будуть випущені у співпраці з OSL та BOCI International. OSL, яка надає широкий спектр послуг, включаючи брокерські, кастодіальні, обмінні та послуги SaaS, заявила, що вона буде виступати в якості “першого віртуального партнера з торгівлі активами та підопіку” China Asset Management у майбутніх ETF.

Harvest Global Investments також отримав умовне схвалення від SFC для двох ETF на spot цифрові активи, які будуть випущені в співпраці з OSL.

“У цій співпраці OSL використовує свою надійну інфраструктуру для створення безпечного торговельного середовища, яке є важливим для роботи ETF, управляючи базовими активами з точністю та надійністю,” - заявив OSL у заяві від 15 квітня.

Тим часом, Bosera Asset Management та HashKey Capital отримали умовне схвалення від регулятора на два ETF на spot цифрові активи. Пара буде співпрацювати для запуску spot ETF на BTC, Bosera HashKey BTC ETF, та spot ETF на ETH, Bosera HashKey Ether ETF.

“Введення ETF на spot активи не тільки надає інвесторам нові можливості розподілу активів, але й підсилює статус Гонконгу як міжнародного фінансового центру та центру віртуальних активів,” - заявив Bosera у заяві, процитованій The Block.

Гонконг як центр цифрових активів

Гонконг робить себе помітним у цифровому просторі активів, особливо у порівнянні з закритою суверенною державою Китаєм, де торгівля цифровими активами та майнінг були заборонені з 2021 року.

В 2023 році у Гонконгу було оголошено широкий спектр регуляцій, що мала на меті зміцнити правила цифрових активів та, можливо, створити підгрунтя для того, щоб стати наступним “крипто-центром”.

У січні Гонконгський валютний орган виклав свої плани щодо комплексного регулювання стейблкоїнів, яке включало б регулювання управління, емісії, створення і знищення ‘в рамках’ стейблкоїнів, а також стабілізацію та управління резервами стейблкоїнов та гаманців.

Через місяць після цього SFC опублікувала свої запропоновані правила для цифрових платформ обміну активами, включаючи неочікувану зміну підходу, що дозволить роздрібним інвесторам отримати доступ до локальних ліцензованих бірж.

У березні Гонконг запустив проєкт Ensemble для підтримки оптового блокчейн-приводного цифрового валютного агентства. Центральний банк сказав, що проєкт ЦБД валюти підтримуватиме розвиток “токенізаційного ринку” в регіоні через експерименти з інноваційною фінансовою інфраструктурою.

Незабаром після цього в Гонконзі вищий чиновник центрального банку міста підтвердив, що Гонконг випустить нові директиви для комерційних банків, які прагнуть впровадити технологію розподіленого реєстру (DLT).

Затвердження кількох фондів ETF на цифрові активи цього тижня надає подальші докази того, що територія все більше обіймає блокчейн та технологію DLT. Тенденція, яка, принаймні наразі, Китай не намагається обмежити.

Проблемы с регулированием: Хоскинсон предостерегает от политизации криптоиндустрии
Проблемы с регулированием: Хоскинсон предостерегает от политизации криптоиндустрии
Кардано основатель Хоскинсон предупреждает о проблемах с World Liberty Financial, поддерживаемой Трампом, она может привести к регуляторным и политическим проблемам в криптоиндустрии. 🚨🔥
Просмотреть
BlackRock и Coinbase: новые правила для Bitcoin ETF
BlackRock и Coinbase: новые правила для Bitcoin ETF
BlackRock усовершенствует соглашение с Coinbase для ETF iShares Bitcoin Trust, улучшая процессы вывода активов. Изменения увеличивают ликвидность и доступ для институциональных инвесторов. Недавние слухи о манипуляциях отвергнуты. Армстронг подчеркнул прозрачность и соответствие регуляторным стандартам Coinbase. 🚀🔒
Просмотреть
Как платить налоги на доходы от криптовалюты
Как платить налоги на доходы от криптовалюты
🔍 Обзор: Cоблюдение налогов на доходы от криптовалюты важно. Неправильные представления могут привести к проблемам с IRS. Руководство по уплате налогов в 2024 году. 📊 #налоги #криптовалюта
Просмотреть
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Банк Японии оставил ставки без изменений после укрепления инфляции до 2,8%. Фед резерв понизил ставки, Bitcoin и фондовый рынок растут. Bitcoin достиг $63 000, рыночная капитализация увеличилась на 2%. 📈🇯🇵🇺🇸🪙
Просмотреть