Полювання на Сема Траббучо: де перебуває колишній голова Alameda Research?

Полювання на Сема Траббучо: де перебуває колишній голова Alameda Research?

Де в світі знаходиться Сем Траббучо? Постраждалі від FTX запускають полювання Колишній голова Alameda Research Джон Семюел `Сем` Траббучо подав у відставку до занепаду FTX Сема Банкмана-Фрида, але ніхто не знає, де він зараз знаходиться.

За словами засновника Банкман-Фрида, Траббучо заробив щонайменше 25 мільйонів доларів від FTX через Alameda Research, перш ніж вибрати дивно зручний `ранній відпочинок` у середині 2021 року. Коли Траббучо подав у відставку з Alameda, на чоло торгової фірми стала Керолайн Еллісон.

Роки потому світ став свідомим про те, як під керівництвом Траббучо, Еллісон і Банкман-Фрида, Alameda була запозичила, але ніколи не повернула мільярди доларів від клієнтів FTX.

Зрозуміло, що обмануті клієнти FTX важко вірять в те, що Траббучо якимось чином був несвідомим або не мав відповідальності за дії, які спричинили частину занепаду FTX і Alameda.

За вердиктом журі і визнанням вини, Банкман-Фрід і Еллісон винні у фінансових злочинах США і мають додаткову фінансову відповідальність від триваючих цивільних позовів. Але Траббучо не зізнався у вині в чомусь конкретному.

Перейдемо до сьогодні, а чотири головні керівники FTX визнані кримінально винними і втягнуті в додаткові цивільні позови. Але Траббучо не був притягнутий до кримінальної відповідальності американськими владами.

Тепер обмануті клієнти FTX розпочали побачення для Траббучо.

Це був надзвичайно важливий досвід співпраці з @AlamedaTrabucco. Останніми місяцями я сумував за ним, але я пишаюсь всіма іншими співробітниками Alameda, які підставились і зараз більше, ніж будь-коли, захвилювалися про наше майбутнє. Сподіваюся, він приємно проводить час на своїй лодці! https://t.co/HqA2gz0FvL - Кароліна (@carolinecapital) 24 серпня 2022 р.

Лист рекомендації Керолайн Еллісон для Сема Траббучо. Від тонучого корабля до розкішної яхти

Серед багатьох звинувачень в адресу Траббучо був його витрати в розмірі 2,5 мільйона доларів коштів клієнтів FTX на яхту. Він нахабно назвав судно Soak My Deck.

У документі суду також детально описано розкішні витрати. 11 березня 2022 року Alameda перевела 2 513 000 доларів американській групі яхт для Траббучо. Крім того, вона зробила щонайменше 15,5 мільйона доларів готівкових платежів Траббучо для фінансування його розкішних помилок.

В цілому, Траббучо заробив щонайменше 25 мільйонів доларів особисто, работаючи в Alameda, перш ніж подати у відставку зі заздрісної групи компаній FTX.

Деякі користувачі X (раніше Twitter) здогадуються, що Траббучо, ймовірно, домовився з прокурорами, щоб уникнути кримінального переслідування.

Сем Траббучо зіграв це як легенда.

Зараз мільйони доларів було зароблено завдяки корупції SBF і FTX, він залишився на крок попереду перед появою проблем, ймовірно, був першим, хто зрадив і отримав неприкосновеність, його звинувачують в окремих кримінальних справах, він придбав човен з назвою `Soak My Deck`, та, за словами Сема, ... pic.twitter.com/PkpljqwIix - Autism Capital 🧩 (@AutismCapital) 15 вересня 2023 р.

Многим здається незрозумілим, що Табуки не був особисто названий в жодних публічних звинуваченнях проти FTX або Alameda Research. Інші припускають, що може відбуватися більше, ніж просто угода з прокурорами.

Я все ще не можу повірити, що ім`я Сема Траббучо не вказано в ЖОДНІЙ з справ SEC / CFTC / DOJ проти FTX. Надзвичайно.

На цей момент він може повернутися як CEO FTX 2.0. - Tree (@Tree_of_Alpha) 28 червня 2023 р.

Детальніше: Співочуття: Сам Траббучо, колишній виконавчий директор Alameda, купив мільйони нерухомості перед занепадом. Юридичні документи про виступи свідком та співучасником

Хоча йому вдалося уникнути публічного згадування як особистого кримінального позивача, його ім`я згадується в деяких судових документах.

На жаль, Траббучо фігурує в документах судових справ як заявлений співучасник у проведенні хабарів на 100 мільйонів доларів з участю китайських посадовців.

За словами Сем Траббучо, спів-генерального директора Alameda, був згаданий на суді сьогодні як співучасник з SBF у проведенні хабара на 100 мільйонів доларів в Китай для FTX. Незважаючи на те, що Бермуди не потребують затвердження, щоб подавати на Траббучо позови, DOJ цього не робить. DOJ і SEC замовляють китайську ... https://t.co/DoZL0RXAkV - Брайан Костелло (@bpcostello) 12 жовтня 2023 р.

Детективи Інтернету знаходять Сема Траббучо у китайській справі про хабар.

Крім того, інші судові документи вказують на те, що Траббучо раніше відмовлявся відповідати на питання щодо угод Alameda Research з Tether, зокрема, про банки, які використовувалися для переказу коштів для покупки USDT. На контекст, Alameda Research колись була одним з найбільших клієнтів і постачальників ліквідності Tether. Навіть біржа FTX на короткий час мала USDT в якості переважного стейблкоіна.

`Alameda не планує розкривати банки, якими вона користується`, - сказав Траббучо CoinDesk після того, як видав недогадливість щодо питання, чи використовували FTX/Alameda банки, засновані в США, для проведення операцій з Tether.

Гм.

Випадково, багато разів платинова співачка Кеті Перрі мала близькі стосунки з Траббучо. Є фотографії, на яких вона ласкаво обнімає його. У лютому 2022 року, всього за дев`ять місяців до банкрутства, Перрі опублікувала у Instagram знімок, написавши теплі слова: `Я кінчаю музику і стаю стажером в FTX`.

Зрозуміло, Перрі, безумовно, не була єдиною знаменитістю із нещасливим пристрастям до криптоконтрафа.

Траббучо вирішив залишити титанічний FTX - колись оцінювався в понад 32 мільярди доларів - і намагається тихенько плисти на меншову яхту. Проте, навіть якщо він уникнув кримінальних звинувачень, його відхід у середині 2021 року не означає, що дослідники криптовалют на X та інших місцях відмовляться від полювання. Де в світі знаходиться Сем Траббучо?

Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Гендиректор GameStop согласился на штраф в $985 320 за незаконное приобретение ценных бумаг. ФТС обвинила его в нарушении Закона Харт-Скотт-Родино. Коэн стремился повлиять на бизнес Wells Fargo. Акции GameStop упали на 3%. 🕵️‍♂️🔍
Просмотреть