Наставник BIS: Finternet - токенізація в фінансах

Наставник BIS: Finternet - токенізація в фінансах

Наставник BIS монети 'Finternet' термін, просуває токенізацію як інструмент для вирішення недоліків сучасної фінансової системи

Голова BIS, Агустін Карстенс та співзасновник Infosys Нандан Нілекані запропонували ідею `Finternet,` з’єднаної фінансової системи на чолі з токенізованими активами, яка допоможе подолати недоліки сьогодення в угодах з фінансовими активами. Основою цієї системи була б можливість програмно управляти цими активами за допомогою розумних контрактів.

BIS бос виділяє переваги токенізованого «Finternet»

У нещодавно виданій статті Агустін Карстенс, Генеральний директор Банку міжнародних розрахунків (BIS), та Нандан Нілекані, співзасновник індійської компанії Infosys, створили термін «Finternet», з’єднану фінансову систему. Finternet - це серія пов’язаних систем, які прагнуть поєднати багато фінансових функцій в одній мережі, знижуючи поріг для учасників.

У статті Finternet визначається як «кілька фінансових екосистем, пов’язаних одна з одним, схожих на інтернет, призначених для зміцнення індивідуальних та бізнес-фінансових життів обсягом у їхніх центрах».

На перехресті Finternet є токенізація - технологія, яка дозволяє представляти реальні активи (RWA) та фінансові активи в одній системі, управляється розумними контрактами, дозволяючи операції та угоди, які інакше були б неможливі з сьогоднішніми технологіями.

Токенізація «фундаментально перетворює процес фінансових транзакцій», підкреслюється в статті, оскільки токени включають «інформацію про значення та регулятивну інформацію, яка зазвичай була б зафіксована в базах даних».

Finternet використовує концепцію Єдиної книги обліку BIS, всеосяжної системи, включаючи оптові токенізовані гроші центрального банку, токенізовані депозити комерційних банків та інші токенізовані активи. Програмованість цієї платформи є тим, що прискорюватиме та дозволить ці угоди. Користувачі будуть підключатися до додатків, які використовують ці концепції, не залучаючи ці концепції, значно спрощуючи доступ до фінансових інструментів.

Дотримання буде забудовано поверх цих систем, і існуючі нормативні акти будуть вимагатися для того, щоб зменшити створення конкретних правових рамок для роботи з ними. У статті зазначається, що це буде більш актуально у розвиваючихся ринках, де можливості розвинення цих рамок можуть бути обмежені.

Карстенс раніше посилив токенізацію як технологію, що дозволяє, пояснюючи, що справжній виклик полягає в розробці правових та нормативних рамок для цієї мережі, щоб вона діяла законно.

Проблемы с регулированием: Хоскинсон предостерегает от политизации криптоиндустрии
Проблемы с регулированием: Хоскинсон предостерегает от политизации криптоиндустрии
Кардано основатель Хоскинсон предупреждает о проблемах с World Liberty Financial, поддерживаемой Трампом, она может привести к регуляторным и политическим проблемам в криптоиндустрии. 🚨🔥
Просмотреть
BlackRock и Coinbase: новые правила для Bitcoin ETF
BlackRock и Coinbase: новые правила для Bitcoin ETF
BlackRock усовершенствует соглашение с Coinbase для ETF iShares Bitcoin Trust, улучшая процессы вывода активов. Изменения увеличивают ликвидность и доступ для институциональных инвесторов. Недавние слухи о манипуляциях отвергнуты. Армстронг подчеркнул прозрачность и соответствие регуляторным стандартам Coinbase. 🚀🔒
Просмотреть
Как платить налоги на доходы от криптовалюты
Как платить налоги на доходы от криптовалюты
🔍 Обзор: Cоблюдение налогов на доходы от криптовалюты важно. Неправильные представления могут привести к проблемам с IRS. Руководство по уплате налогов в 2024 году. 📊 #налоги #криптовалюта
Просмотреть
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Банк Японии оставил ставки без изменений после укрепления инфляции до 2,8%. Фед резерв понизил ставки, Bitcoin и фондовый рынок растут. Bitcoin достиг $63 000, рыночная капитализация увеличилась на 2%. 📈🇯🇵🇺🇸🪙
Просмотреть