Регулювання криптовалюти в США перед кризою

Регулювання криптовалюти в США перед кризою

Треба вжити заходів і регулювати криптовалюту в США до наступної кризи, закликав представник Міністерства фінансів Сполучених Штатів. За його словами, після кожної фінансової кризи приймаються нові регуляції, і для криптовалюти є можливість діяти перед кризою. Важливо, щоб будь-які законодавчі пропозиції не підірвали вже існуючі надійні регуляційні норми, що застосовуються до фінансових установ та ринків капіталу.

Представник Міністерства фінансів виступив з промовою на заході, організованому Коледжем права Університету Джорджа Вашингтона, де він розповів про свою роботу в управлінні кібербезпекою, криптовалютою, ринками капіталу та іншими питаннями протягом останніх двох років.

Законодавці з Вашингтона працюють над законопроектами, що регулюють криптовалютну індустрію. Президент Джо Байден також активно цікавиться криптовалютою. У 2022 році він видав виконавчий указ, у якому вперше наводиться `універсальний підхід уряду до виявлення ризиків та використання потенційних переваг цифрових активів і їх основної технології`. Указ зосереджується на захисті споживачів, фінансовій стабільності, кліматичних ризиках та національній безпеці.

Також зауважується, що Міністерство фінансів має написати декілька звітів, серед яких звіт про криптовалюту. У цьому звіті з 2022 року закликається федеральні регуляторні органи контролювати сектор для виявлення недобросовісних учасників та видавати рекомендації та правила.

При цьому відмічається, що в США вже є закони, що захищають інвесторів і споживачів від ризиків, пов`язаних з криптовалютними активами, і ці закони мають бути належним чином застосовані, щоб криптовалюта та послуги, пов`язані з нею, підлягали тим же захисту, що й інші фінансові продукти та послуги.

Представник Міністерства також висловив свої думки щодо потенційного використання криптовалюти. Зокрема, він згадав про такі перспективні напрямки, як міжнародні перекази, швидке та доступне засвідчення операцій і незмінні реєстри. Водночас, він відзначив, що деякі активи, наприклад Dogecoin, мають спекулятивний характер.

У свою чергу, керівники криптовалютних компаній, які були запитані на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, Швейцарія, про відсутність значних використань криптовалюти, зазначили, що ці технології ще не розкрили свій потенціал. Деякі відзначили, що проблема полягає у відсутності механізму проведення якісної селекції. Керівник компанії Ripple, Бред Гарлінгхаус, заявив, що їхній фокус полягає у вирішенні проблем міжнародних розрахунків, проте не вбачає значення у валюті, яка не має чіткого сенсу.

Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Гендиректор GameStop согласился на штраф в $985 320 за незаконное приобретение ценных бумаг. ФТС обвинила его в нарушении Закона Харт-Скотт-Родино. Коэн стремился повлиять на бизнес Wells Fargo. Акции GameStop упали на 3%. 🕵️‍♂️🔍
Просмотреть