Криптовалютний інвестор втратив понад $2 мільйони в Ethereum

Криптовалютний інвестор втратив понад $2 мільйони в Ethereum

Окрадено понад $2 мільйони в Ethereum у вишуканій схемі шахрайства

Недавній фішинговий атака залишила криптовалютного інвестора в шоці через втрату 501 ETH на суму приблизно $2 мільйони, вкладених через протокол ліквідного рестейкінгу Ether.Fi.

Дані на ланцюжку показують, що крадіжка сталася сьогодні раніше та включала дві транзакції. У одній транзакції було відкачано 426 ETH, за якими наступили ще 75 ETH у наступній транзакції. На час атаки, ці украдені активи були оцінені приблизно в $1.6 мільйони та $276,000 відповідно.

У результаті крадіжки чиста вартість гаманця стрімко впала на понад 99.93%, залишивши їх лише з $1,453.

Scam Sniffer, платформа з безпеки Web3, ідентифікувала атаку як використання транзакції `IncreaseAllowance`, сигнатура якої часто пов`язується з фішинговими схемами, що дозволяють зловмисникам отримати доступ до коштів без дозволу жертви. Понад $100 мільйонів втрачено через фішингові атаки.

Цей інцидент відбувається на тлі зростання фішингових атак на галузь цього року.

Згідно з даними, наданими Scam Sniffer, в перших місяцях цього року близько 97,000 користувачів криптовалюти було обмануто на суму $104 мільйони через фішингові атаки. У січні збитки склали $57.7 мільйонів, за якими наступили $46.8 мільйонів у лютому.

Розбивка атак показує, що користувачі Ethereum понесли найбільші втрати, втративши $78 мільйонів у активах, включаючи ETH та токени ERC20.

Основним методом, яким вдаються до злочинницьких елементів, є обман жертв у підписання шкідливих фішингових сигнатур, таких як `Uniswap Permit2` та `IncreaseAllowance`, що дозволяють зловмисникам несанкціоновано отримати доступ до коштів своїх жертв.

`Більшість крадіжок всіх токенів ERC20 відбуваються через крадіжки активів в результаті підписання фішингових сигнатур, таких як Permit, IncreaseAllowance та Uniswap Permit2,` пояснив Scam Sniffer.

Scam Sniffer розкрив, що більшість жертв стали жертвами обманливих коментарів на платформах соціальних мереж, зокрема, X (раніше Twitter). Атакуючі часто виступають під виглядом легітимних криптовалютних організацій, щоб залучити недоумки до фішингових сайтів, де вкрадають їх цифрові активи.

Два задержано по делу о краже криптовалюты на $243 млн
Два задержано по делу о краже криптовалюты на $243 млн
Криптовалютная кража на $243 млн. В результате расследования задержаны два человека. Более $9 млн были заморожены. Киберпреступники использовали украденные средства на покупку роскошных товаров. ФБР произвела облаву в Майами. Нет комментариев от полиции. 🕵️‍♂️🔒🛡️🚓
Просмотреть
Протокол Ethena Labs приостановил деятельность после взлома учетной записи - важное уведомление
Протокол Ethena Labs приостановил деятельность после взлома учетной записи - важное уведомление
Ethena Labs приостановила деятельность из-за взлома сайта. Пользователям рекомендуют не взаимодействовать с поддельными сайтами. ⚠️⛔
Просмотреть
Мошенники на крипторынке: фальшивые проекты и убытки.
Мошенники на крипторынке: фальшивые проекты и убытки.
Обзор: Фальшивые проекты используют имя Трампа для мошенничества. Мошенники заработали миллионы на фальшивых токенах WLFI. Даже официальный запуск еще не состоялся, но уже тысячи потеряли деньги. 😡🚨
Просмотреть
Пять ключевых признаков криптовалютной схемы Понзи
Пять ключевых признаков криптовалютной схемы Понзи
Обзор: Схемы Понзи в криптовалюте - ждут убытки. Избегай фейковых сайтов и продавцов. Доходы не гарантированы, будь внимателен! 🚫💰
Просмотреть