Незаконні криптовалютні транзакції повязані з Хамасом: аналіз Фінансовим відділом США

Незаконні криптовалютні транзакції повязані з Хамасом: аналіз Фінансовим відділом США

FinCEN Analyzing $165M in Transactions That May Tie Crypto and Hamas, Senior Official Says

Фінансові установи повідомили про 165 мільйонів доларів в потенційних криптовалютних транзакціях, які можуть бути пов`язані з Хамасом, зазначає бюро відділу фінансів Міністерства фінансів США, яке бореться з фінансуванням тероризму.

Financial Crimes Enforcement Network проаналізував звіти про підозрілу діяльність, подані між січнем 2020 року і жовтнем 2023 року, згідно з листом, підписаним заступником секретаря казначейства Адевале Адейемо. Лист, переглянутий CoinDesk, був адресований лідерам Комітетів з банківських справ Сенату та Фінансових Служб і просив їх підтримки у прийнятті законодавства, яке розширило б повноваження Департаменту казначейства щодо криптовалютних транзакцій.

У листі вказується, що сума в 165 мільйонів доларів може бути пов`язана з криптою або Хамасом, причому Адейемо пише, що фінансова установа `може бути призначена повну вартість транзакцій клієнта - включаючи як фіатну, так і цифрові активи - Хамасу, тоді як лише частина звітуваної діяльності може становити подібну діяльність`.

FinCEN виявив, що у цих транзакціях може бути використано понад 200 адрес криптовалют. Міністерство фінансів продовжує `проводити аналіз` потенційних загроз, які створюють криптовалюти та криптосервіси, він написав.

`Ми продовжуємо оцінювати, що Хамас та інші терористи віддають перевагу використанню традиційних фінансових продуктів та послуг, але я залишається обурений, що по мірі того, як ми припиняємо їх доступ до традиційних фінансів, ці групи звертаються до віртуальних активів`, - сказано в листі.

Коментарі Адейемо віддзеркалюють заяви різних посадовців Управління казначейства упродовж останніх кількох місяців, які заявили, що вони бачили обмежене використання криптовалюти терористами.

Газета Wall Street Journal першою повідомила про листок в середу.

Законодавці дослідили можливу роль, яку криптовалюта могла відіграти в атаках Хамасу на Ізраїль у жовтні минулого року, в результаті яких загинуло 1200 людей і почалася війна в секторі Гази. Загальна кількість палестинців, які загинули, тепер, як повідомляється, перевищила 30000. Група законодавців під керівництвом лідера більшості партії в Палаті представників Тома Эммера (Р-Міннесота) та голови Комітету з фінансових служб Патрика МакГенрі (Р-Північна Кароліна) написала відкритий лист до Департаменту казначейства в листопаді минулого року, стверджуючи, що Конгрес повинен знати реальний обсяг використання Хамасом криптовалюти після того, як стаття в Wall Street Journal заявила, що це було інструментом, використованим терористичною групою.

Через кілька тижнів Міністерство фінансів запитало більшої довіри для переслідування незаконної діяльності в криптосфері, особливо за кордоном.

Адейемо також згадав про цей запит, кажучи, що аналіз, про який він говорив раніше, `інформує набір високорівневих законопроектів`, які `спрямовані на модернізацію` інструментів казначейства.

`Ці оновлення можуть уточнити, і можливо, розширити, покриття нових суб`єктів у віртуальній активній екосистемі, які можуть працювати в областях фактичної або сприйнятої неоднозначності відносно їх обов`язків згідно з Законом про банківську таємницю,` він написав. `Останній пропозиція чітко надастьа Офісу зовнішньої активності казначейства повноваження накладати вторинні санкції, впливовий і гнучкий інструмент, проти фірм з віртуальними активами, що співпрацюють з санкційованими суб`єктами.`

SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть