Незаконні криптовалютні транзакції повязані з Хамасом: аналіз Фінансовим відділом США

Незаконні криптовалютні транзакції повязані з Хамасом: аналіз Фінансовим відділом США

FinCEN Analyzing $165M in Transactions That May Tie Crypto and Hamas, Senior Official Says

Фінансові установи повідомили про 165 мільйонів доларів в потенційних криптовалютних транзакціях, які можуть бути пов`язані з Хамасом, зазначає бюро відділу фінансів Міністерства фінансів США, яке бореться з фінансуванням тероризму.

Financial Crimes Enforcement Network проаналізував звіти про підозрілу діяльність, подані між січнем 2020 року і жовтнем 2023 року, згідно з листом, підписаним заступником секретаря казначейства Адевале Адейемо. Лист, переглянутий CoinDesk, був адресований лідерам Комітетів з банківських справ Сенату та Фінансових Служб і просив їх підтримки у прийнятті законодавства, яке розширило б повноваження Департаменту казначейства щодо криптовалютних транзакцій.

У листі вказується, що сума в 165 мільйонів доларів може бути пов`язана з криптою або Хамасом, причому Адейемо пише, що фінансова установа `може бути призначена повну вартість транзакцій клієнта - включаючи як фіатну, так і цифрові активи - Хамасу, тоді як лише частина звітуваної діяльності може становити подібну діяльність`.

FinCEN виявив, що у цих транзакціях може бути використано понад 200 адрес криптовалют. Міністерство фінансів продовжує `проводити аналіз` потенційних загроз, які створюють криптовалюти та криптосервіси, він написав.

`Ми продовжуємо оцінювати, що Хамас та інші терористи віддають перевагу використанню традиційних фінансових продуктів та послуг, але я залишається обурений, що по мірі того, як ми припиняємо їх доступ до традиційних фінансів, ці групи звертаються до віртуальних активів`, - сказано в листі.

Коментарі Адейемо віддзеркалюють заяви різних посадовців Управління казначейства упродовж останніх кількох місяців, які заявили, що вони бачили обмежене використання криптовалюти терористами.

Газета Wall Street Journal першою повідомила про листок в середу.

Законодавці дослідили можливу роль, яку криптовалюта могла відіграти в атаках Хамасу на Ізраїль у жовтні минулого року, в результаті яких загинуло 1200 людей і почалася війна в секторі Гази. Загальна кількість палестинців, які загинули, тепер, як повідомляється, перевищила 30000. Група законодавців під керівництвом лідера більшості партії в Палаті представників Тома Эммера (Р-Міннесота) та голови Комітету з фінансових служб Патрика МакГенрі (Р-Північна Кароліна) написала відкритий лист до Департаменту казначейства в листопаді минулого року, стверджуючи, що Конгрес повинен знати реальний обсяг використання Хамасом криптовалюти після того, як стаття в Wall Street Journal заявила, що це було інструментом, використованим терористичною групою.

Через кілька тижнів Міністерство фінансів запитало більшої довіри для переслідування незаконної діяльності в криптосфері, особливо за кордоном.

Адейемо також згадав про цей запит, кажучи, що аналіз, про який він говорив раніше, `інформує набір високорівневих законопроектів`, які `спрямовані на модернізацію` інструментів казначейства.

`Ці оновлення можуть уточнити, і можливо, розширити, покриття нових суб`єктів у віртуальній активній екосистемі, які можуть працювати в областях фактичної або сприйнятої неоднозначності відносно їх обов`язків згідно з Законом про банківську таємницю,` він написав. `Останній пропозиція чітко надастьа Офісу зовнішньої активності казначейства повноваження накладати вторинні санкції, впливовий і гнучкий інструмент, проти фірм з віртуальними активами, що співпрацюють з санкційованими суб`єктами.`

Конфіденційність та змішування валют Bitcoin: судовий процес Samourai та Tornado Cash
Конфіденційність та змішування валют Bitcoin: судовий процес Samourai та Tornado Cash
Samourai та Tornado Cash у центрі судового скандалу. Ставиться питання про контроль над коштами користувачів. Рішення суду визначить майбутнє Samourai. ⚖️🔒 #криптоновини
Переглянути
SEC проти Rari Capital: звинувачення та наслідки
SEC проти Rari Capital: звинувачення та наслідки
SEC звинуватили засновників Rari Capital у недобросовісній поведінці, включаючи недостатню інформацію для інвесторів та незареєстровану діяльність брокера. Співзасновники узгодили покарання. SEC активно контролює криптовалютний ринок, зокрема Ethereum. 🔍🚫 #крипто #SEC #RariCapital
Переглянути
Конгресмени закликають до чітких правил SEC щодо цифрових активів-оздушків
Конгресмени закликають до чітких правил SEC щодо цифрових активів-оздушків
Конгресмен Том Еммер підтримує чіткі правила SEC для цифрових активів. Він критикує невизначеність та обмеження Генслера, закликаючи до сприяння інноваціям. Важливість оздушок у децентралізації та розкритті потенціалу блокчейну. 🚀🔒
Переглянути
НЕЗАКОННІ ДІЇ КОЕНА ВПЛИВАЮТЬ НА GAMESTOP
НЕЗАКОННІ ДІЇ КОЕНА ВПЛИВАЮТЬ НА GAMESTOP
Коен ігнорував закони щодо купівлі цінних паперів Wells Fargo, ризикуючи антимонопольними санкціями. Ціна акцій GameStop падає після спекулятивних рухів акційного інвестора. 📉 #GameStop #антимонопольнаставка
Переглянути