Сам Альтман повертається до OpenAI: нова рада та зміни

Сам Альтман повертається до OpenAI: нова рада та зміни

Сам Альтман відроджений на дошці OpenAI після завершення розслідування його звільнення

Генеральний директор OpenAI Сам Альтман повернеться до ради директорів компанії після завершення внутрішнього розгляду обставин його контроверсійного звільнення у листопаді 2023 року, повідомила компанія пізно у п`ятницю. Гігант штучного інтелекту також розширив раду трьома новими членами, покращуючи свою корпоративну структуру та політику.

Альтман був раптово усунутий з посади, спровокувавши тиждень драми в технологічній фірмі, яка майже призвела його до приєднання до інвестора OpenAI Майкрософт, перш ніж його повернули на посаду генерального директора, разом з новою початковою радою, до складу якої не входив.

`Ми одноголосно прийшли до висновку, що Сем та [співзасновник] Грег є правильними лідерами для OpenAI`, - сказав голова ради Брет Тейлор у заяві.

Внутрішній перегляд був проведений юридичною фірмою WilmerHale, включаючи інтерв`ю з десятками осіб та оцінку понад 30 000 документів, повідомила OpenAI. Він поскаржився на `розрив довіри` між колишньою радою та Альтманом. Хоча рада діяла у межах її волі, звіт дійшов висновку, що поведінка Альтмана `не вимагала його видалення`.

`Колишня рада вірила в той момент, що її дії пом`якшать внутрішні менеджерські виклики і не передбачала, що її дії підриватимуть компанію`, - написав WilmerHale. `Рішення колишньої ради не виникло через стурбованість щодо безпеки чи надійності продукту, темпу розробки, фінансів OpenAI або її заяв до інвесторів, клієнтів чи бізнес-партнерів`.

Ходили чутки, що Альтмана було усунуто через те, що дослідники штучного інтелекту компанії зробили потенційно небезпечне відкриття.

Тим часом, OpenAI оголосила про обрання трьох нових членів ради: Сью Десмонд-Хеллман, колишнього генерального директора Фонду Білла та Мелінди Гейтс; Ніколь Селігман, колишнього виконавчого віце-президента та генерального юриста Sony; та Фіджі Сімо, генерального директора та голови Instacart. Вони приєднуються до поточних членів ради Адама Д`Анджело, Ларрі Саммерса та Брета Тейлора, а також Альтмана.

Рада також внесла зміни в корпоративну структуру OpenAI, включаючи нові корпоративні принципи управління, посилену політику конфлікту інтересів, телефонну лінію для співробітників та підрядників, а також додаткові комітети ради, що фокусуються на місії та стратегії.

Повернення Альтмана до ради та розширення її складу відбуваються в контексті зростаючих стурбовань щодо швидкого розвитку та потенційних ризиків штучного інтелекту. Як одна з провідних організацій з дослідження штучного інтелекту, OpenAI стикається зі збільшеною увагою до її управління, прозорості та відповідності заявленій місії.

`Ми розуміємо важливість нашої ролі в управлінні трансформаційними технологіями для глобального добра`, - сказав Тейлор.

Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget стал официальным криптопартнером ЛАЛИГИ, предоставляя решения Web3. Партнерство с ведущими футболистами. Bitget растет и расширяет сотрудничество в спорте, привлекая миллионы пользователей. 🔥🤝🌍🏆
Просмотреть
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп, сын экс-президента, торгует мем-койнами и, по мнению активиста, путешествует во времени. Это ставит его в центр криптовалютного движения MAGA. 🚀🔮
Просмотреть
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
📈 Артур Хейес сомневается в повышении ставки ФРС на 50 базисных пунктов, считая это ошибкой из-за сильной американской экономики и массовых правительственных расходов. Он предвидит увеличение инфляции и колебания на рынках, ссылка на интервью доступна.
Просмотреть
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Образование через рабочую силу - ключ к успеху в Web3. Рост спроса на навыки блокчейна требует подготовки персонала к новым реалиям. Компании должны инвестировать в обучение сотрудников, чтобы следовать за временем. 🚀🔗📚🏢 #Web3 #образование
Просмотреть