Неймовірне зростання прибутків Marathon Digital - огляд 2023

Неймовірне зростання прибутків Marathon Digital - огляд 2023

Marathon Digital звітує про збільшення доходів на 452%

Американський Bitcoin майнінговий гігант Marathon Digital опублікував щоквартальний звіт про прибуток і перевершив прогнози аналітиків на значну суму.

Парадоксально, ціна акцій Marathon трохи впала невдовзі після оголошення. Проте ймовірно, це тимчасове явище. Вражаючі фінансові результати

Незважаючи на те, що у Marathon Digital не було серйозних проблем минулого року, криптовзимок відчутно скоротив його плани, так як і SEC, яка спрямовувала свою увагу на компанію серед без ліченних інших.

Проте Marathon Digital відновився. Раніше цього року було заявлено, що обсяг видобутку Bitcoin у потрійному розмірі зріс порівняно з 2022 роком. З тих пір результати компанії стали ще кращі.

Marathon Digital зараз гордо повідомляє про загальний EBITDA на 2023 рік в розмірі $419,9 мільйона. Для порівняння, у 2022 році компанія мала втрати у розмірі $543,4 мільйона. Крім того, борг скорочений на 56%, і майнер також може похвалитися чистими доходами в розмірі $261,2 мільйона.

З технічної точки зору Marathon Digital збільший свій обсяг видобутку Bitcoin на 210% і досягнув енергійної хешшвидкості 24,7 ЕГ/с, на 253% більше ніж у 2024 році.

«2023 рік став рекордним для Marathon, під час якого ми досягли наших основних цілей енергізації нашого флоту раніше придбаних майнінгових ферм і оптимізації нашої продуктивності», - сказав генеральний директор та голова Marathon Фред Тіль.

В справді, збільшення виробничого потенціалу Marathon Digital було частково спричинене поліпшенням ефективності його майнінгового флоту на 21%, яка зросла з 30,9 J/TH (джоулів на террахеш) до 24,5. Після врахування всіх технічних показників, майнінговий флот компанії виробив всього 12,852 Bitcoin. Плани на майбутнє

Незважаючи на вражаючі результати за минулий рік - особливо в останньому кварталі - генеральний директор Фред Тіль стверджує, що це тільки початок успішного періоду.

«У 2024 році плануємо збільшити нашу хешшвидкість до приблизно 35-37 екзагешів. До кінця 2025 року ми плануємо бути на рівні 50 екзагеш, що приблизно вдвічі перевищує нашу поточну потужність. [...] З урахуванням нашого руху, нашого міцного балансу та відмінностей, які ми будуємо за допомогою нашого стеку технологій, ми впевнені, що найцікавіші часи для нашої організації ще впереді», - сказав Тіль.

У 2023 році Marathon Digital також уклав угоду про придбання ще двох центрів обробки даних. Після інтеграції в свій флот компанія буде активно здійснювати майнінг із потужністю 900 мегаватт, більше 45% майнерів буде на її власності.

Снижение хэшрейта биткойна на 9,95%
Снижение хэшрейта биткойна на 9,95%
Вычислительная мощность биткойна снизилась на 9,95% после рекордного хэшрейта. Майнеры сталкиваются с экономическими препятствиями из-за низких комиссий и уменьшения вознаграждений. Уровень хэшрейта снизился на 69 EH/s, вызывая нарастающие вызовы для майнеров. 😕 #биткойн #хэшрейт
Просмотреть
Статья: Влияние Bitmain на майнинговые пулы биткоина
Статья: Влияние Bitmain на майнинговые пулы биткоина
Обзор: Bitmain влияет на майнинговые пулы биткоина, анализ показал сходство работ на 37% хэшрейта. Poolin, BTC.com схожи с AntPool на 99% и 98%. Исследования 0xB10C обращают внимание на роль Bitmain, но не обязательное контролирует их работу. ⛏️🔍
Просмотреть
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой: JPMorgan
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой: JPMorgan
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой, JPMorgan предупредил о возможном замедлении роста хэшрейта. Доля майнеров из США на бирже достигла рекордного уровня. Hut 8 увеличил рыночную капитализацию, CleanSpark снизилась. Jefferies предупреждает о сложном месяце для майнеров. 😕📉 #криптовалюта #Bitcoin #майнинг
Просмотреть
Майнеры уходят от Биткоина в пользу искусственного интеллекта
Майнеры уходят от Биткоина в пользу искусственного интеллекта
Майнеры отказываются от Биткоина ради ИИ из-за роста затрат. Цены на Биткоин растут, но майнинг становится всё сложнее. Банкротства, снижение дохода - вызовы для отрасли. Некоторые компании переключаются на ИИ и HPC. 📉⛏️🔝
Просмотреть