Неймовірне зростання прибутків Marathon Digital - огляд 2023

Неймовірне зростання прибутків Marathon Digital - огляд 2023

Marathon Digital звітує про збільшення доходів на 452%

Американський Bitcoin майнінговий гігант Marathon Digital опублікував щоквартальний звіт про прибуток і перевершив прогнози аналітиків на значну суму.

Парадоксально, ціна акцій Marathon трохи впала невдовзі після оголошення. Проте ймовірно, це тимчасове явище. Вражаючі фінансові результати

Незважаючи на те, що у Marathon Digital не було серйозних проблем минулого року, криптовзимок відчутно скоротив його плани, так як і SEC, яка спрямовувала свою увагу на компанію серед без ліченних інших.

Проте Marathon Digital відновився. Раніше цього року було заявлено, що обсяг видобутку Bitcoin у потрійному розмірі зріс порівняно з 2022 роком. З тих пір результати компанії стали ще кращі.

Marathon Digital зараз гордо повідомляє про загальний EBITDA на 2023 рік в розмірі $419,9 мільйона. Для порівняння, у 2022 році компанія мала втрати у розмірі $543,4 мільйона. Крім того, борг скорочений на 56%, і майнер також може похвалитися чистими доходами в розмірі $261,2 мільйона.

З технічної точки зору Marathon Digital збільший свій обсяг видобутку Bitcoin на 210% і досягнув енергійної хешшвидкості 24,7 ЕГ/с, на 253% більше ніж у 2024 році.

«2023 рік став рекордним для Marathon, під час якого ми досягли наших основних цілей енергізації нашого флоту раніше придбаних майнінгових ферм і оптимізації нашої продуктивності», - сказав генеральний директор та голова Marathon Фред Тіль.

В справді, збільшення виробничого потенціалу Marathon Digital було частково спричинене поліпшенням ефективності його майнінгового флоту на 21%, яка зросла з 30,9 J/TH (джоулів на террахеш) до 24,5. Після врахування всіх технічних показників, майнінговий флот компанії виробив всього 12,852 Bitcoin. Плани на майбутнє

Незважаючи на вражаючі результати за минулий рік - особливо в останньому кварталі - генеральний директор Фред Тіль стверджує, що це тільки початок успішного періоду.

«У 2024 році плануємо збільшити нашу хешшвидкість до приблизно 35-37 екзагешів. До кінця 2025 року ми плануємо бути на рівні 50 екзагеш, що приблизно вдвічі перевищує нашу поточну потужність. [...] З урахуванням нашого руху, нашого міцного балансу та відмінностей, які ми будуємо за допомогою нашого стеку технологій, ми впевнені, що найцікавіші часи для нашої організації ще впереді», - сказав Тіль.

У 2023 році Marathon Digital також уклав угоду про придбання ще двох центрів обробки даних. Після інтеграції в свій флот компанія буде активно здійснювати майнінг із потужністю 900 мегаватт, більше 45% майнерів буде на її власності.

Падіння обчислювальної потужності Bitcoin: причини та наслідки
Падіння обчислювальної потужності Bitcoin: причини та наслідки
📉 Хешрейт Bitcoin впав на 9,95% після рекордного показника. Гірники стикаються з економічними труднощами через зниження доходів та низькі комісії. Важливо відстежувати подальший розвиток ситуації. 🧐🔻
Переглянути
Титул: Вплив Bitmain на пули майнінгу Bitcoin
Титул: Вплив Bitmain на пули майнінгу Bitcoin
Крипто журналісти виявили, що Bitmain впливає на проксі-сервери майнінгу біткойн. Дослідження показують велику збіжність дій деяких пулів з шаблонами Bitmain. Це викликало обговорення про вплив компанії на мережу. 🧐🔍
Переглянути
Проблеми з прибутковістю добування Bitcoin: аналіз JPMorgan
Проблеми з прибутковістю добування Bitcoin: аналіз JPMorgan
Прибутковість видобутку Bitcoin залишається низькою, хешрейт зростає, ціни падають - JPMorgan ⬇️💰 #Bitcoin #JPMorgan
Переглянути
Відмова від майнінгу Bitcoin на користь штучного інтелекту
Відмова від майнінгу Bitcoin на користь штучного інтелекту
Bitcoin майнери переходять до ШІ через дорогу електрику. Дохід впав, компанії банкрутують. Залишаються надії на нові технології та стабільність Bitcoin. Грають в довгу гру з штучним інтелектом. 🪙🔋
Переглянути