Шахрайські схеми з підробленими додатками цифрового юаня

Шахрайські схеми з підробленими додатками цифрового юаня

Китайська Міністерство промисловості та інформаційних технологій (MIIT) видало попередження про нові шахрайські схеми, пов`язані із підробленими додатками для цифрового юаня.

Згідно з останнім дописом у соціальних мережах MIIT, ці фальшиві додатки створені так, щоб схожі на офіційну платформу цифрового юаня та обманювати користувачів, пропонуючи різні `промоакції`.

Підроблений додаток під назвою `Версія тесту цифрового юаня` має логотип, схожий на офіційний додаток, та трохи відмінний інтерфейс користувача. Однак робиться розрізнення між підробленим і оригінальним шляхом перевірки назви пакету, версії або алгоритму хешування MD5.

Наприклад, назва пакету офіційного додатку - cn.gov.pbc.dcep, у той час як `Тестова версія` виключає державні елементи та представлена як com.ecny.ecny2.

З логотипами, інтерфейсом та слоганами, подібними до оригіналу, фальшиві додатки часто нагадують схеми `піраміди` та обіцяють `дивіденди` користувачам, які популярно діляться програмним забезпеченням.

Після того, як користувачі піддаються завантаженню підроблених додатків, їм буде потрібно заповнити детальну особисту інформацію для `перевірки вибору`, створюючи фальшивий відчуття законності.

Додатки можуть навіть запитувати, чи користувачі раніше брали участь в подібних програмах та отримували кошти у цифровому юані, намагаючись нібито сповільнити очікування, щоб підставити пастку.

У кінцевому підсумку фальшиві додатки мають сторінки обслуговування клієнтів для користувачів, але вони можуть не знайти депозитів у своїх гаманцях або не вдалося вивести `кошти`, відправлені шахраями.

Для вирішення `технічного питання` користувачам слід завантажити месенджери, відмінні від зазвичай використовуваних, і потрапити в болото. `Служба підтримки` в кінці кінців буде просити гроші замість видачі `допомоги`.

Збільшення злочинів, пов`язаних із цифровим юанем

Хоча користувачі можуть уникнути такі шахрайські схеми, завантажуючи додатки тільки з перевірених платформ, злочинна діяльність все одно зростає зі зростанням популярності центральної банківської цифрової валюти (CBDC) Китаю.

У січні Янгпу Міський Народний Суд Шанхая виніс вирок по першому випадку виведення грошей через відмивання грошей з використанням цифрового юаня та криптовалюти. Тим часом Китай намагається розгорнути більше реальних застосувань е-ЦНЮ.

Два задержано по делу о краже криптовалюты на $243 млн
Два задержано по делу о краже криптовалюты на $243 млн
Криптовалютная кража на $243 млн. В результате расследования задержаны два человека. Более $9 млн были заморожены. Киберпреступники использовали украденные средства на покупку роскошных товаров. ФБР произвела облаву в Майами. Нет комментариев от полиции. 🕵️‍♂️🔒🛡️🚓
Просмотреть
Протокол Ethena Labs приостановил деятельность после взлома учетной записи - важное уведомление
Протокол Ethena Labs приостановил деятельность после взлома учетной записи - важное уведомление
Ethena Labs приостановила деятельность из-за взлома сайта. Пользователям рекомендуют не взаимодействовать с поддельными сайтами. ⚠️⛔
Просмотреть
Мошенники на крипторынке: фальшивые проекты и убытки.
Мошенники на крипторынке: фальшивые проекты и убытки.
Обзор: Фальшивые проекты используют имя Трампа для мошенничества. Мошенники заработали миллионы на фальшивых токенах WLFI. Даже официальный запуск еще не состоялся, но уже тысячи потеряли деньги. 😡🚨
Просмотреть
Пять ключевых признаков криптовалютной схемы Понзи
Пять ключевых признаков криптовалютной схемы Понзи
Обзор: Схемы Понзи в криптовалюте - ждут убытки. Избегай фейковых сайтов и продавцов. Доходы не гарантированы, будь внимателен! 🚫💰
Просмотреть