Захист високих комісій Grayscale: зміни в інвестиційних напрямках

Захист високих комісій Grayscale: зміни в інвестиційних напрямках

Напрямки інвестицій, Grayscale захищають свої вищі комісії, хоча відтік коштів триває

У той час як американські біткойн-біржові фонди продовжують збільшувати чисті вторгнення кілька тижнів після їх введення, деякі компанії з більш високими витратами помітили зниження обсягів управління активами.

У той час як деякі випускники криптовалютних фондів знизили комісії для європейських продуктів у відповідь на нові вибухи американських біткойн-ETF, інші в Канаді та США наразі залишаються на місці.

Керівники Purpose Investments, ProShares та Grayscale Investments, наприклад, в останні тижні подвоїли зусилля на вартість своїх фондів, незважаючи на кровопролиття активів фондів.

Емісари американських біткойн-біржових фондів намагалися витеснити конкурентів, пропонуючи продукти за низькою ціною. За винятком Послуг Інвестицій Grayscale (GBTC), який має комісію управління 1,5%, у американських біткойн-фондів комісії коливаються від 0,19% до 0,30%.

Чисті вторгнення в американські біткойн-біржові фонди досягли тижневого максимуму в $1,2 мільярда на минулому тижні, за даними дослідження BitMEX, тоді як відтік коштів з GBTC продовжував сповільнюватися.

Канадська компанія Purpose Investments, однак, втратила $168 мільйонів в цьому році до сьогодні, 9 лютого, показують дані CoinShares.

Гроші витікають з GBTC щодня з моменту переходу фонду до ETF 11 січня, з витратами, відтоді налагодженими, практично в обсягах майже 6,5 мільярдів доларів. Grayscale, Purpose не здають позиції

Дейв Лаваль, голова глобальних ETF Grayscale, сказав під час вівторкової панелі на конференції Exchange ETF в Флориді, що компанія «дуже впевнена в тому, де знаходиться» на свою щорічну комісію у розмірі 1,5%.

GBTC був запущений в 2013 році і зріс до $28 мільярдів активів перед конвертацією до ETF. Зараз в ньому приблизно $23 мільярди активів - приблизно в п`ять разів більше, ніж у другому за розміром біржовому фонді біткойну BlackRock`s iShares Bitcoin Trust (IBIT).

«Комісія - один аспект рішення, яке клієнти можуть прийняти, і якщо комісія для них найважливіша, то це їх вибір», - додав Лаваль під час обговорення. «Але є інші питання щодо неявних витрат, ліквідності та історії і обсягу фонду, які також дуже важливі для інвесторів ETF».

Компанія Purpose Investments запустила перший у світі ETF, підтриманий фізично врегульованими біткойнами, у лютому 2021 року на Торонтській фондовій біржі. ETF Purpose Bitcoin (BTCC) піднявся в активи понад $740 мільйонів через місяць після введення на ринок і закрив 2023 року з понад $1,5 мільярда активів.

BTCC назбирав $480 мільйонів в 2023 році, за даними звіту, опублікованого минулого тижня Trackinsight, перш ніж побачити витікання в 2024 році.

Влад Тасевський, головний оперативний директор і керівник продукції Purpose Investments, сказав, що останні витрати BTCC не обов`язково підуть в американські біткойн-біржові фонди.

Він захистив показник витрат управління продуктом 1,5%, зазначаючи, що наразі компанія не має планів знижувати ціну.

«Ми постійно переглядаємо це», - сказав Тасевський Blockworks. «Нам потрібно побачити, як розвиватимуться речі, але я вважаю, що ми пропонуємо сильну вартість та міцний досвід роботи».

Бурема відзначив двоєкустодійну модель фонду Purpose - BTC утримується Gemini Trust Company і Coinbase - як відмінник від більшості американських фондів. Він також похвалив історію BTCC, «підтримуючи високу базу обсягів» та той факт, що ETF пропонується в одиницях, котированих як за USD, так і за CAD.

«Комісія - лише один фактор, і зараз на цьому етапі цього класу активів вона, безумовно, не є найважливішим фактором», - сказав Тасевський.

Суміт Рой сказав, що хоча він не вважає запуск американських біткойн-біржових фондів застарілими канадські продукти, вони можуть стикнутися з тиском на остаточне зниження комісій.

«Ці ETF все ще можуть бути привабливими для канадських інвесторів, яким легше купувати ETF в Канаді порівняно з тими, що зареєстровані в США», - сказав Рой. «Крім того, Purpose також пропонує версію свого фонду біткойна, захищену від валютних коливань, що захищає канадських інвесторів від коливань курсу CAD».

ETF 3iQ CoinShares Bitcoin (BTCQ), що з`явився на ринку у квітні 2021 року, переглядає свою поточну структуру комісій, пояснив голова дослідження 3iQ Марк Коннорс Blockworks.

«Ця робота включає в себе регулярні поліпшення в наших процесах торгівлі та операцій для зменшення інших витрат для інвесторів, таких як похибка відстеження», - заявив Коннорс в електронному листі. «Ці та інші фактори, такі як регулярний контакт з нашим регулятором та нашим унікальним підходом `double-check-and-file` в нашій моделі кастодіанта/підкладного кастодіанта, сприяють захисту клієнтів від зменшення інших витрат та ризиків».

Ще один фонд, який постраждав, з точки зору відтоків, від американських біткойн-біржових фондів є ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO). У продукту витрата складає 0,95%.

Перший американський ETF, що утримує біткойн-ф’ючерсні контракти, BITO втратив $376 мільйонів з тих пір, як біткойн-фонди були запущені 11 січня, за даними ETF.com. У 2023 році він користувався чистими вторгненнями у розмірі $506 мільйонів.

Симеон Хайман, глобальний інвестиційний стратег ProShares, сказав у інтерв`ю Bloomberg TV минулого місяця, що ринок біткойн-ф’ючерсів є `стабільним, ліквідним і регульованим`, але додав `існують багато речей, яких ми не знаємо про ринок місця».

Hyman вважає, що BITO також має певні переваги як фонд, зареєстрований за Законом про інвестиційні компанії 1940 року, в порівнянні з американськими біткойн-біржовими фондами, які зареєстровані на підставі Закону про цінні папери 1933 року.

Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Криптовалютні акції стрімко зросли після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи. Це додало імпульсу для ринку. Інтерес до біткоіна може відродитися. Акції криптокомпаній зросли. Вибори вплинули на динаміку ринку, але криптовалюти все одно залишаються актуальними. 📈🪙📉
Переглянути
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
ФРС знизила відсоткову ставку на 50 пунктів. Пауелл підкреслив стійкий економічний зріст та інфляцію. Домогосподарства отримають полегшення завдяки зниженню витрат на кредитування. Ринок очікує нормалізації інфляції. Найбільш очікувана зустріч року. 🔻📈
Переглянути
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Фінансові установи очікують зниження ставки від Федерального резерву. Ebury - 25 базисних пунктів, TD Securities - важливість графіку Джерома Пауелла, BofA очікує лагідний підхід. Ринок вважає ймовірність зниження від 25 до 50 базисних пунктів. 📉🏦
Переглянути
Прогноз процентних ставок Федерального резерву: розділення думок.
Прогноз процентних ставок Федерального резерву: розділення думок.
Фед розглядає зниження процентної ставки, дискусія колишніх посадовців розбурхала ринок. Очікується зниження на 25 базисних пунктів, але думки поділені. Волатильність на ринку збільшується, S&P 500 росте. Інші аналітики бачать можливість нових рекордів. 📉📈🔥
Переглянути