Проблеми Центральних Цифрових Валют Банків

Проблеми Центральних Цифрових Валют Банків

CBDCs мають серйозну проблему

Від Багамських островів до Нігерії, від Китаю до Ямайки, спільна тема об`єднує країни, що випустили свої власні ЦБЦ: дуже мало людей насправді їх використовують.

По всьому світу, великі економіки поспішають запустити свої власні цифрові валюти центральних банків.

Дані з Атлантичної ради свідчать про те, що зараз експериментують з ЦБЦ у 134 країнах по всьому світу, що представляють 98% глобального ВВП.

З них лише три поки що запустили, тоді як 36 інших наразі перебувають на стадії пілотних програм. [список допустимих тегыв:

    1. ]

      Але незважаючи на розмови про швидкі міжнародні транзакції, зниження комісій для бізнесу та новаторські нові методи платежів, є неприємна правда для багатьох країн, які інвестували небачені мільйони у створення цієї інфраструктури: попит був дуже слабкий.

      Федеральний резервний банк Канзас-Сіті опублікував дивовижний звіт, де оцінив успішність трьох роздрібних ЦБЦ в Карибському басейні з моменту запуску. Він відзначив, що жоден з них не зміг здобути широкого прийняття серед споживачів.

      Він посилається на дані, які показують, що лише 105 000 споживачів і 1 500 торговців прийняли Багамський Сенд-долар до квітня 2023 року — а обсяг цієї ЦБЦ становить лише 0,19% від загальної грошової маси. Не дуже добре.

      DCash, який охоплює Східний карибський валютний союз — а також JAM-DEX Ямайки — пройшли ще гірше, з часткою лише 0,16% і 0,11% відповідно.

      На другому боці світу, в Азії, були подібні початкові труднощі.

      Індія багато рекламувала цифрову рупію — рекламуючи деякі з основних переваг, як офлайн-транзакції в зонах з обмеженим доступом до Інтернету, разом з програмовані платежі.

      Але звіт Reuters недавно показав, що за шість місяців використання цієї ЦБЦ впало круто до десятої частини рівнів, побачених у грудні 2023 року. Гострий спад настає після того, як були припинені стимули, запропоновані раннім прихильникам.

      У Китаї з`явилось особливо неловке повідомлення, коли стало відомо, що державні службовці, які отримували свою зарплату в цифрових юанях, відразу ж їх обмінювали на готівку.

      Тим часом, Міжнародний валютний фонд зазначив, що прийняття еНаїри Нігерії було `розчаровуюче низьким` за 12 місяців після запуску, з тим що 98,5% гаманців залишилися невикористаними, що означає, що необхідно `спільні зусилля по політиці` для збільшення зацікавленості.

      Є безліч факторів, які пояснюють, чому центральні цифрові валюти банків мають проблеми з прийняттям.

      По-перше, часто може бути відсутність усвідомлення того, що це таке — і технічний розрив стикається зі старшими споживачами, які більш звикли до фізичних грошей.

      І навіть серед тих, хто знає, що таке ЦБЦ, перешкоди у прийнятті залишаються. Однією з поширених критик стосується того, як приватними є ці транзакції, і чи можуть такі цифрові активи запропонувати таку ж кількість анонімності, як готівка. Інші проблемні питання включають обмеження на кількість ЦБЦ, яку може тримати один споживач, в той час як відсутність виплат відсрочки також може відштовхнути.

      Також можна сказати, що комерційні банки не дуже в захваті від росту центральних цифрових валютних банків, через страхи, що вони можуть підірвати їх бізнес-моделі.

      Для того, щоб ЦБЦ мали шанси здобути популярність, вони повинні пропонувати чіткі та переконливі переваги — включаючи переваги, яких існуючі методи оплати не можуть зрівнятися. Оскільки країни, подібні до Китаю, мають в собі великі супер-додатки, які об`єднують у собі все від обміну повідомленнями до закупівлі продуктів у магазинах в одному місці, це легше сказати, ніж зробити.

      Деякі країни зараз ставляться строго і планують ввести регуляції, які ефективно зобов`язують використовувати ЦБЦ. Наприклад, Багами працює над новими правилами, які змусять центральні банки пропонувати доступ до Сенд-долара, в тому, що було порівняно з `методом морковки і палички`. Успіх тут може вплинути на те, що роблять інші економіки у майбутньому.

      Ви не будете здивовані почути, що крипто-ентузіасти терся в руках в радості, коли чують про опір, який зазнали ЦБЦ до цього часу, разом з відсутністю імпульсу у прийнятті.

      І з великими економіками, такими як Велика Британія, США та ЄС, які ще мають величезну кількість років до запуску своїх центральних цифрових валютних банків — з жодними гарантіями, що одна коли-небудь з`явиться, — є реальна можливість, що деякі області взагалі відмовляться від цієї політики.

Аваланче (AVAX) може зрости на 50% - аналіз ринку
Аваланче (AVAX) може зрости на 50% - аналіз ринку
AVAX може зрости на 50% при прориві рівня $28 - аналітики. Прогнозують агресивне зростання ціни токена до 50% при прориві ключової зони опори. Технічний аналіз показує позитивну динаміку та можливість подальших приростів. Стрибок на $41.30 відображатиме 50% зростання.📈🔮
Переглянути
Темна сторона CZ: аналіз його ролі в криптовалютній індустрії
Темна сторона CZ: аналіз його ролі в криптовалютній індустрії
Огляд: Чанпен Жао у центрі суперечок. Кі Йонг Ю підтримує ЧС, наголошує його важливість для розвитку криптоіндустрії. Критика у напрямку ЧС за етичні проблеми, але підтримка захищає його. Binance не використовував кошти клієнтів. Відносини ЧС з критикою та подяками за розвиток криптоіндустрії. 👍🚀
Переглянути
Ціна росте на 20%: Аналіз ринку AKT
Ціна росте на 20%: Аналіз ринку AKT
🚀 AKT ціна зросла на 20% цього тижня. Аналіз та технічні показники вказують на потенційний реверс тренду. Індикатори підтверджують булішу перспективу. Позитивна ставка фондування та зростання відкритих інтересів також підтримують зростання ціни. #крипто #AKT 📈
Переглянути
Радісна новина для інвесторів Solana: смертельний крест уникнуто
Радісна новина для інвесторів Solana: смертельний крест уникнуто
Солана уникнула смертельного креста, ціна може відновити ріст до $160 з опорами на $145 та $180. Інвестори мають надію на підйом 😊📈.
Переглянути