Американські санкції підірвуть роль долара, сприятимуть прийняттю цифрового рубля

Американські санкції підірвуть роль долара, сприятимуть прийняттю цифрового рубля

Ведучий російський економіст заявив, що американські санкції нарешті підірвуть роль долара США в глобальній економіці і сприятимуть міжнародному прийняттю цифрового рубля.

За словами економіста, дії Вашингтона `проти Росії` у відповідь на війну в Україні `підривають глобальну довіру до американської валюти`.

На його думку, російські торговельні партнери можуть звернутися до ЦБЦР в якості альтернативи долару.

Економіст сказав, що такий сценарій ймовірно прискориться, якщо Сполучені Штати `наприклад` передадуть заморожені російські активи Україні. Разуваєв сказав: 

`На жаль, Російська Федерація не є такою великою частиною світової економіки. Але, як ми бачимо, Китай відмиває американські облігації і розраховується за нафту з Саудівською Аравією в юанях. Через кілька років Туреччина та Азербайджан можуть почати торгувати за допомогою цифрового рубля.`

Разуваєв висловив думку, що тепер `важливіше за будь-коли` для Москви `зафіксувати зовнішньоторговельні` зв`язки.

І хоча він заявив, що більшість торгівлі Росії з Китаєм та країнами Близького Сходу має відбуватися в юанях та дирхамах Еміратів, російському ЦБЦР також відіграє важливу роль.

Економіст сказав, що обмін `в СНД` скоро буде здійснюватися `за допомогою цифрового рубля`.

СНД, або Співдружність Незалежних Держав, є групою колишніх радянських країн, які залишаються в основному зв`язаними з Москвою.

Ключові члени, такі як Білорусь та Казахстан, активізували свої проекти ЦБЦР в середині 2023 року.

Ці країни рухаються саме тоді, коли Російський центральний банк почав свій власний пілотний проєкт.

Найвищі законодавці Росії також говорили про можливу інтеграцію цифрового юаня і цифрового рубля.

Проте Пекін залишається обережним в цій справі, надаючи перевагу пілотним проектам своєї першої міжнародної кордонної е-юані в Гонконзі.

Разуваєв стверджував, що долар, ймовірно, залишиться світовою резервною валютою. Але він додав: 

`Дії Америки підривають авторитет долара. Найважливішими ударми по долару були самозадані. І якщо це дійсно так, це відбиватиметься на цінах на золото, які можуть різко зрости`.

Економіст висміяв Вашингтон, стверджуючи, що заморожування активів Російського центрального банку виявилися контрапродуктивними. Він сказав: 

`Сполучені Штати, на мою думку, розраховували на зруйнування російської економіки протягом трьох-чотирьох місяців. Вони спочатку хотіли повернути активи. А зараз Білий дім не знає, що робити. Американці самі підкинули бомбу під долар`.

Сполучені Штати та союзні країни заблокували близько 300 мільярдів доларів вартісних державних активів Росії в Західних країнах відразу після початку війни в 2022 році.

Деякі законодавці закликали ЄС та інших передати ці активи Україні, але інші стверджували, що для такого переходу немає юридичного механізму.

У 2021 році політики, включаючи міністра закордонних справ Сергія Лаврова, почали стверджувати, що цифровий рубль допоможе Москві очистити свою економіку від долару.

Близько 600 російських громадян, включаючи політиків і працівників банків, наразі беруть участь у пілотному проєкті російського ЦБЦР. Пілотний проєкт має розширитися в цьому році.

Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Криптовалютні акції стрімко зросли після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи. Це додало імпульсу для ринку. Інтерес до біткоіна може відродитися. Акції криптокомпаній зросли. Вибори вплинули на динаміку ринку, але криптовалюти все одно залишаються актуальними. 📈🪙📉
Переглянути
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
ФРС знизила відсоткову ставку на 50 пунктів. Пауелл підкреслив стійкий економічний зріст та інфляцію. Домогосподарства отримають полегшення завдяки зниженню витрат на кредитування. Ринок очікує нормалізації інфляції. Найбільш очікувана зустріч року. 🔻📈
Переглянути
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Фінансові установи очікують зниження ставки від Федерального резерву. Ebury - 25 базисних пунктів, TD Securities - важливість графіку Джерома Пауелла, BofA очікує лагідний підхід. Ринок вважає ймовірність зниження від 25 до 50 базисних пунктів. 📉🏦
Переглянути
Прогноз процентних ставок Федерального резерву: розділення думок.
Прогноз процентних ставок Федерального резерву: розділення думок.
Фед розглядає зниження процентної ставки, дискусія колишніх посадовців розбурхала ринок. Очікується зниження на 25 базисних пунктів, але думки поділені. Волатильність на ринку збільшується, S&P 500 росте. Інші аналітики бачать можливість нових рекордів. 📉📈🔥
Переглянути