Американські санкції підірвуть роль долара, сприятимуть прийняттю цифрового рубля

Американські санкції підірвуть роль долара, сприятимуть прийняттю цифрового рубля

Ведучий російський економіст заявив, що американські санкції нарешті підірвуть роль долара США в глобальній економіці і сприятимуть міжнародному прийняттю цифрового рубля.

За словами економіста, дії Вашингтона `проти Росії` у відповідь на війну в Україні `підривають глобальну довіру до американської валюти`.

На його думку, російські торговельні партнери можуть звернутися до ЦБЦР в якості альтернативи долару.

Економіст сказав, що такий сценарій ймовірно прискориться, якщо Сполучені Штати `наприклад` передадуть заморожені російські активи Україні. Разуваєв сказав: 

`На жаль, Російська Федерація не є такою великою частиною світової економіки. Але, як ми бачимо, Китай відмиває американські облігації і розраховується за нафту з Саудівською Аравією в юанях. Через кілька років Туреччина та Азербайджан можуть почати торгувати за допомогою цифрового рубля.`

Разуваєв висловив думку, що тепер `важливіше за будь-коли` для Москви `зафіксувати зовнішньоторговельні` зв`язки.

І хоча він заявив, що більшість торгівлі Росії з Китаєм та країнами Близького Сходу має відбуватися в юанях та дирхамах Еміратів, російському ЦБЦР також відіграє важливу роль.

Економіст сказав, що обмін `в СНД` скоро буде здійснюватися `за допомогою цифрового рубля`.

СНД, або Співдружність Незалежних Держав, є групою колишніх радянських країн, які залишаються в основному зв`язаними з Москвою.

Ключові члени, такі як Білорусь та Казахстан, активізували свої проекти ЦБЦР в середині 2023 року.

Ці країни рухаються саме тоді, коли Російський центральний банк почав свій власний пілотний проєкт.

Найвищі законодавці Росії також говорили про можливу інтеграцію цифрового юаня і цифрового рубля.

Проте Пекін залишається обережним в цій справі, надаючи перевагу пілотним проектам своєї першої міжнародної кордонної е-юані в Гонконзі.

Разуваєв стверджував, що долар, ймовірно, залишиться світовою резервною валютою. Але він додав: 

`Дії Америки підривають авторитет долара. Найважливішими ударми по долару були самозадані. І якщо це дійсно так, це відбиватиметься на цінах на золото, які можуть різко зрости`.

Економіст висміяв Вашингтон, стверджуючи, що заморожування активів Російського центрального банку виявилися контрапродуктивними. Він сказав: 

`Сполучені Штати, на мою думку, розраховували на зруйнування російської економіки протягом трьох-чотирьох місяців. Вони спочатку хотіли повернути активи. А зараз Білий дім не знає, що робити. Американці самі підкинули бомбу під долар`.

Сполучені Штати та союзні країни заблокували близько 300 мільярдів доларів вартісних державних активів Росії в Західних країнах відразу після початку війни в 2022 році.

Деякі законодавці закликали ЄС та інших передати ці активи Україні, але інші стверджували, що для такого переходу немає юридичного механізму.

У 2021 році політики, включаючи міністра закордонних справ Сергія Лаврова, почали стверджувати, що цифровий рубль допоможе Москві очистити свою економіку від долару.

Близько 600 російських громадян, включаючи політиків і працівників банків, наразі беруть участь у пілотному проєкті російського ЦБЦР. Пілотний проєкт має розширитися в цьому році.

Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Акции криптовалют на NYSE выросли после снижения ставок ФРС. Биткоин вырос на 4%, выгоды от низких процентных ставок. Riot Platforms и другие выросли на 5-6%. Ожидания положительной отраслевой динамики. 📈🪙
Просмотреть
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Обзор: ФРС снизила процентные ставки на 50 базисных пунктов, Пауэлл говорит о крепкой экономике и стратегии поддержания сильного роста. Действия направлены на смягчение последствий пандемии и поддержку домашних хозяйств и предприятий. 📉🌐🏦
Просмотреть
Прогнозы BofA, Ebury и TD Securities по процентным ставкам ФРС
Прогнозы BofA, Ebury и TD Securities по процентным ставкам ФРС
Обзор: Ebury предполагает снижение ставок на 25 базисных пунктов. TD Securities ждет точечную диаграмму Фед. BofA ожидает осторожность и предпочтение постепенному смягчению. Рынок спекулирует - 55% вероятности снижения на 50 базисных пунктов, 45% - на 25. 📉🏦🔍
Просмотреть
Ожидания по процентным ставкам ФРС: спор между экспертами
Ожидания по процентным ставкам ФРС: спор между экспертами
Бывшие чиновники ФРС противоречатся: Местер за снижение на 25 пунктов, а Буллард - на 50. Рынок реагирует волатильно. Рост S&P 500 может продолжиться. 📉📈
Просмотреть