Біржові фонди біткоїну: Нові гравці, старі лідери

Біржові фонди біткоїну: Нові гравці, старі лідери

Перший місяць торгівлі біткоїновими біржовими фондами (ETF) побачив щоденні чисті внески приблизно на $125 мільйонів на день.

Незважаючи на те, що Біткоїновий довірчий фонд Grayscale (GBTC) бачив великі виведення, він продовжує бути головним гравцем серед нових продуктів.

До США ще не входять управляючі багатством та зареєстровані консультанти з інвестування, але це може статися швидше, ніж очікувалося.

Ентузіазм був високим близько місяць тому, коли TradFi нарешті отримав регуляторне дозвіл на запуск абсолютно нового інвестиційного продукту для криптовалюти.

Процес введення на ринок США біржового фонду біткоїну зайняв понад десять років, але 11 січня 10 таких продуктів нарешті почали торгувати.

З того часу це було непередбачувано.

`Ці ETF великолепно справляються`, - сказав Браїан Д. Еванс, генеральний директор та засновник BDE Ventures. `Зараз ми бачимо великі витоки і ейфорію фазу, яка, безумовно, розпочинається зараз`.

Нові ETF додали в середньому чистого $125 мільйонів вартості біткоїна (BTC) кожен день протягом останніх чотирьох тижнів. Це незважаючи на великі виведення - понад $6 мільярдів в загальному - з довірчого фонду біткоїнов Grayscale (GBTC), у якого вищі комісії, ніж у інших ETF біткоїнов.

За місяць фонди біткоїнів поза GBTC накопичили понад $11 мільярдів вартості біткоїна, причому три ETF - IBIT BlackRock, FBTC Fidelity та ARKB Ark 21 - перевищили позначку в $1 мільярд активів під управлінням. На сьогоднішній день IBIT наближався до $5 мільярдів AUM, а FBTC був трохи менше $4 мільярдів.

Фонд BlackRock навіть увійшов до п`ятірки всіх (включаючи не-криптовалютні) ETF за чистими внесками в 2024 році, викидує його на подібний рівень з провідними гігантами індексування, такими як iShares Core S&P 500 ETF (IVV) та Vanguard S&P 500 ETF (VOO).

Швидке накопичення впливає на ціну біткоїна, який - після короткого `продажу новин` руху вниз у дні після першого дня торгівлі 11 січня - знову піднявся на останній час, виступаючи з багаторічним максимумом понад $50 000 в понеділок.

Що далі з GBTC?

Існувавши як закритий фонд протягом багатьох років до його перетворення на фонд ETF минулого місяця, довірчий фонд Grayscale GBTC побачив значні і стабільні виведення з того часу, як його активи під управлінням були зменшені з приблизно $30 мільярдів до трохи менше $24 мільярдів на сьогоднішній день.

Багато інвесторів, які купили фонд до того, як він був зареєстрований як ETF, зараз здійснюють більш ніж 100% прибутку, продаючи його, вказаний у звіті Falcon X.

Значно, фонд Grayscale встановив управлінську комісію на свій конвертований ETF на рівні 1,50%, більше, ніж на один відсоток точки або 100 базисних пунктів, вище ніж у найбільш дорогого з його дев`яти конкурентів. Крім здійснення прибутку, фонд, безумовно, бачить виїзд грошей, що шукають нижчі витрати.

Матт Шеффілд, старший віце-президент з торгівлі у Falcon X, сказав у звіті: `Я не бачу, що GBTC кудись подівається. Вони відкрили шлях для всіх біржових фондів біткоїна на ринку та здійснили багато роботи тут, і є міцною групою криптоголодаючих у результаті`.

`Ми пишаємося тим, що GBTC проклали шлях для всіх біржових фондів біткоїна та готові до того, що буде продовжений зріст та доросліший біткоїн та міцна екосистема навколо біржових фондів біткоїна`, - повідомив речник Grayscale CoinDesk.

Що далі з біткоїном?

Високий попит, який зробив старт біржевого фонду біткоїна настільки успішним, може викликати певні головні болі в найближчому майбутньому. Останні чисті внески демонструють необхідність купівлі тисяч біткоїнів щодня, в кілька разів більше, ніж 900 свіжих токенів, котрі майниться кожен день, а це число зменшиться до 450, коли відбудеться подія почерпнення біткоїна у квітні.

Додайте до цього той факт, що все ще пройшло всього місяць з моменту старту біржового фонду ETF і багато, якщо не більшість, основних платформ управління багатством ще не пропонують продукти своїм клієнтам. Досягнення до цих пір ETF відбулося `з прив`язаними руками позаду`, як сказав президент ETF Store Нейт Ґерасі, підказуючи, що набагато більший попит прийде, коли розподіл збільшиться.

`Коли компанії почнуть звертати увагу на ім`я, заставляючи стратегів портфеля визначати алокації для різних інвестиційних баз, внески, ймовірно, перевищать будь-який попередній продукт ETF перед ним`, - написав Шеффілд з Falcon X.

Внутрішні спеціалісти ETF добре усвідомлюють, що значна кількість управляючих багатством США та зареєстрованих консультантів по інвестиціях (RIA) ще не прийшли, оскільки ці мережі зв`язані стандартами фідуціаріїв до визначеного періоду довіри.

Цей період спостереження зазвичай означає, що пройде 90 торгових днів від дня запуску новини продукту, такого як біржовий фонд біткоїна, а також різні пороги обсягів і критерії AUM, що становлять приблизно шість місяців затримки.

Однак у цьому випадку очікується, що очікування буде набагато коротшим, згідно з КЕБ Чжуном, генеральним директором CF Benchmarks, спеціалістом з криптовалютних індексів, що співпрацює з кількома біржовими фондами біткоїна, включаючи фонд IBIT BlackRock. (CoinDesk Indices конкурує з CF Benchmarks у галузі криптовалютних індексів.)

Чжун повідомив CoinDesk, що його фірма була звернена кількома великими мережами RIA та компаніями управління багатством, розташованими в пенсійних гарячих точках, таких як Флорида та Каліфорнія, які вже зараз проводять додаткову документацію.

`Ми розмовляємо про платформи, які окремо підраховують активи управління та активи під наглядом на більше, ніж до трильйона доларів`, - сказав він. Готовність до ризику показників. Не всі адвокати, які розпочали тут існування фонди, це роблять зараз, вони знають, що на 90-й день ці продукти перетнуть всі пороги, і є радники, які бажають розподілити`, - сказав він. `Дуже велика водосливна брама, яка раніше була закрита, відкриється, дуже можливо приблизно через два місяці`.

Прогноз цены DOGE на 20 сентября: ожидания и анализ
Прогноз цены DOGE на 20 сентября: ожидания и анализ
DOGE стабилен на $0.1052, возможно падение к $0.1030. Боковая торговля в диапазоне $0.1040-$0.11 ожидается. Неделя может протестировать сопротивление $0.11099. 📈🐕 #DOGE #крипта
Просмотреть
XRP: к новому историческому максимуму?
XRP: к новому историческому максимуму?
XRP может достичь $4,20 в свете узких полос Боллинджера с 2016 года. Трейдеры обращают внимание на потенциальное изменение цены, сжатие полос сигнализирует о повороте. В прошлом такие сжатия предшествовали впечатляющим ростам. Некоторые ожидают новых исторических максимумов. 📈🚀
Просмотреть
Анализ цены Solana: Почему SOL снижается до $200?
Анализ цены Solana: Почему SOL снижается до $200?
📉 Анализ цены Solana: рост до $147, но препятствия на пути к $200. Как повлияет решение ФРС США? 🤔 #Solana #криптовалюта
Просмотреть
Положительное криптонастроение: рост оптимизма в криптосфере
Положительное криптонастроение: рост оптимизма в криптосфере
DeFi Education Fund CLO: Настроение в крипто позитивное. Слушания SEC - ключевой момент для будущего отрасли. Ждем четких регуляторных рамок для развития криптопространства в США. 🚀🔑 #DeFi #SEC #криптовалюты
Просмотреть