Кінець ери приватності: чому криптовалютні біржі видаляють анонімні монети?

Кінець ери приватності: чому криптовалютні біржі видаляють анонімні монети?

Останнім часом головні криптовалютні біржі продовжують видаляти анонімні монети: кінець ери приватності?

Посеред новин про те, що Binance буде видаляти Monero, чи має громада криптовалют очікувати зниження епохи анонімних токенів, або ж з`являться альтернативні рішення?

У світі криптовалют транзакції реєструються в публічному реєстрі, що означає, що за певними зусиллями можна відслідкувати особу. Однак анонімні монети спрямовані на зміну цього.

Анонімні монети - це цифрові валюти, створені для збереження конфіденційності шляхом затемнення руху коштів у межах їх мереж. Найпопулярніші анонімні токени:

  • Monero (XMR): Monero використовує кільцеві підписи для змішування приватних та публічних ключів.
  • Zcash (ZEC): Монета використовує протокол zk-SNARK, що дозволяє користувачам підтверджувати точність інформації без розкриття деталей.
  • Komodo (KMD): Гілка Zcash, яка сприяє публічним та анонімним транзакціям за допомогою доказу нульового знання та відкладеного доказу роботи (dPoW).
  • Dash (DASH): Розділяє монети від кількох відправників на елементи та ретельно їх змішує.
  • Verge (XVG): Використовує програмне забезпечення Tor для приховання місць передачі та IP-адрес користувачів.

Кілька років тому багато інвесторів, трейдерів та користувачів криптовалют мали негативне ставлення до анонімних монет. Незважаючи на це настрій, відданий група прихильників все ще бачить потенціал такої технології. Однак кількість прихильників може не досягти рівня, якими були в минулому. Що не так з анонімними токенами?

Основною метою анонімних криптовалют є захист конфіденційності фінансових транзакцій. Однак їх поширення співпало з помітним зростанням шахрайських атак та фінансових злочинів, в яких використання цих токенів дає можливість затемнити рух злочинних коштів.

У відповідь уряди по всьому світу рухаються в напрямку строгіших регуляцій криптовалют, спрямованих проти так званих конфіденційних монет. Деякі криптоплатформи вибирають припинити підтримку цих анонімних токенів.

Прогноз цены DOGE на 20 сентября: ожидания и анализ
Прогноз цены DOGE на 20 сентября: ожидания и анализ
DOGE стабилен на $0.1052, возможно падение к $0.1030. Боковая торговля в диапазоне $0.1040-$0.11 ожидается. Неделя может протестировать сопротивление $0.11099. 📈🐕 #DOGE #крипта
Просмотреть
XRP: к новому историческому максимуму?
XRP: к новому историческому максимуму?
XRP может достичь $4,20 в свете узких полос Боллинджера с 2016 года. Трейдеры обращают внимание на потенциальное изменение цены, сжатие полос сигнализирует о повороте. В прошлом такие сжатия предшествовали впечатляющим ростам. Некоторые ожидают новых исторических максимумов. 📈🚀
Просмотреть
Анализ цены Solana: Почему SOL снижается до $200?
Анализ цены Solana: Почему SOL снижается до $200?
📉 Анализ цены Solana: рост до $147, но препятствия на пути к $200. Как повлияет решение ФРС США? 🤔 #Solana #криптовалюта
Просмотреть
Положительное криптонастроение: рост оптимизма в криптосфере
Положительное криптонастроение: рост оптимизма в криптосфере
DeFi Education Fund CLO: Настроение в крипто позитивное. Слушания SEC - ключевой момент для будущего отрасли. Ждем четких регуляторных рамок для развития криптопространства в США. 🚀🔑 #DeFi #SEC #криптовалюты
Просмотреть