Золоті ЕТФи та біткойн ЕТФи: порівняння та переваги

Золоті ЕТФи та біткойн ЕТФи: порівняння та переваги

Золоті ЕТФи проти біткойн ЕТФів

Схвалення Біткойн ЕТФів на цьому тижні є знаковим моментом.

Я мушу сказати, що це було досить приємно. Після років пропаганди переваг інвестування невеликої кількості біткойну у ваш портфель, задовільно знати, що кожний фінансовий консультант незабаром буде рекомендувати цю стратегію своїм клієнтам.

Як сказав відомий лідер профспілок:

Спочатку вони про тебе не знають,

Потім над тобою сміються,

Потім тебе атакують,

Потім вони будують пам`ятники тобі.

В похідному притчі про Біткорн я пояснив ефіри Біткойн, але щоб передбачити, що може статися далі, давайте подивимося на ріст подібного продукту: золоті ЕТФи.

Золоті ЕТФи: Вони тримають золото, щоб вам не довелося

Інвестори завжди любили золото. (Також пірати.) Золото зберігає свою вартість, тому що, ви знаєте, його не випускають більше.

Але тримати своє власне золото - це незручно. Вам потрібно знайти достойне місце для його купівлі і безпечне місце для зберігання. Вам потрібно вручну розрахувати його вартість. І, як Кардашян, ви мусите питати про його чистоту.

Ідея про золотий ЕТФ була проривом: замість приховування монет під ліжком, інвестори могли просто купити акції фонду, аналогічно купівлі акцій компанії. Фонд буде тримати золото, тому вам не доведеться цим займатися.

Перший справжній золотий ЕТФ запустився в Австралії в 2003 році, але великим став SPDR Gold Shares, який запустився в США в 2004 році. Попит був небаченим, з 50 мільйонами акцій, що торгуються в перший день. Це спричинило збої на основних торгових платформах, які не втримали обсяг.

Ціна золота підскочила на короткий термін, але нас цікавлять довгострокові результати:

Капіталізація золотих ЕТФів становила 270 мільярдів доларів у 2023 році, і SPDR Gold Shares залишалося найбільшим. Вони змінили гру для золота.

Біткойн ЕТФи: Ми тримаємо монету, то вам не доведеться

Паралелі між біткойном і золотом вражають. Біткойн називають `цифровим золотом` та говорять про те, що його `добувають`. І вони обидва працюють поза банківською системою, що забезпечує додатковий рівень довіри. (Уряди не можуть тиснути більше золота.)

Подібно до золота, купувати і тримати біткойн самостійно є незручним. Приватні ключі, гарячі гаманці, ризик втрати: більшість людей вже мають важкість з впорядкуванням вкладок у своєму браузері. Біткойн - це чорна діра.

Як я вже багато разів казав, єдиний спосіб просування біткойн-інвестицій полягає в тому, щоб зробити їх легшими. Біржі, такі як Coinbase і Binance, були великим кроком вперед, але вони все ще вимагали окремого облікового запису, тому ніщо не було інтегровано - і ви ніколи не знали, коли СЕК подасть на них позов.

Тепер, з біткойн-ЕТФами, це набагато простіше.

Ви просто купуєте акції ЕТФ, подібно до купівлі акцій. Керівник фонду тримає біткойн, тому вам не доведеться цим займатися. Всі ваші фінансові звіти знаходяться в одному місці. Ви можете легко купувати та продавати онлайн, не зустрічаючи сумного продавця біткойнів у темному переході.

Хочеться сказати, що, оскільки золото і біткойн настільки схожі, вони будуть слідувати подібним шляхом прийняття і ціновим траєкторіям. Правда в тому, що ми не знаємо. Біткойн багато разів виходив із рамок очікувань, тому, можливо, він буде себе поводити інакше.

Крім того, у золотих ЕТФів був перевага перед біткойн-ЕТФами: всі вже розуміли цінність золота.

+

Тож продовжуємо навчати.

Багато фінансових консультантів, багато менеджерів портфеля все ще не розуміють біткойн.

Однак тепер у них є новий стимул вивчити: комісії.

Якщо ви - фінансовий консультант BlackRock, який шукає диверсифікації портфеля клієнта, ви, можливо, почнете рекомендувати вкласти, скажімо, до п`яти відсотків в BlackRock біткойн-ЕТФ.

І саме це ми постійно говоримо.

Фактично, менеджери активів вже мчать за найнижчими комісіями, що є хорошою новиною для всіх нас. (` Розпочнуться воєнні комісій, ` проголосила газета Wall Street Journal.)

Тому деякі люди передбачають різкі припливи коштів у біткойн-ЕТФи як від індивідуальних, так і від інституційних інвесторів, що призведе до зростання ціни на BTC до 100 000 доларів, або навіть 150 000 доларів до кінця року.

Я думаю, що це занадто швидко, занадто рано.

Але в наступні кілька років? Дуже можливо.

Якщо ви слідували нашому стабільному підходу до інвестування, купуючи кожного місяця трохи біткойну незалежно від ціни, як частину збалансованого інвестиційного портфелю, вітаємо! Наші останні щоквартальні звіти показують, що ви перевершили надходження звичайних інвесторів.

А якщо ви не слідували нашому підходу, то є хороші новини: почати тепер ніколи не було так просто, оскільки ви можете зробити все з одного облікового запису. Ви можете купувати акції, облігації та біткойн-ЕТФ у будь-якого онлайн-брокера.

Наша мрія стає крок ближче до реальності.

Альткоины: сезон нагрева ФРС. Il Capo оценивает перспективы.
Альткоины: сезон нагрева ФРС. Il Capo оценивает перспективы.
Об альткоинах: Il Capo отмечает, что альткоины показывают бычьи сигналы, но сезон еще не начался. Индекс остальных дал первые указания, еще нужно подтверждение. Возможно начало роста. 📈🔍
Просмотреть
Токены для альтсезона 2024: SUI, FTM, IMX, AERO, SOL, OM, ARV, RUNE, RNDR, CROWN, SUPER
Токены для альтсезона 2024: SUI, FTM, IMX, AERO, SOL, OM, ARV, RUNE, RNDR, CROWN, SUPER
Инвесторы готовятся к альтсезону с SUI, FTM, IMX, AERO, SOL и другими токенами. Нойнер рекомендует следить за Японией. 📈🚀#криптовалюты #альтсезон
Просмотреть
Прогнозные рынки криптовалют на $1,4 млрд в 2024: отчет
Прогнозные рынки криптовалют на $1,4 млрд в 2024: отчет
Прогнозные рынки криптовалют на $1,4 млрд в 2024 году. Polymarket и Azuro развивают сектор, предлагая ставки на события и спорт. Переход на блокчейн повышает прозрачность и интерес. Проблемы с ликвидностью и регулированием. Крипто-рынок ожидает дальнейшего роста. 🙂📈
Просмотреть
Виталик Бутерин и риски плутократии в управлении блокчейном
Виталик Бутерин и риски плутократии в управлении блокчейном
Виталик Бутерин исследует риски плутократии в управлении на основе токенов. Он рассматривает связь между координацией и крипто-экономикой, подчеркивая необходимость гибридных моделей управления. Будущее управления блокчейном - сбалансированное сочетание экономических и политических принципов. ⚖️🔗🔒
Просмотреть