Спеціальний звіт: Реакція ринків на рішення Феду

Спеціальний звіт: Реакція ринків на рішення Феду

Банк Японії залишає ставки без змін після того, як базова інфляція зміцнилася до 2,8%

Банк Японії (BoJ) залишив процентні ставки без змін на рівні 0,25% в п`ятницю після того, як серпневі базові споживчі ціни, які були оприлюднені всього кілька годин до засідання центрального банку, зросли на 2,8% річним темпом, показують дані уряду.

Рішення було широко передбаченим у зв`язку з постійними обуреннями щодо можливості зростання цін негативно вплинути на споживчі витрати. Японський центральний банк обережний у питанні подальшого підвищення ставок, оскільки це може стримувати економічну активність та ускладнювати інфляцію, що запроваджується попитом.

Після останнього підвищення ставок BoJ до 0,25% в липні, на фондовому та валютному ринках спостерігається збільшена волатильність. Центральний банк прагне оцінити вплив цього попереднього підвищення перед здійсненням подальших коригувань, оскільки різкі зміни можуть призвести до більшої нестабільності на ринку.

Останнє рішення BoJ залишити ставки на стабільному рівні виноситься на тлі зміни грошової політики з боку центрального банку США.

Федеральний резерв США знизив процентні ставки на 50 базисних пунктів в середу, перше зниження з більш ніж чотирьох років тому, коли почалася пандемія коронавірусу.

Після недавнього рішення Феду знизити ставки, як Bitcoin (BTC), так і фондовий ринок виявили позитивну динаміку.

Індекси зростали вздовж усіх секторів. Для одного з найкращих днів року S&P 500 зріс на 1,7%, обігнавши свій минулий абсолютний рекорд, встановлений в липні. Промисловий індекс Доу-Джонса зріс на 1,3%, щоб побити свій власний рекорд, встановлений в понеділок, тоді як композитний індекс Насдак підвищився на 2,5%.

Bitcoin (BTC) підскочив майже до $61 000 хвилини після рішення Феду, а потім раптово відступив до рівня приблизно $60 500.

Проте, здається, що биків запізнилися на вечірку. Протягом останніх 24 годин ціна на BTC стрімко зросла до $63 000, зареєструвавши зростання на 6%. Хід Феду також підвів ринок криптовалют, і загальний ринковий капітал відповів і виріс на 2%.

Как платить налоги на доходы от криптовалюты
Как платить налоги на доходы от криптовалюты
🔍 Обзор: Cоблюдение налогов на доходы от криптовалюты важно. Неправильные представления могут привести к проблемам с IRS. Руководство по уплате налогов в 2024 году. 📊 #налоги #криптовалюта
Просмотреть
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Банк Японии оставил ставки без изменений после укрепления инфляции до 2,8%. Фед резерв понизил ставки, Bitcoin и фондовый рынок растут. Bitcoin достиг $63 000, рыночная капитализация увеличилась на 2%. 📈🇯🇵🇺🇸🪙
Просмотреть
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Акции криптовалют на NYSE выросли после снижения ставок ФРС. Биткоин вырос на 4%, выгоды от низких процентных ставок. Riot Platforms и другие выросли на 5-6%. Ожидания положительной отраслевой динамики. 📈🪙
Просмотреть
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Обзор: ФРС снизила процентные ставки на 50 базисных пунктов, Пауэлл говорит о крепкой экономике и стратегии поддержания сильного роста. Действия направлены на смягчение последствий пандемии и поддержку домашних хозяйств и предприятий. 📉🌐🏦
Просмотреть