Проблеми з прибутковістю добування Bitcoin: аналіз JPMorgan

Проблеми з прибутковістю добування Bitcoin: аналіз JPMorgan

Прибутковість видобутку Bitcoin залишається на історично низькому рівні, тоді як ціни падають, а хешрейт зростає, повідомляє JPMorgan

Відзначено, що хешрейт мережі Bitcoin тепер повернувся до рівнів, що були перед половинуванням, зазначає звіт.

Банк зауважив, що частка добувачів Bitcoin на біржах США в мережевому хешрейті збільшилася вже протягом п`яти місяців поспіль до нового рекорду.

Падіння ціни хешу, разом з сезонними тенденціями, може обмежити зростання хешрейту в найближчий час, вважає JPMorgan.

Акції добувачів Bitcoin (BTC) впали в першій половині вересня, оскільки ціна найбільшої у світі криптовалюти залишалася нижче $60,000, а хешрейт мережі зріс, повідомило JPMorgan (JPM) у дослідному звіті у понеділок.

Хешрейт виріс на 4% на початку цього місяця і тепер повернувся до рівнів перед половинуванням, відзначається у звіті. Хешрейт вказує на загальну комбіновану обчислювальну потужність, яка використовується для видобутку та обробки транзакцій на блокчейні з доказом роботи і є проксі-показником конкуренції в галузі добування.

Ціна хешу, яка визначає щоденну прибутковість добувачів, знизилася на 2% цього місяця і перевищує більше ніж на 50% рівні перед половинуванням, відзначив банк, і цей спад, коли `сполучений з сезонним обмеженням, може сповільнити зростання хешрейту в найближчий час`.

`Частка добувачів на біржах США в мережевому хешрейті зростала вже протягом п`яти місяців поспіль і становить 26,7%, що є найвищим рівнем в історії,` - пишуть аналітики Реджінальд Сміт і Чарльз Пірс.

Загальна ринкова капіталізація чотирнадцяти добувачів Bitcoin, яких відстежує банк, впала на 3% з кінця серпня до трохи менше $20 мільярдів. Hut 8 (HUT) був лідером з ростом на 11%, а CleanSpark (CLSK) виступив гірше, втративши 12%.

Група публічно списаних добувачів Bitcoin з США `наразі торгується трохи менше, ніж вдвічі, їх відносна частка в можливості блокової винагороди за чотири роки, порівняно з середнім значенням 1,6 рази з січня 2022 року`, - додає звіт.

Конкурентний банк Волл-стріт Jefferies попередив, що добувачі Bitcoin можуть стати перед обличчям ще одного складного місяця у вересні, у дослідному звіті, опублікованому на минулому тижні.

Читати далі: Добування Bitcoin було значно менш прибутковим у серпні, - каже Jefferies

Снижение хэшрейта биткойна на 9,95%
Снижение хэшрейта биткойна на 9,95%
Вычислительная мощность биткойна снизилась на 9,95% после рекордного хэшрейта. Майнеры сталкиваются с экономическими препятствиями из-за низких комиссий и уменьшения вознаграждений. Уровень хэшрейта снизился на 69 EH/s, вызывая нарастающие вызовы для майнеров. 😕 #биткойн #хэшрейт
Просмотреть
Статья: Влияние Bitmain на майнинговые пулы биткоина
Статья: Влияние Bitmain на майнинговые пулы биткоина
Обзор: Bitmain влияет на майнинговые пулы биткоина, анализ показал сходство работ на 37% хэшрейта. Poolin, BTC.com схожи с AntPool на 99% и 98%. Исследования 0xB10C обращают внимание на роль Bitmain, но не обязательное контролирует их работу. ⛏️🔍
Просмотреть
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой: JPMorgan
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой: JPMorgan
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой, JPMorgan предупредил о возможном замедлении роста хэшрейта. Доля майнеров из США на бирже достигла рекордного уровня. Hut 8 увеличил рыночную капитализацию, CleanSpark снизилась. Jefferies предупреждает о сложном месяце для майнеров. 😕📉 #криптовалюта #Bitcoin #майнинг
Просмотреть
Майнеры уходят от Биткоина в пользу искусственного интеллекта
Майнеры уходят от Биткоина в пользу искусственного интеллекта
Майнеры отказываются от Биткоина ради ИИ из-за роста затрат. Цены на Биткоин растут, но майнинг становится всё сложнее. Банкротства, снижение дохода - вызовы для отрасли. Некоторые компании переключаются на ИИ и HPC. 📉⛏️🔝
Просмотреть