Американська влада засудила 12 осіб за грабіж злочинів на $3,5 мільйона у криптовалюті

Американська влада засудила 12 осіб за грабіж злочинів на $3,5 мільйона у криптовалюті

Американська влада засудила 12 осіб за грабіж злочинів на $3,5 мільйона у криптовалюті, що супроводжувались насильственими вторгненнями в помешкання

Міністерство юстиції США засудило 12 осіб за серію насильницьких вторгнень в помешкання з метою викрадення понад $3,5 мільйона у криптовалюті. Лідер групи отримав 47 років в`язниці, тоді як його спільник був засуджений на 20 років. `Жертв тримали під прицілом у їхньому домі`, - заявило Мін`юст.

Мін`юст США засудив 12 осіб за грабіжі криптовалюти в різних штатах

Міністерство юстиції США оголосило в п`ятницю, що 12 відсуджених отримали вирок за їх участь у серії насильницьких вторгнень в помешкання з метою викрадення криптовалюти.

Серед них Ремі Ра Сент-Фелікс, 25 років, з Західного Пальм-Біч, Флорида, був засуджений на 47 років ув`язнення за очолення нападів. Злочини включали в себе викрадення понад $3,5 мільйона в цифрових активах. Вироки включали численних осіб, відповідальних за планування та виконання грабежів, які поширилися на кілька штатів.

За судовими записами, Сент-Фелікс та його спільники використовували SIM-свопінг для отримання контролю над телефонними номерами жертв, що дозволяло отримати доступ до криптовалютних рахунків. Після захоплення цих рахунків вони здійснили вторгнення в помешкання, тримаючи жертв під прицілом та зв`язуючи їх пластиковими стрічками. Мін`юст деталізував:

  • Вони змусили чоловіка надати доступ до свого комп`ютера та обмінного рахунка криптовалют. Сімунгал потім віддалено отримав доступ до комп`ютера та вкрав понад $150 000,00 криптовалюти.

`Змовники відмивали кошти через криптовалюти з підвищеним рівнем анонімності, а також `миттєві обміни` та платформи децентралізованої фінансової системи, які не здійснювали перевірки клієнтів`, - додав Мін`юст.

Жертви, включаючи сім`ї у Флориді та Техасі, були тримані в заручниках протягом годин, били, загрожували. За даними Департаменту юстиції:

  • У Делрей-Біч жертв тримали під прицілом в їхньому домі. У Хоместеді чоловіка та його сім`ю тримали під прицілом в їхньому домі, а потім чоловіка викрали, тримали в заручниках та били, перш ніж його знайшла правоохоронна влада на відстані 120 миль від його дому.

Сімунгал, ключовий змовник, також стикнувся зі значним покаранням. `Сімунгал також отримав у вихідні 20 років в`язниці з п`ятьма роками умовного строку та вироком про сплату компенсації у розмірі $4 038 479,39. Сімунгал визнав себе винним 19 грудня 2023 року за свою роль в схемі викрадення криптовалюти шляхом взлому криптовалютних рахунків жертв, а також за схему грабежу та вторгнення в помешкання.` Усього дев`ять спільників отримали довгострокові вироки за змову на викрадення, в той час як інші ключові учасники отримали покарання за їх участь.

Що ви думаєте про серію насильницьких вторгнень в помешкання з метою викрадення криптовалют? Дайте нам знати в розділі коментарів нижче.

Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Гендиректор GameStop согласился на штраф в $985 320 за незаконное приобретение ценных бумаг. ФТС обвинила его в нарушении Закона Харт-Скотт-Родино. Коэн стремился повлиять на бизнес Wells Fargo. Акции GameStop упали на 3%. 🕵️‍♂️🔍
Просмотреть