Неспівпадіння візій лідера Linea призвели до відставки

Неспівпадіння візій лідера Linea призвели до відставки

Відкладена відставка лідера гроуву Linea через неузгодження візій

Лідер гроуву Linea Марко Монако пішов зі своєї посади, пояснивши неузгодження візій з майбутнім напрямком проекту.

Марко Монако, відповідальний за розвиток Linea, zk-rollup, розроблений ConsenSys, покинув проект, вказавши неузгодження візій як основну причину свого відходу.

У заяві, опублікованій через X 11 вересня, Монако, який був ключовою постаттю в розвитку Linea, заявив, що він `більше не працює на Linea у жодний спосіб`, пояснивши, що його відставка наступила після періоду зниженого зацікавлення протягом останніх кількох місяців після попередньої відставки з ConsenSys.

Впродовж двохрічного перебування, Монако заявив, що він віддавав `майже 20 годин на день` на розвиток бізнес-візії Linea, підкресливши свої зусилля `створити живу екосистему` та використовувати технологічний стек від ConsenSys для просування платформи. Незважаючи на свої досягнення, Монако висловив бажання змінити сприйняття мережі з `лише фармінгу` на акцент на залученні спільноти та органічному зростанні.

У той час як Linea зазнає значних змін, Монако відзначив, що процес перегляду та обговорення візій привів до взаємовизначення з керівництвом ConsenSys, що його подальша участь більше не адаптується до майбутнього напрямку проекту. `[…] Керівництво ConsenSys і я погодилися, що найкращий шлях вперед для Linea не передбачає мене особисто, оскільки наші візії не узгоджені більше.`

Однак він не пояснив конкретних пунктів незгоди з ConsenSys.

Відхід Монако відбувся через кілька місяців після того, як Linea стала об`єктом критики за призупинення всієї своєї мережі, щоб заблокувати адресу, пов`язану з хакером, який використовував децентралізовану біржу Velocore, побудовану на Linea, і зламав $7 мільйонів. В червні Linea підтвердила, що призупинила виробництво блоків, щоб заборонити хакеру продавати велику суму вкрадених токенів, рішення, яке викликало критику від широкої криптоспільноти.

Призупинення, яке тривало одну годину, дало змогу Linea оцінити ситуацію та координувати з командою Velocore та централізованими біржами заморозити кошти хакера. Проте це рішення викликало питання про централізацію проекту, деякі критикували здатність зупиняти всю мережу, яка на той момент мала понад $1,2 мільярда заблокованої вартості, за даними L2Beat.

Linea визнала, що її залежність від централізованих операцій є вразливістю, але підтвердила своє зобов’язання переходити до децентралізованої, цензуростійкої мережі.

Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget стал официальным криптопартнером ЛАЛИГИ, предоставляя решения Web3. Партнерство с ведущими футболистами. Bitget растет и расширяет сотрудничество в спорте, привлекая миллионы пользователей. 🔥🤝🌍🏆
Просмотреть
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп, сын экс-президента, торгует мем-койнами и, по мнению активиста, путешествует во времени. Это ставит его в центр криптовалютного движения MAGA. 🚀🔮
Просмотреть
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
📈 Артур Хейес сомневается в повышении ставки ФРС на 50 базисных пунктов, считая это ошибкой из-за сильной американской экономики и массовых правительственных расходов. Он предвидит увеличение инфляции и колебания на рынках, ссылка на интервью доступна.
Просмотреть
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Образование через рабочую силу - ключ к успеху в Web3. Рост спроса на навыки блокчейна требует подготовки персонала к новым реалиям. Компании должны инвестировать в обучение сотрудников, чтобы следовать за временем. 🚀🔗📚🏢 #Web3 #образование
Просмотреть