Найближчі 3 роки Core Scientific може забезпечити масштаб для штучного інтелекту, зауважено у дослідженні.

Найближчі 3 роки Core Scientific може забезпечити масштаб для штучного інтелекту, зауважено у дослідженні.

Core Scientific має унікальну можливість забезпечити масштаб центру обробки даних для штучного інтелекту в найближчі три роки: за даними компанії Bernstein.

У брокера висловлено думку, що старі центри обробки даних можуть забезпечити еквівалентний масштаб, але не в такі короткі терміни.

У Core Scientific (CORZ), майнера біткоїнів (BTC), який у червні підписав угоду щодо штучного інтелекту на 200 мегаватт (МВ) з CoreWeave, є можливість забезпечити масштаб до 300 мегаватт протягом трьох років, заявили в компанії Bernstein у дослідженні, опублікованому у вівторок після розмови з генеральним директором Адамом Салліваном.

Компанія користується `готовими майданчиками та енергією, меншою конкуренцією на ринку центрів обробки даних у період 1-3 роки, та можливістю побудови та найму сильного колективу талановитих фахівців у галузі центрів обробки даних,` написали аналітики під керівництвом Гаутама Чугані.

Старі центри обробки даних можуть забезпечити такий же масштаб, але для цього потрібно більше часу, зауважили у звіті. `Для CoreWeave, у змаганні за штучний інтелект, швидкість виконання та час до введення на ринок критичні,` написали автори.

Різке зростання попиту компаній із і штучним інтелектом на обчислювальну потужність поставило їх перед проблемою. Хоча у інвесторів рясно тече гроші, вони не мають достатньо швидкого доступу до необхідної інфраструктури для використання перетворення обчислювальних потреб. У майнерів біткоїнів є такий доступ до готових майданчиків та енергії. Угода Core Scientific на 12 років з CoreWeave є доказом зростаючої тенденції партнерства компаній із штучним інтелектом та майнерів біткоїнів.

У брокера є побоювання щодо контрагентного ризику Core Scientific з CoreWeave через угоду, та ризику переобтяжування з боргами.

Цілісність Bernstein оцінюється на позиції вище ринку на акції Core Scientific з цільовим показником $17. Котирування акцій лишається майже незмінними навколо $10 у час публікації.

Приватні еквіті-фонди бачать цінність у партнерстві з майнерами біткоїнів для допомоги у обчисленні штучного інтелекту після угоди CoreWeave, повідомив генеральний директор компанії журналу CoinDesk у виключному інтерв`ю.

Снижение хэшрейта биткойна на 9,95%
Снижение хэшрейта биткойна на 9,95%
Вычислительная мощность биткойна снизилась на 9,95% после рекордного хэшрейта. Майнеры сталкиваются с экономическими препятствиями из-за низких комиссий и уменьшения вознаграждений. Уровень хэшрейта снизился на 69 EH/s, вызывая нарастающие вызовы для майнеров. 😕 #биткойн #хэшрейт
Просмотреть
Статья: Влияние Bitmain на майнинговые пулы биткоина
Статья: Влияние Bitmain на майнинговые пулы биткоина
Обзор: Bitmain влияет на майнинговые пулы биткоина, анализ показал сходство работ на 37% хэшрейта. Poolin, BTC.com схожи с AntPool на 99% и 98%. Исследования 0xB10C обращают внимание на роль Bitmain, но не обязательное контролирует их работу. ⛏️🔍
Просмотреть
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой: JPMorgan
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой: JPMorgan
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой, JPMorgan предупредил о возможном замедлении роста хэшрейта. Доля майнеров из США на бирже достигла рекордного уровня. Hut 8 увеличил рыночную капитализацию, CleanSpark снизилась. Jefferies предупреждает о сложном месяце для майнеров. 😕📉 #криптовалюта #Bitcoin #майнинг
Просмотреть
Майнеры уходят от Биткоина в пользу искусственного интеллекта
Майнеры уходят от Биткоина в пользу искусственного интеллекта
Майнеры отказываются от Биткоина ради ИИ из-за роста затрат. Цены на Биткоин растут, но майнинг становится всё сложнее. Банкротства, снижение дохода - вызовы для отрасли. Некоторые компании переключаются на ИИ и HPC. 📉⛏️🔝
Просмотреть