Незаконне утримання Тіграна Гамбаряна: заклик до дій США

Незаконне утримання Тіграна Гамбаряна: заклик до дій США

Уряд США `Повинен Зробити Більше`, Щоб Допомогти Заключеному Виконавчому Директору Binance в Нігерії, Каже Дружина

Дружина високопоставленого виконавчого директора Binance, звинуваченого у відмиванні $35 мільйонів в Нігерії, закликала уряд США втрутитися в те, що вона вважає незаконне утримання свого чоловіка, Тіграна Гамбаряна.

Гамбарян, колишній агент ІРС, утримується в нігерійській в`язниці з лютого за обвинуваченнями у відмиванні грошей. Стан здоров`я Гамбаряна погіршився, коли він перебував в ув`язненні, але нігерійський суд відмовив йому у заставі в травні через страхи втекти.

“Уряд США повинен зробити більше, щоб допомогти Тіграну. Я закликаю їх використовувати кожен доступний інструмент, щоб звільнити невинного американця, який стоїть перед ризиком постійних пошкоджень,” - сказала Юкі Гамбарян, дружина Тіграна, у заяві, оприлюдненій сьогодні. “Я також глибоко турбуюсь про останні заяви нігерійських властей щодо відмови у визнанні проблем здоров`я у Тіграна,” - додала вона.

Виклики Юкі Гамбарян повторюють заклики нинішнього виконавчого директора Binance Річарда Тенга, який також на минулому тижні закликав до втручання США у справу Тиграна. Конгресмени США Френч Хілл (Р-АР) і Річ МакКормік (Р-Джорджія) подали резолюцію до Палати в липні, закликаючи колег у Конгресі офіційно визнати Гамбаряна заручником.

Гамбарян працював 10 років агентом у ІРС, за словами його профілю LinkedIn, перш ніж стати керівником відділу боротьби з фінансовою злочинністю у Binance після приєднання до компанії в 2021 році. Нігерійські власті звинуватили Гамбаряна у відмиванні грошей, одночасно обвинувачуючи Binance, найбільшу у світі біржу криптовалют за обсягом, у ухиленні від сплати податків.

Країна Субсахарської Африки заявила, що Binance, яка була дуже популярна в Нігерії, мала роль у падінні валюти країни, наїншня, яка демонструвала екстремальну нестабільність у цьому році. BBC News повідомляла в березні, що нігерійський уряд вимагав майже $10 мільярдів компенсації від найбільшої у світі біржі криптовалют.

Адвокати Гамбаряна кажуть, що його слід випустити з медичних причин через грижу, яка зробила його непритомним, а також через декілька важких випадків малярії. Він одного разу навіть впав в суді. Його адвокати також кажуть, що йому потрібна спеціалізована операція для лікування грижі.

Однак Економічна та Фінансова Комісія Нігерії, яка займається справами про відмивання грошей, стверджує, що у Гамбаряна є грижа вже більш як десять років, і відкидає проблеми здоров`я виконавця Binance як перебільшені.

`Ця ситуація цілком несправедлива,” - сказала Юкі Гамбарян у своїй заяві. “Мого чоловіка незаконно утримують нігерійські власті після запрошення під хитрими претекстами на зустріч у їх країні.`

Каже, що здоров`я її чоловіка погіршилась, коли він перебував в ув`язненні, і що “він в такому болі, що майже не може ходити”. Вона каже, що в`язниця залишає медичні записи виконавця відібраними на місяці, і що часткові записи, що вони оприлюднили сьогодні, вбачають, що Тіграну потрібна операція.

Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Гендиректор GameStop согласился на штраф в $985 320 за незаконное приобретение ценных бумаг. ФТС обвинила его в нарушении Закона Харт-Скотт-Родино. Коэн стремился повлиять на бизнес Wells Fargo. Акции GameStop упали на 3%. 🕵️‍♂️🔍
Просмотреть