Трансформація створення грошей в умовах токенізації	privat кредитів

Трансформація створення грошей в умовах токенізації privat кредитів

Переосмислення створення грошей під час стрімкого росту токенізації приватних кредитів

Подорожуючи еволюцією блокчейну та розширенням небанківського приватного кредиту, створення грошей через традиційне банківське кредитування втрачає позиції. Цей зсув поставляє під сумнів систему банківського резервування та покликаний підкреслити необхідність переосмислювати створення грошової маси, оскільки токенізація приватних кредитів стає все більш поширеною в нашій економіці.

Чому Переосмислювати Створення Грошей?

Ринок токенізованих активів прогнозується зрости до 4-16 трільйонів доларів до 2030 року, згідно з звітами Boston Consulting Group та McKinsey & Company. Токенізація полегшує ліквідність, часткову власність та участь інвесторів, прискорюючи зниження банківського кредитування, що спричинене сек`юритизацією та зростанням приватних кредитів з 2008 року. Індивіди контролюють понад половину світових 290 трільйонів доларів у багатствах, лише 5% в альтернативних інвестиціях. Токенізація, спрямована на блокчейн, може збільшити цей показник до 20%, розширюючи ринок на трільйони.

У новій статті професори з Гарварда та Дюка підкреслюють, як Корпоративна Америка все більше фінансується приватним кредитом від розпорошених, пасивних інвесторів, а не від банків, що відбиває демократизацію у фінансуванні корпорацій. Вони стверджують, що ринок приватного кредиту обсягом 1,5 трільйона доларів змінив дисципліну фінансування компаній від традиційних банків до торговельних ринків. Дані Феду показують, що пряме кредитування зросло в 17 разів з 2009 року, тоді як позики як частка активів банків знизилися з 70% до 55% з 1970 року. Ці тенденції сигналізують про зсув, який відвлекає традиційні банківські позики та трансформує фундамент створення грошової маси у нашій економіці.

Чи Насправді Фракційний Резерв Невдалий?

У цій новій реальності фракційна резервна система здається все менш підходящою для підтримки цих розвитків і може навіть заважати економічному зростанню. Ось чому:

Коли банки видають позики, вони не просто видають існуючі гроші, але створюють нові гроші, генеруючи депозити на рахунках позичальників. Цей процес збільшує грошовий попит, оскільки позика стає новим депозитом, який можна витратити в економіці. Натомість, пряме кредитування та фінансування небанківського приватного кредиту просто переміщують існуючі гроші без створення нових депозитів, залишаючи грошовий попит на одному й тому ж рівні навіть при зростанні економічного виходу. Це роз`єднання може призвести до дефляційних тисків, оскільки одна й та ж кількість грошей переслідує зростаючий обсяг товарів та послуг. З розширенням приватного кредиту та зростанням токенізації через блокчейн, відбувається зміна динаміки між створенням грошей та економічною діяльністю, що потенційно може загострити це роз`єднання.

Чому Роз`єднання Має Ризики?

Ризик роз`єднання між зростаючим економічним виходом та застійним грошовим попитом може спричинити дефляційний тиск. Цей сценарій виникає, коли виробляється більше товарів без відповідного зростання грошового попиту для їх покупки, що може призвести до економічної застою. Постійна дефляція в Японії у 1990-х роках, зумовлена повільною реакцією на зростаючий приватний кредит без достатнього зростання грошового попиту, підкреслює проблеми змішаної фінансової системи. Так само під час Великої Депресії невідповідність між економічною діяльністю та зниженням грошового попиту призвела до серйозної дефляції та тривалої нерозвиненості.

Чи Повинні Ми Прийняти Токенізацію?

Останні нотатки Федеральної Резервної Системи обговорюють, як ефективність грошової політики втрачає в контексті приватного кредиту порівняно з традиційним банківським кредитом. Суспільство повинно розглянути свої варіанти, коли банки втрачають пости через приватний кредит та блокчейн-технологію. Один підхід - протистояти цим тенденціям регуляціями та заборонами. Проте, більш передбачлива стратегія полягає у прийнятті цих змін, використовуючи технологічні досягнення для позитивних трансформацій. Ми повинні переглянути економіку через призму зростаючої токенізації, яка ймовірно буде домінувати на фінансовому ландшафті у наступні роки. Цей зсув відкриває можливість покращити фінансову систему, довго уразливу до нестабільності. Замість спротиву неодмінній еволюції фінансів, зараз настав час переоцінити та модернізувати нашу систему створення грошей для відповідності виникаючим реальностям цифрової, децентралізованої економіки.

Як Має Прогресувати Гроші?

При змінюваному фінансовому ландшафті, здається очевидним, що потрібен апгрейд до нашої системи створення грошей. У XVIII столітті Адам Сміт, часто називаний батьком економіки, та його близький друг Девід Г`юм, знаменитий шотландський філософ та історик, заклали теоретичні засади системи фракційного резервування банків. Вони вважали, що банки, завдяки своєму глибокому розумінню економічної діяльності, добре розташовані для управління грошовою масою.

Але світ змінився радикально з їхніх часів. Зі зростанням приватного кредиту, сек`юритизації, токенізації на основі блокчейну та зменшенням ролі традиційних банків, настав час переосмислити ці столітиями старі ідеї та адаптуватися до XXI століття.

Подъем Pendle: рост до $3.68 второй половины сентября
Подъем Pendle: рост до $3.68 второй половины сентября
Криптовалютный рынок в оптимистичном настроении. Цена Pendle достигла $3.68, но столкнулась с медвежьим паттерном и продавочным давлением. 📈🔮
Просмотреть
Превосходство Solana (SOL) над Cardano (ADA) в 2024: анализ
Превосходство Solana (SOL) над Cardano (ADA) в 2024: анализ
🚀 SOL превосходит ADA: растет на 9,25% за 24 часа. ADA отстает, рыночная капитализация SOL выше. Прогнозы: SOL до $542 к 2030 году, ADA до $6,75 к 2030 году.
Просмотреть
Как заработать $1 миллион, инвестируя $5,000: Варианты в криптовалюту
Как заработать $1 миллион, инвестируя $5,000: Варианты в криптовалюту
Обзор: Вложение $5,000 можно сделать в BTC или RENDER для статья миллионером. BTC показывает стабильный рост и прогнозы на $100,000-200,000 к 2025 году. RENDER также обещает высокие доходы. Рекомендуется провести дополнительное исследование и оценить все риски. 📈🚀
Просмотреть
Анализ цен на криптовалюту сентябрь-20: ETH, XRP, ADA, BNB и SOL
Анализ цен на криптовалюту сентябрь-20: ETH, XRP, ADA, BNB и SOL
📈 Ethereum показывает отличные результаты, цель - $2,800. 🚀 XRP готовится к новому движению, ключевые уровни: 60 и 68 центов. 🔒 Cardano и Binance Coin удерживаются выше ключевых уровней. 💪 Solana сильный лидер недели, готов тестировать $164.
Просмотреть