Крипторинок втратив понад $300 млн у ліквідаціях - аналіз

Крипторинок втратив понад $300 млн у ліквідаціях - аналіз

Біткойн падає нижче $60 тис. через ліквідації у крипторинку понад $300 млн

Криптоактиви зазнали понад $313 млн у ліквідаціях у вівторок. Ліквідації Ethereum були найвищі після перетину позначки у $100 млн. Відкриті позиції біткойну знизилися на $2,4 млрд внаслідок корекції ціни.

Крипторинок зазнав понад $313 млн у ліквідаціях у вівторок після того, як біткойн впав нижче $60 тис., за даними Coinglass. Довгі трейдери зазнали 90% від усіх ліквідацій, що становить $282 млн, що перевищує майже $31,36 млн у коротких ліквідаціях. Біткойн та Ethereum лідирують у ліквідаціях криптоактивів.

Ефір очолив список ліквідацій, з понад $100 млн, із яких $93,52 млн були ліквідовані довгі позиції. Ethereum впав майже на 9% протягом останніх 24 годин.

Біткойн йде недалеко за Ethereum з більш ніж $94 млн у ліквідаціях, довгі та короткі ліквідації яких становлять $85,97 млн та $8,87 млн відповідно. Неабияк, відкриті позиції біткойну скоротилися більш ніж на $2,4 млрд за кілька годин.

Відкриті позиції - це загальна кількість невирішених відкритих довгих та коротких позицій на ринку. Зниження відкритих позицій сигналізує про зростання ліквідацій або обережність трейдерів, часто через спад цін.

Корекція відбулася після стрибка ставки фінансування біткойна 25 серпня, яка досягла свого максимального рівня на біржі DyDx з часів історичного максимуму BTC у березні, за даними Santiment.

Ставки фінансування - це періодичні платежі, що обмінюються між покупцями та продавцями постійних угод крипто на основі різниці між цінами майбутніх угод та їх ціною індексу.

Декілька трейдерів все більше відкривали довгі позиції по біткойну та Ethereum після того, як голова Федеральної Резервної Системи (Fed) Джером Пауелл у своїй промові вказав на можливе зниження ставок у вересні. Проте, недавня ліквідація показує, що ринок рухався в інший бік.

`Коли ставки фінансування стають екстремальними в будь-якому напрямку, завжди є нахильність до ліквідації та руху ринків в інший напрямок,` - зауважили аналітики Santiment.

Також сильно постраждав Solana, що знизився більш ніж на 7% за день. Протягом останніх 24 годин SOL була понад $11 млн у ліквідаціях, при цьому довгі та короткі ліквідації становили відповідно $10,17 млн та $1,01 млн.

Сжатие коротких позиций в крипто-шортах: $147 млн ликвидаций
Сжатие коротких позиций в крипто-шортах: $147 млн ликвидаций
Крипто-шортс теряют $147 млн. Криптовалютный рынок ликвидаций из-за возврата биткоина к $63 000. Биткоин позитивно реагирует на действия ФРС США. Это вызвало сжатие и ликвидацию на $201 млн, преимущественно короткие контракты.📉📈🚀
Просмотреть
Растущая корреляция биткоина с S&P 500
Растущая корреляция биткоина с S&P 500
Биткоин и S&P 500 демонстрируют растущую корреляцию, вызванную входом институциональных игроков и снижением ставок ФРС. Биткоин превзошел большинство альткоинов, достигнув $63,000. Ожидается увеличение корреляции из-за ETF и снижения ставок. 🔗📈🚀
Просмотреть
Рост биткойна: $65 тыс. в фокусе быков
Рост биткойна: $65 тыс. в фокусе быков
Цена биткойна преодолевает сопротивление и нацеливается на $65 тыс. Быки поднимают цену, сформировав восходящий тренд. Технические индикаторы в сторону роста. 🚀💰
Просмотреть
Рейтинги правительств по биткойну: США в лидерах
Рейтинги правительств по биткойну: США в лидерах
🔝🌍 США лидируют с $12.16 млрд биткойнов, Великобритания, Бутан и Сальвадор следующие. США активны, Великобритания пассивна, Бутан и Сальвадор часто проводят транзакции. Каждое правительство имеет уникальный подход к управлению своими крипто-активами.
Просмотреть