Ціна на біткойн опустилася після затвердження спот-фондів ETF.

Ціна на біткойн опустилася після затвердження спот-фондів ETF.

Ціна на біткойн опустилася нижче рівня в $46,000 у п`ятницю після збільшеної волатильності на ринку в результаті затвердження Комісією з цінних паперів та біржевих справ декількох заявок на створення спот-фондів ETF.

Висока волатильність протягом останніх 24 годин призвела до того, що біткойн майже доторкнувся рівня в $49,000, але потім різко впав нижче рівня в $46,000. Збільшення коливань ціни призвело до ліквідації понад $80 млн позицій з використанням кредитного ресурсу. Більшість з цих позицій були `лонгами`, з яких знищили понад $47 млн.

За даними Coinglass, загальна сума ліквідацій за останні 24 години для всіх позицій на ринку криптовалют з використанням позицій з кредитним ресурсом склала $209 млн. Більшість ліквідацій були `лонгами`, знищили понад $121 млн, і близько $88 млн ліквідували короткі позиції.

На іншому ринку, ліквідація відбувається, коли позицію трейдера примусово закривають через недостатні кошти для покриття збитків. Ця ситуація виникає, коли рухи ринку невигідні для позиції трейдера, що призводить до розмотання їх початкового маржинального внеску або застави. Збільшена волатильність ринку та обсяг транзакцій.

Волатильність, яка струсила багато позицій з використанням кредитного ресурсу, була вищою порівняно з попереднім місяцем. За даними інформаційної панелі The Block, поточна річна волатильність біткойну становить 46,5%, що є збільшенням порівняно з мінімальним показником в 42,9% наприкінці грудня.

Обсяг транзакцій національної криптовалюти біткойн зросла до 12-місячного максимуму в розмірі $41,5 млрд, за даними The Block.

Хоча зниження ціни біткойну може бути сприйнято як `продаж новин`, один аналітик відзначив, що затвердження спот-фондів ETF надає активу інституційне схвалення.

За словами голови досліджень Copper Fadi Aboualfa, затвердження спот-фондів ETF свідчить про те, що Комісія буде вважати, що ринки криптовалют стали дорослими. `Це показує, що Комісія вважає, що ринки криптовалют насправді діють ефективно, прозоро і без маніпуляцій, які б не дозволяли їм захистити інвесторів, що є важливою частиною їхньої мандату`, - заявив Aboualfa The Block.

Ціна найбільшої криптовалюти за ринковою капіталізацією знизилася більш ніж на 6,5% за останні 24 години, до $45,354 в 9:43 ранку за часом Східного узбережжя США, за даними The Block.

Bitcoin has dipped below $46,000 after increased market volatility following the approval of spot bitcoin ETFs. Image: The Block.

Рост биткойна: $65 тыс. в фокусе быков
Рост биткойна: $65 тыс. в фокусе быков
Цена биткойна преодолевает сопротивление и нацеливается на $65 тыс. Быки поднимают цену, сформировав восходящий тренд. Технические индикаторы в сторону роста. 🚀💰
Просмотреть
Рейтинги правительств по биткойну: США в лидерах
Рейтинги правительств по биткойну: США в лидерах
🔝🌍 США лидируют с $12.16 млрд биткойнов, Великобритания, Бутан и Сальвадор следующие. США активны, Великобритания пассивна, Бутан и Сальвадор часто проводят транзакции. Каждое правительство имеет уникальный подход к управлению своими крипто-активами.
Просмотреть
Криптовалютный рынок: выход из медвежьей фазы?
Криптовалютный рынок: выход из медвежьей фазы?
Аналитик Джейми Кутс считает, что криптовалютный рынок близок к завершению медвежьего тренда. Уровень Bitcoin в $63 000 может быть сигналом возможного бычьего ралли. Подъем индекса сезона альткоинов и активность смарт-контрактов также указывают на оптимизм. 📈🐂
Просмотреть
Прогноз роста биткоина до $108-155 тыс.
Прогноз роста биткоина до $108-155 тыс.
Биткоин готовится к прорыву к новым рекордным ценам на основе исторических данных, с возможным ростом до $108 000 - $155 000. Поведение криптовалюты в предыдущих циклах указывает на возможную позитивную динамику в ближайшие месяцы. Рынок ожидает бычий ралли в 2025 году. 🚀💰
Просмотреть