Ціна на біткойн опустилася після затвердження спот-фондів ETF.

Ціна на біткойн опустилася після затвердження спот-фондів ETF.

Ціна на біткойн опустилася нижче рівня в $46,000 у п`ятницю після збільшеної волатильності на ринку в результаті затвердження Комісією з цінних паперів та біржевих справ декількох заявок на створення спот-фондів ETF.

Висока волатильність протягом останніх 24 годин призвела до того, що біткойн майже доторкнувся рівня в $49,000, але потім різко впав нижче рівня в $46,000. Збільшення коливань ціни призвело до ліквідації понад $80 млн позицій з використанням кредитного ресурсу. Більшість з цих позицій були `лонгами`, з яких знищили понад $47 млн.

За даними Coinglass, загальна сума ліквідацій за останні 24 години для всіх позицій на ринку криптовалют з використанням позицій з кредитним ресурсом склала $209 млн. Більшість ліквідацій були `лонгами`, знищили понад $121 млн, і близько $88 млн ліквідували короткі позиції.

На іншому ринку, ліквідація відбувається, коли позицію трейдера примусово закривають через недостатні кошти для покриття збитків. Ця ситуація виникає, коли рухи ринку невигідні для позиції трейдера, що призводить до розмотання їх початкового маржинального внеску або застави. Збільшена волатильність ринку та обсяг транзакцій.

Волатильність, яка струсила багато позицій з використанням кредитного ресурсу, була вищою порівняно з попереднім місяцем. За даними інформаційної панелі The Block, поточна річна волатильність біткойну становить 46,5%, що є збільшенням порівняно з мінімальним показником в 42,9% наприкінці грудня.

Обсяг транзакцій національної криптовалюти біткойн зросла до 12-місячного максимуму в розмірі $41,5 млрд, за даними The Block.

Хоча зниження ціни біткойну може бути сприйнято як `продаж новин`, один аналітик відзначив, що затвердження спот-фондів ETF надає активу інституційне схвалення.

За словами голови досліджень Copper Fadi Aboualfa, затвердження спот-фондів ETF свідчить про те, що Комісія буде вважати, що ринки криптовалют стали дорослими. `Це показує, що Комісія вважає, що ринки криптовалют насправді діють ефективно, прозоро і без маніпуляцій, які б не дозволяли їм захистити інвесторів, що є важливою частиною їхньої мандату`, - заявив Aboualfa The Block.

Ціна найбільшої криптовалюти за ринковою капіталізацією знизилася більш ніж на 6,5% за останні 24 години, до $45,354 в 9:43 ранку за часом Східного узбережжя США, за даними The Block.

Bitcoin has dipped below $46,000 after increased market volatility following the approval of spot bitcoin ETFs. Image: The Block.

Найкращи Урядові Біткоїнові Рейтинги: США, Бутан та Сальвадор
Найкращи Урядові Біткоїнові Рейтинги: США, Бутан та Сальвадор
🔝🌍 США лідер урядового утримання біткоїну з резервами $12.16 млрд, за ними - Обєднане Королівство, Бутан та Сальвадор. 🇺🇸🇬🇧🇧🇹🇸🇻 Національні стратегії відрізняються: активність, пасивність, фокус на біткоїн. 🔄💰 Важливо стежити за діями країн у цифровому просторі.
Переглянути
Криптовалютний ринок: вихід з ведмежої фази - Кутс
Криптовалютний ринок: вихід з ведмежої фази - Кутс
Кутс вважає, що крипторинок може завершувати ведмежу фазу зі зростанням ліквідності. Вершити він підкріплює аналізом альткоїнів та збільшенням грошового обігу. Біткоїн піднявся на 6% до $63,343. 🔮📈
Переглянути
Прорив до рекордних цін Біткойн: аналіз минулих циклів
Прорив до рекордних цін Біткойн: аналіз минулих циклів
Біткойн може рости до $108,000-$155,000, згідно з аналізом попередніх циклів ринку. Зараз ми спостерігаємо середньоциклову корекцію, але можливий прорив до нових рекордів найближчим часом. 🚀
Переглянути
Прогноз ціни Bitcoin: $125,000 при перемозі Трампа, $75,000 при перемозі Харріс - Standard Chartered
Прогноз ціни Bitcoin: $125,000 при перемозі Трампа, $75,000 при перемозі Харріс - Standard Chartered
Standard Chartered прогнозує рост Bitcoin до $125,000 у разі перемоги Трампа та до $75,000 - у разі перемоги Харріс. Стимулом є зниження ставки Федеральної резервної системи та макроекономічні фактори. Слід очікувати позитивні зміни у цифрових активах. 🚀📈🔥
Переглянути